HOGYAN HOZZA KI A LEGJOBBAT AZ AEG KÁVÉFŐZŐJÉBŐL?

Utoljára frissítve 2022. 01. 31. 13:07

Az innovatív AEG kávéfőző kulcsfontosságú eleme annak, hogy a legjobbat hozza ki a reggeli kávézási rituáléjából, vagy hogy segítsen a délutáni energia feltöltésben. Ez a praktikus útmutató, segít Önnek, hogy  a legteljesebb mértékben élvezze AEG kávéfőzőjét.


GYŐZŐDJÖN MEG RÓLA, HOGY A KÁVÉGÉP MINDIG BE VAN KAPCSOLVA

Kövesse ezeket az egyszerű lépéseket annak érdekében, hogy gépe megfelelően működjön, amikor kávézni szeretne. Először ellenőrizze, hogy a főkapcsoló be van-e kapcsolva, majd ellenőrizze, hogy az IEC-kábel megfelelően csatlakozik-e, végül nézze meg, hogy a kávéfőző be van-e dugva a konnektorba.

Tekintse meg ezeket a videókat, hogy megtudja, hogyan működik:

Ha forgatógombos kávéfőzője van: Ha érintőképernyős kávéfőzővel rendelkezik:A VÍZLÁGYÍTÓ SZŰRŐ BESZERELÉSE

Annak érdekében, hogy a vízlágyító szűrő megfelelően működjön a kávéfőzőben, forgassa el a forgatógombot a „menü” kiválasztásához, majd az „Alapbeállítások” menüben válassza a „víz” lehetőséget, és ellenőrizze, hogy új vízlágyító szűrőt kell-e behelyezni. Ezután vegye ki a szűrőt a csomagolásából, és folyassa a csapvizet a szűrő nyílásán, amíg a víz ki nem jön a nyílásokon. Helyezze be a szűrőt a víztartályba, és merítse be teljesen körülbelül tíz másodpercig, majd döntse meg és enyhén nyomja meg, hogy a légbuborékok távozhassanak.

Csak forgatható gombos kávéfőzőnél használható.


Figyeljen arra, hogy a kávé olyan forró legyen, amennyire szeretné

Több dolgot is megtehet annak érdekében, hogy a kávéja mindig olyan forró legyen, amennyire csak szeretné. Nyugodtan alkalmazza azt technikát, amelyik jobban működik az Ön számára. Először felmelegítheti a gépet az öblítés funkcióval. Vagy forró vízzel is felmelegítheti a csészéket, majd beállíthatja a kávé hőmérsékletét a menüben.

Tekintse meg ezeket a videókat, hogy ezt hogyan kell megtenni:

Ha forgatógombos a kávéfőzője:Ha érintőképernyős kávéfőzővel rendelkezik:MINDIG KÉSZÍTSEN ERŐS ÉS KRÉMES KÁVÉT

A kívánt kávéminőség eléréséhez próbálja meg az őrlés beállító tárcsát az óramutató járásával ellentétes irányban elforgatni egy lépésben. Ügyeljen arra, hogy csak akkor forgassa el a tárcsát, amikor a daráló be van kapcsolva.


GYŐZŐDJÖN MEG RÓLA, HOGY TEJ MINDIG MEGFELELŐEN JÖN KI A TEJTARTÁLYBÓL

Kövesse ezeket a lépésenkénti utasításokat, hogy megfelelően elkészíthesse álmai tejeskávét. Távolítsa el a tejtartályt, tisztítsa meg a forró víz/gőz csatlakozó fúvókát. Ügyeljen arra, hogy a hőburkolat tisztítása során csak nedves ruhát használjon.

Ezután távolítsa el a tejkifolyót és a szívócsövet, forgassa el a habbeállító tárcsát az óramutató járásával megegyező irányban az „INSERT” (BEHELYEZÉS) pozícióba, és húzza le. Tisztítsa meg a tejhabosító minden alkatrészét, és győződjön meg arról, hogy nincs tejmaradvány a tárcsa alatti üregben és a barázdákban. Ha szükséges, fogpiszkálóval távolítsa el a maradványokat.

Csatlakoztassa újra a tárcsát úgy, hogy a nyíl egy vonalba kerüljön az „INSERT” szóval. Csatlakoztassa újra a kifolyót és a tejbevezető csövet. Helyezze a tejtartályt a termikus burkolatba. Végül helyezze vissza a fedelet a tejtartályra.


HA A KÁVÉT TÚL LASSAN, VAGY EGY CSEPPENKÉNT FOLYIK

Csak forgassa az őrlés beállító tárcsát egy kattintással az óramutató járásával megegyezően a „7” irányába, miközben a kávédaráló működik. Egyszerre egy kattintással folytassa, amíg a kávéőrlemény megfelelő nem  lesz. Ne feledje azonban, hogy az eredmény csak két kávé lefőzése után látható.

Nézze meg az alábbi útmutató videókat:

Ha van forgatható gombos kávéfőzője van:Ha érintőképernyős kávéfőzővel rendelkezik:GYŐZŐDJÖN MEG ARRÓL, HOGY A KÁVÉ MINDIG MINDKÉT KIFOLYÓBÓL FOLYIK

Nincs is jobb az egyszerű megoldásoknál. A kávékifolyókat  egyszerűen megtisztíthatja egy fogpiszkáló segítségégével, így mindkét kifolyóból egyformán lejön a kávé.


Hogyan lehet könnyen kihúzni az adagolót?

Annak érdekében, hogy a kávéfőző megfelelően működjön kövesse az alábbi lépéseket, így mindig könnyedén eltávolíthatja az adagolót. Kapcsolja ki a készüléket a be/ki/készenléti gomb megnyomásával, majd várja meg, amíg a kávéfőző kikapcsol, végül csúsztassa kissé hátra a csepptálcát, és vegye ki az adagolót.


A VÍZKŐMENTESÍTÉS VÉGÉN A KÉSZÜLÉK HARMADIK ÖBLÍTÉST KÉR

Ha a kávéfőző egy harmadik öblítést kér a vízkőmentesítés végén, egyszerűen vegye ki a víztartályt, töltse fel a maximális szintig, majd ürítse ki a folyadékot a csepptálcából, nehogy túlcsorduljon.


KEVÉS VÍZ VAGY GŐZ LÁTHATÓ A VÍZKIFOLYÓNÁL

Állítsa le a meleg víz adagolását a „STOP” gomb megnyomásával. Alaposan mossa le a kifolyó minden részét szivaccsal és meleg vízzel.


NÉHA A TEJ NAGY BUBORÉKOKAT TARTALMAZ, ÉS KIFOLYIK A TEJCSÖVŐBŐL, VAGY KEVÉS HAB VAN

Előfordulhat, hogy a tej nem elég hideg, vagy nem félzsíros vagy fölözött. Ügyeljen arra, hogy a hűtőszekrény hőmérsékletén (körülbelül 5°C) fölözött vagy félzsíros tejet használjon. Ha az eredmény nem a megfelelő, próbálja meg megváltoztatni a tej márkáját.

Nézd meg itt:

Ha van forgatható gombos kávéfőzője van:Ha érintőképernyős kávéfőzővel rendelkezik:
VOIÁLÁ! KÖVESSE A FENTI ÚTMUTATÓT, HOGY MINDIG ÉLVEZHESSE KEDVENC KÁVÉJÁT!

Értékelje a termékét
Értékelje a termékét

Fontos számunkra véleménye. Értékelésével megkönnyítheti mások választását, nekünk pedig segít abban, hogy még jobb gépeket tervezzünk.