Francia pirítós
Francia pirítós
A Pain Perdu, azaz a francia pirítós egy igazán finom módja a száraz kenyér megmentésének. Az alapanyagokat alaposan turmixolja össze, hogy a kenyér jól megszívja magát.
Hozzávalók
· néhány szelet szikkadt kenyér
· 60 g vaj a sütéshez
· 50 g nádcukor
· 250 g tejszín
· 250 g tej
· 1 tojás
· 1 tojássárgája
· 5 g vanília rúd kikapart magja
Elkészítés
1. Keverje össze a hozzávalókat egy turmixgépben. A kenyérszeleteket tegye a tésztába és hagyja, hogy jól megszívják magukat.
2. Olvassza fel a vajat a serpenyőben indukciós főzőlapon, közepes hőfokon, majd süsse aranysárgára a kenyérszeleteket.
Bor javaslat
A francia pirítós általában gazdag ízvilágú, de pont ettől olyan finom. A pirítós édességének és krémes textúrájának kiegyensúlyozása érdekében miért ne kínálná tüzes alkoholmentes gyömbérsörrel? Rengeteg jó minőségű márka közül választhat, de készíthet akár saját keverésűt is. Kínálja hűtött, de nem túl hideg borospohárban. A francia pirítós általában jobb melegen, és a hőmérséklet kontrasztja meglepően finom lehet.
További receptek a Le Cordon Bleu-től
-
Palacsinta füstölt lazaccal
A könnyű, amerikai stílusú palacsinta egy igazi klasszikus reggeli. Különböző feltétekkel azonban kiváló nassolnivalót készíthet belőle. Ebben a receptben vékony füstölt lazacszeleteket használunk – fantasztikusan finom.
-
Ananász saláta makrélával
A szezám olaj, a lime és a chili intenzív ízkombinációja az ázsiai konyhát idézi. A makréla helyett használhat tengeri keszeget, az ananász helyett pedig mangót.
-
Párolt zsemle
Könnyű, ropogós héjú, aranybarna zsemle – mintha most készült volna frissen a pékségben. Egy nagyszerű recept azokra a hétvégékre, amikor valami extra finomsággal akarja kényeztetni családját.