Gazpacho párolt tigrisrákkal

Gazpacho párolt tigrisrákkal

Ez a hideg, spanyol stílusú leves tökéletes választás előételnek vagy vacsorának is.

Hozzávalók

·         2 piros kaliforniai paprika

·         1 uborka

·         1 vöröshagyma

·         2 gerezd fokhagyma

·         600 ml zöldség alaplé

·         100 ml extraszűz olivaolaj

·         30 ml vörösborecet

·         400 g hámozott paradicsom

·         2 kis szelet kenyér

·         só, bors

·         bazsalikom

·         12 tigrisrák

Elkészítés 

 

4 főre

1. Hámozza meg a paprikát, vágja ketté és magozza ki. Kockázza apróra az egyiket, a másikat pedig vágja nagyobb darabokra. Hámozza meg az uborkát es vágja félbe. Az egyik felét magozza ki (tegye félre a magokat a leveshez), majd vágja kis kockákra. A másik felét pedig vágja nagyobb darabokra.

2. A nagyobb darabokra vágott zöldségeket az uborka-magokkal együtt tegye egy lábosba. Adja hozzá a megpucolt, felaprított hagymát és fokhagymát, majd a hámozott paradicsomot. Öntse rá az alaplevet, az olívaolajat és az ecetet. Tegye bele a kenyérszeleteket is. Most pedig pihentesse a hűtőben legalább 2 órán át.

3. Tépkedje le a bazsalikom leveleket a szárukról, keverje a finomra vágott uborkához és paprikához. Tegye ezt is a hűtőbe.

4. Pucolja meg a rákot és szedje ki a bélcsatornáját. Ízesítse sóval, borssal, majd tegye őket egy sütőpapírra. Párolja 12 percig 95 °C-on, Interval programon, a 3. polcszinten. Amikor elkészült, vegye ki a sütőből, hagyja lehűlni. A levest turmixolja össze, ízlés szerint sózza, borsozza.

 

Tálalás

Tálalja a levest előre hűtött tálkákban, 3-3 tigrisrákkal. Szórja meg a finomra vágott bazsalikomos zöldségekkel.

Séf tipp: Ez a gazdag, aromás gazpacho még izgalmasabb, ha paprikával ízesítjük. Különféle fűszerességű paprikák közül választhatunk. A levesnek jót tesz még egy kis jó minőségű olívaolaj is.

  • MOULES MARINIÈRES (Kagyló tengerész módra)

    Ha egy egyszerűen és gyorsan elkészíthető, látványos ételt keres, akkor nem is választhatna jobbat ennél a francia klasszikusnál.

  • PÁROLT TAVASZI TEKERCSEK

    Ezeket az egészséges, finom és laktató tekercseket kínálhatja előételnek és vendégváró falatnak is.

  • Hagymaleves csészében

    Tökéletesítsen egy igazi klasszikust: készítsen levest még gazdagabb, még teltebb ízvilággal.