Terjed a hulladéktudatosság! 2018-ban nem csak meghatározó trend lesz, de hosszútávú tudatformálást is eredményez. A hegyétől a tövéig, a szárától a gyökeréig – hogyan tudnánk egy alapanyag lehető legtöbb részét hasznosítani? Modern ételkészítési technikákkal és némi kreativitással fantasztikusan finom ételeket lehet készíteni az egyébként kidobásra kerülő részekből.

A karfiol tökéletes példája ennek a szemléletváltásnak: hagyományosan a karfiol torzsája kidobásra került, napjainkban azonban a sültkrumpli egészséges helyettesítőjeként találkozhatunk vele. Levelei pedig, szintén megjelennek az éttermek kínálatában. AEG sütőjével a zöldségek minden részét hasznosíthatja!

STEAMBOOST SÜTŐ

A SteamBoost sütő extra gőz funkciójának köszönhetően gazdagabbak, intenzívebbek lesznek az ízek. Ugyanúgy működik, mint egy hagyományos sütő, de a beépített extra gőz funkciónak köszönhetően az eredmény összehasonlíthatatlanul jobb, hiszen az ételek belül puhák és omlósak lesznek, míg kívül aranybarnára és ropogósra sülnek.

A gőz mindent megváltoztat. Az alapanyagok megőrzik természetes nedvességtartalmukat, ezért a már megszokott, jól ismert ételek is sokkal finomabbak lesznek – a húsok, a halak, a zöldségek, a rakott ételek, sőt még desszertek is. Minden az ízről szól, az ellenállhatatlanul finom ízekről.

Bővebben a SteamBoost sütőről

KARFIOL HÁROMFÉLEKÉPPEN

Csőben sült parmezános karfiol

4 személyre

 

Hozzávalók

2 fej karfiol

1 tk. őrölt bors

1 tk. őrölt füstölt paprika

1 tk. só

2 ek. dijoni mustár

2 ek. repceolaj

100 g reszelt parmezán sajt

 

Elkészítés

- Tegye a karfiol fejet egy tepsire. Állítsa be a gőz funkciót SteamBoost sütőjén, és párolja a karfiolt 30 percig.

- Vegye ki a karfiolt a sütőből, és tegye át egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.

- Kenje meg a tetejét mustárral, és szórja meg a fűszerekkel és a parmezánnal, majd locsolja meg olajjal.

- Állítsa a sütőt Grill funkcióra, 200 °C-ra, majd grillezze a karfiolt 15 percig.

- Vegye ki a karfiolt a sütőből, és vágja szeletekre.

 

Sült karfiol rudacskák

(előétel 1 személyre)

- Vágja ki a karfiol torzsáját, és vágja sültkrumpli méretű rudakra.

- Állítsa SteamBoost sütőjét Turbó Grill funkcióra 230 °C-ra. Tegye a karfiol rudacskákat egy tepsibe, majd spricceljen rá olajat, és fűszerezze sóval, füstölt paprikával.

- Süsse 10-15 percig, amíg megfelelően át nem sül – ha vastagabbak a rudacskák,  süsse hosszabb ideig.

Karfiolsaláta

2 személyre

 

Hozzávalók

Karfiol rózsák (a leveleket is tartsa meg)

 

Öntet

2 ek. almaecet

1 ek. tahini (szezámpaszta)

1 tk. finomra reszelt fokhagyma

½ tk. só

50 ml repceolaj

1 ek. víz

 

Díszítés

Egy maroknyi apróra vágott mentalevél

1 ek. gránátalma mag

 

Elkészítés

- Állítsa SteamBoost sütőjét Légkeveréses funkcióra, 175 °C-ra.

- Szaggassa apróra a karfiol leveleit, majd tegye egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

- A karfiol rózsákat kenje meg olajjal, és finoman sózza meg.

- Tegye a tepsit a sütőbe 10 percre.

- Amikor átsült, locsolja meg az öntettel és szórja meg a mentával, valamint a gránátalma magokkal.