Mi készül 2018-ban? Quinoa, amaránt és cirok. Ezek és hasonló növények magjai pattognak idén a forró serpenyőkben. A puffasztott gabonákat évszázadok óta a legegyszerűbb eljárásokkal készítik, akár a pattogatott kukoricát.

A modern puffasztott vagy pattogatott gabonák leggyakrabban magas hőmérsékleten, nagy nyomás vagy extrudálás útján készülnek. Rendkívül jól mutatnak salátákra szórva, továbbá kiváló díszei a grillezett zöldséges fogásoknak vagy a joghurtos desszerteknek. Mivel a pattogatáshoz magas hőre van szükség, győződjön meg róla, hogy főzőlapján elég precízen tudja-e szabályozni a hőfokot – csak így lesz tökéletes a végeredmény. Az AEG indukciós főzőlapokon nagyon pontosan állíthatja be, és precízen szabályozhatja a hőmérsékletet. Ezért minden étel tökéletes lesz!

MAXISENSE PURE INDUKCIÓS FŐZŐLAP

Képzeljen egy csillogó, ébenfekete felületet, mely tökéletesen simul bele munkapultjába. A főzőzónák és a kezelőpanel egészen addig láthatatlan marad, amíg bekapcsolja a készüléket. Az AEG MaxiSense Pure indukciós főzőlap a letisztult dizájn és az okos funkciók ötvözete, mellyel valódi élmény a főzés.

A MaxiSense Pure indukciós főzőlap Direct Touch kezelőfelületének segítségével minden alkalommal csodálatosan finom ételeket készíthet. A csúszókapcsolós kezelőpanelen az ujja csúsztatásával pontosan beállíthatja a megfelelő hőfokot, illetve azonnal ki is kapcsolhatja a főzőlapot. Bármilyen ínycsiklandozóan finom ételt készít, egy indukciós főzőlap sokat segít Önnek abban, hogy pont olyan legyen, amilyennek megtervezte!

Bővebben az indukciós főzőlapokról

PATTOGATOTT AMARÁNT MAG ÉS FEKETE RIZS

Hozzávalók

2 ek. amaránt mag

2 ek. fekete rizs

Elkészítés

- Forrósítson fel egy serpenyőt a MaxiSense Pure indukciós főzőlapon, majd vegye vissza közepes hőfokozatra.

- Szórjon kb. 1 evőkanál amaránt magot vagy fekete rizst a serpenyőbe.

- Hagyja, hogy teljesen kipattogjon, majd öntse át egy tálba, és szórjon egy újabb adag (kb. 1 evőkanál) amaránt magot vagy fekete rizst a serpenyőbe.

- Amikor az összes amaránt mag vagy fekete rizs kipattogott, a mixet alaposan keverje össze a tálban, majd kedve szerint díszítse vele kedvenc leveseit, salátáit vagy reggeli müzlijét.