A tökéletes ízek titka: szuvidolás

Utoljára frissítve 2022. 03. 16. 7:44

Mi a Sousvide? A Sousvide (ejtsd: szu-vid),azt jelenti, hogy „vákuum alatt sütés”.  Ez egy francia ételkészítési technika, mely során az alapanyagokat vákuumtasakba rakják, légmentesen lezárják, majd meleg vízfürdőben párolják.

 

Az AEG SteamPro sütőjében egyszerűen szuvidolhat. A levákuumozott ételt elkészítheti a gőzsütő SouSVide programján, így minden fogás telt, gazdag ízű lesz.



Szuvidolás néhány egyszerű lépésben


Az AEG 

SteamPro sütő SousVide funkciójával könnyedén készíthet éttermi minőségű ételeket..

1. lépés

Vákuumozza le a hozzávalókat egy vákuum tasakban.

2. lépés

Helyezze az ételt az AEG SteamPro gőzsütőbe.

3. lépés

Válassza ki az „SV” SousVide ikont.

4. lépés

Állítsa be a kívánt hőmérsékletet.

5. lépés

Nyomja meg a „Start” feliratot.

6. lépés

Intenzív ízek minden mennyiségben

 

Szuvidolás során az alapanyagok a fűszerekkel együtt, egy vákuum tasakba zárva, alacsony hőmérsékleten, hosszú ideig párolódnak a sütőben. A vákuum tasakban a fűszerek alaposan átjárják az ételt, ezért hihetetlenül intenzívek lesznek az ízek. A sokszor órákon át tartó, alacsony hőmérsékleten történő párolódás miatt, varázslatosan porhanyós lesz az ételek állaga.

Értékelje a termékét
Értékelje a termékét

Fontos számunkra véleménye. Értékelésével megkönnyítheti mások választását, nekünk pedig segít abban, hogy még jobb gépeket tervezzünk.