Mi a Sousvide? A Sousvide (ejtsd: szu-vid),azt jelenti, hogy „vákuum alatt sütés”. Ez egy francia ételkészítési technika, mely során az alapanyagokat vákuumtasakba rakják, légmentesen lezárják, majd meleg vízfürdőben párolják.
Az AEG SteamPro sütőjében egyszerűen szuvidolhat. A levákuumozott ételt elkészítheti a gőzsütő SouSVide programján, így minden fogás telt, gazdag ízű lesz.
Szuvidolás néhány egyszerű lépésben
Az AEG
SteamPro sütő SousVide funkciójával könnyedén készíthet éttermi minőségű ételeket..
1. lépés
Vákuumozza le a hozzávalókat egy vákuum tasakban.
2. lépés
Helyezze az ételt az AEG SteamPro gőzsütőbe.
3. lépés
Válassza ki az „SV” SousVide ikont.
4. lépés
Állítsa be a kívánt hőmérsékletet.
5. lépés
Nyomja meg a „Start” feliratot.
6. lépés
Intenzív ízek minden mennyiségben
Szuvidolás során az alapanyagok a fűszerekkel együtt, egy vákuum tasakba zárva, alacsony hőmérsékleten, hosszú ideig párolódnak a sütőben. A vákuum tasakban a fűszerek alaposan átjárják az ételt, ezért hihetetlenül intenzívek lesznek az ízek. A sokszor órákon át tartó, alacsony hőmérsékleten történő párolódás miatt, varázslatosan porhanyós lesz az ételek állaga.