A szuvidolás még népszerűbb lesz 2018-ban. De mit is jelent pontosan? Ez egy ételkészítési technika. Az alapanyagok vákuum tasakba zárva párolódnak alacsony hőfokon. A legjobb éttermekben is használják ezt a technológiát, hogy az ételnek tökéletes legyen az állaga, és véletlenül se legyen túlfőzve.
Ez az eljárás most már bárki számára elérhető. Egy AEG gőzsütőben pont olyan lesz minden étel, amilyennek Ön elképzelte. És ami a legjobb: a gőzsütőben készült ételek megőrzik eredeti színüket, a vitaminokat és az ásványi anyagokat.


STEAMPRO SÜTŐ
SteamPro sütője sous vide programjával olyan eredményeket érhet el, amilyeneket egy hagyományos sütővel lehetetlen lenne. A vákuum tasakban kevésbé oxidálódnak az ételek, és intenzívebbek lesznek az ízeket.
A SteamPro sütő fél-fokos pontossággal tartja a beállított hőmérsékletet. Ez a precíz hőfokszabályozás teszi lehetővé, hogy ínycsiklandozóan finom ételeket készíthessen újra és újra. A szuvidolás ugyan egy fejlett és bonyolult technika, de egy AEG sütővel egyszerűen használhatja.


SZUVIDOLT ROMBUSZHAL ÉS 63°C-OS TOJÁSSÁRGÁJA
4 személyre
Elkészítés
- Óvatosan törje fel és válassza szét a tojásokat.
- Tegye a tojássárgákat egy vákuum tasakba.
- Adja hozzá az olajat, a sót és a fűszereket, majd zárja le a tasakot.
- Töltse fel vízzel a gőzsütő víztartályát.
- Indítsa el a gőzsütőn a sous vide programot 63°C-on.
- Tegye a tasakokat a sütőbe, és szuvidolja a tojásokat 45 percig.
- Vegye ki a tasakot a sütőből, majd tegye a tojássárgákat az elkészült rombuszhal mellé a tányérra.
Szuvidolt rombuszhal
Hozzávalók
Rombuszhal filé (darabonként 120-150 g)
½ citrom, szeletelve
2 újhagyma, félbevágva
1 babérlevél
2 ek. olívaolaj
25 g vaj
só és bors
Elkészítés
- Sózza és borsozza meg a rombuszhal filéket.
- A többi hozzávalóval együtt tegye a fűszerezett halfiléket a vákuum tasakokba, és vákuumozza le őket.
- Állítsa be a sous-vide programot AEG SteamPro sütőjén, és válassza a Halfilé, Vékony filé receptprogramot.
- Töltse fel vízzel a sütő víztartályát, majd tegye a lezárt tasakokat a sütőbe, és az automatikus program beállításai szerint szuvidolja a halat.
- Amíg készül a rombuszhal, készítse el a díszítést.
- Amikor a rombuszhal filé elkészült, vegye ki a sütőből, tegye a tányérra a tojás mellé, és díszítse.
Díszítés
Hozzávalók
Ehető virágok, például borágó
400g zöldspárga
Kapor
Elkészítés
- Tépkedje darabokra az ehető virágokat, és szórja a rombuszhalra.
- A spárgát vágja vékony szalagokra (pl. egy zöldséghámozóval), és díszítse velük az ételt.
- A kapor vékony leveleit szedje le a vastagabb szárról, és szórja az ételre.


