Ananász saláta makrélával

Ananász saláta makrélával

Ananász saláta makrélával

A szezámolaj, a lime és a chili intenzív ízkombinációja az ázsiai konyhát idézi. A makréla helyett használhat tengeri keszeget, az ananász helyett pedig mangót.

Hozzávalók

·         4 makréla filé

·         1 kisebb ananász

·         60 g almabor

·         2 fokhagyma gerezd

·         2 db thaiföldi paprika vagy chili

·         120 g szezámolaj

·         1 ecetes lilahagyma

·         koriander

·        

·         bors

·         lime

Elkészítés

Főzési idő: 20 perc

1. Kenje be a makréla filéket szezámolajjal és süsse 180 °C –on néhány percig.

2. A salátához minden hozzávalót (ananász, chili, szezámolaj, almabor, lime, fokhagyma, só, bors) keverjen darabosra egy turmixgépben.

3. Tálalja a sült makrélát a saláta ágyon.

Séf tipp

table with ingredients

A makrélát helyettesítheti szardíniával vagy tengeri keszeggel. Ananász helyett használat mangót is.

Bor javaslat

Szokatlan, de minden bizonnyal ízletes kombináció, ehhez a recepthez egyértelmű választás az almabor. A legjobb megoldás az, ha kézműves almabort kínál hozzá. A világ minden tájáról beszerezhető, de a legjobb Bretagne-ból, Normandánól vagy Franciaország baszk tartományából, a spanyolroszági Baszkföldról vagy Kanadából származik. Alkoholmentes alternatíva lehet az almalé, amely Cox- vagy Bramley-almákból készül.


knifes on cutting board

További receptek a Le Cordon Bleu-től

  • Palacsinta füstölt lazaccal

    A könnyű, amerikai stílusú palacsinta egy igazi klasszikus reggeli. Különböző feltétekkel azonban kiváló nassolnivalót készíthet belőle. Ebben a receptben vékony füstölt lazacszeleteket használunk – fantasztikusan finom.

  • Francia pirítós

    A Pain Perdu, azaz a francia pirítós egy igazán finom módja a száraz kenyér megmentésének. Az alapanyagokat alaposan turmixolja össze hogy a kenyér jól megszívja magát.

  • Pizza

    A nyúlós sajttal, a ropogós tésztával és az édeskés szósszal a pizza kétségtelenül az egyik kedvenc klasszikus. Főzzön egy kis paprikát is a szószba, így sokkal izgalmasabb lesz, mint a hagyományos szósz. A feltéteket kedve szerint változtathatja.