A mosógép mosószer-adagoló fiókjának eltávolítása és tisztítása

Utoljára frissítve 2023. 02. 14. 13:44

Probléma

  • Hogyan távolítsuk el és tisztítsuk meg a mosószer-adagoló fiókot?
  • Eltömődött mosószer-adagoló fiók
  • Blokkolt szövet kondicionáló rekesz
  • A mosópor eltömődik a mosószerfiókban
  • A szövetkondicionáló nem használt
  • Fiókban hagyott szövetkondicionáló
  • Penész és maradék por egy fiókban

Alkalmazható

  • Mosógépek
  • Mosó-szárítógépek

Felbontás

Az adagolófiók/mosószer vagy szövetkondicionáló maradékának tisztítása:

A víz a mosószer-adagolón keresztül jut be a mosógépbe, itt az adagolófiókból a mosószert és a szövetkondicionálót is a mosógép dobjába öblíti, ahol a mosási folyamat során felhasználják.

Néha maradványok maradhatnak hátra, amelyek felhalmozódhatnak a fiókban és a fiók körül. Ez eltömődésekhez vezethet, és megakadályozhatja, hogy a mosószer megfelelően befolyjon a dobba. Súlyos esetekben szivárgás léphet fel, és penész is kialakulhat.

Ennek elkerülése érdekében a fiókot, valamint az adagolóház belsejét és alját rendszeresen tisztítani kell. Ehhez a fiókot el kell távolítani.

Ez általában úgy történik, hogy a fiókot ütközésig előre mozdítja, kioldja a gombzárat (1), majd teljesen kicsúsztatja (2).


Egyes gépeken (beleértve az Auto Dose és a Soft Water gépeket is) a kioldó mechanizmus a fiók oldalán található:

A fiók eltávolítása után alaposan megtisztítható meleg vízzel (ne használjon mosószert vagy fehérítőt a fiók vagy az adagolóház belsejének tisztításához).

Az adagolófiókot be lehet áztatni egy mosogatóba, hogy segítsen meglágyítani a szappanmaradványokat. Más gyártói típusokkal ellentétben az AutoDose fiókot teljesen be kell meríteni.

Egy megfelelő merev nylon kefe segíthet a tisztítási folyamatban. Ez megkönnyíti a ház belsejének tisztítását is. Különös figyelmet kell fordítani a fióknyílás felső alsó részére, itt találhatók a "zuhanynyílások", amelyek az adagolóba szállítják a vizet. A kefe sörtéi segítenek megtisztítani és eltávolítani a lerakódásokat ezen a területen.

Ha rendszeresen használ szövetkondicionálót, előfordulhat, hogy ennek maradványai az adagolófiók alatt találhatók. Néha ott megdermed, és viaszszerű lerakódást képez. Ez megkövetelheti, hogy óvatosan lekaparjuk egy nem fém típusú spatulával vagy hasonlóval, mielőtt alaposan megmosnánk meleg vízzel.

A szövetkondicionáló rész fedelét is el kell távolítani és alaposan meg kell tisztítani a "szifoncsővel együtt", hogy biztosítsa a szövetkondicionáló átfolyását és megfelelő adagolását.
Ha hasznosnak találta az információt, kérjük, dobjon egy tetszőleges jelzést az alábbiakban. Ha ez az információ nem oldotta meg a kérdését, kérjük, hagyja le a hüvelykujját, és írja meg véleményét arról, hogy Ön szerint miként javíthatná csapatunk a cikket. Kérjük, vegye figyelembe, hogy csapatunk folyamatosan felülvizsgálja és szerkeszti a cikkeket, így az építő visszajelzés nagyon hasznos.

Értékelje a termékét
Értékelje a termékét

Fontos számunkra véleménye. Értékelésével megkönnyítheti mások választását, nekünk pedig segít abban, hogy még jobb gépeket tervezzünk.