Hogyan cserélhetem ki az ajtó tömítését a hűtő készülékemen

Utoljára frissítve 2021. 02. 24. 13:48

Probléma

  • Az ajtó tömítésének cseréje
  • A hűtőajtó tömítése hasított vagy sérült.
  • A fagyasztóajtó tömítése hasított vagy sérült
  • A hűtőszekrény fagyasztóajtójának tömítése hasított vagy sérült

Alkalmazható

  • Hűtők, hűtőszekrények és fagyasztók

Felbontás

Cserélheti készülékének ajtótömítését, ha ez pótalkatrészként kapható, különben előfordulhat, hogy ki kell cserélnie a teljes ajtót. Ha rendelkezik a modell adataival, az alábbi márkára kattintva ellenőrizheti, hogy rendelkezésre áll-e. AJÁNLJUK, hogy vegye fel a kapcsolatot szervizpartnerünkkel, hogy egy teljesen képzett mérnökünk látogatását megszervezhesse, aki kicserélheti az alkatrészt Önnek.


Az ajtótömítés cseréje nem egyszerű feladat, és alapvető barkácsolási kompetenciát igényel. Éles kés használatát is megköveteli, ezért védőkesztyűt kell viselni. Ne folytassa a javítást az alábbi figyelmeztetés első olvasása nélkül:

Figyelem: Az ajtótömítés cseréjéhez nagyon éles "haszonéles" típusú kés szükséges, mint az alábbiakban. Csak akkor végezze el ezt a javítást, ha Ön nem ismeri és ismeri az ilyen eszköz használatát. Meg kell viselnie a megfelelő "anti cut" típusú kesztyűt is. Ne végezze el ezt a javítást a megfelelő elemek és korábbi tapasztalatok nélkül.

Először csípje meg a tömítést, hogy megtalálja a műanyag gerincet belül, majd óvatosan használja a kést, és gondosan vágja le a gerincet mind a négy oldalon

Miután gondosan levágta a tömítést, emelje le a régit, és a csatorna látható lesz

Helyezze az új tömítést az ajtó fölé és a csatornába, igazítsa a nyílásnak látszó tömítésnek azt a részét a nyílásba (lásd alább)

majd határozottan nyomja be teljesen az ajtót

Most kicserélte az ajtótömítést!

Ellenőrizze, hogy az ajtaja simán záródik-e, és nem csavarta el a tömítést. Ha egyszerűen lehúzza a tömítést és visszahelyezi

Ok

  • Ajtótömítés hasított / szakadt