A gőzsütés az egy egyik legnagyszerűbb ételkészítési technika. A gőz nemcsak az alapanyagok élénk színét, ízét és a tápanyag tartalmát őrzi meg, hanem segít az egészségesebb ételek elkészítésében is. Az alapanyagok nem lesznek indokolatlanul sokáig magas hőnek kitéve, nem száradnak ki és megőrzik ásványianyag- és vitamintartalmukat. Kényeztesse magát ízletes és egészséges ételekkel, amelyeket AEG gőzsütőjében precízen elkészíthet.
Gőzben szinte bármit főzhet – zöldséget, gabonafélét, tenger gyümölcseit, baromfit, sertés- és marhahúst, kenyeret és süteményt. A gőz minden hozzávalóból a legjobbat hozza ki.
Hogyan süssön gőzzel?
Minden AEG gőzsütő a gőz és a meleg levegő kombinációját használja fel, így végtelen főzési lehetőséget biztosít. Dönthet úgy, hogy manuálisan kombinálja a gőzt és a meleg levegőt, vagy használhatja a Steamify® funkciót, ha az elérhető az Ön sütőmodelljén.
Javasoljuk, hogy a sütője hideg legyen, amikor elkezdi a sütést, így a legtöbbet hozhatja ki a gőzben történő sütésből. Továbbá, ha a sütő forró a sütés megkezdésekor vegye figyelembe, hogy a keletkező gőz nem lesz látható.
Az Electrolux gőzsütőkön négy gőzprogram található. Lehetséges, hogy az Ön sütője rendelkezik mind a 4 programmal, de az is lehet, hogy csak néhány program elérhető.
A Vital program folyamatos gőzt biztosít az egészséges és ízletes ételek elkészítéséhez. Ideális olyan fogásokhoz, mint a zöldségek, a rizs, a kuszkusz és a tenger gyümölcsei (hal, kagyló és garnélarák). | |
A Magas páratartalom gőzprogram tökéletes a hal, a rizs, a kuszkusz vagy a zöldségek elkészítéséhez. | |
A Közepes páratartalom program ideális a magas páratartalmú ételek, például a sült hal, sodó, lepény vagy terrine készítéséhez. | |
Az Alacsony páratartalom program a belül omlós, kívül ropogós vörös húsok, szárnyasok, kenyerek és sütemények készítéséhez ideális. Különösen jó lesz tőle a leveles tészta. |
Állítsa be manuálian a gőzszintet
1. Töltse fel a víztartályt a jelzett maximális szintig
2. Tolja vissza a tartályt a helyére
3. Görgessen végig a menüben és keresse meg a gőzprogramokat
4. Válassza ki a kívánt a programot
5. Állítsa be a hőmérsékletet
6. Nyomja meg a START gombot.
Hagyja, hogy a Steamify® segítsen a sütésben
Ha sütője rendelkezik Steamify® funkcióval, akkor Önnek nincs más dolga, mint beállítani a kívánt hőfokot, a sütő pedig beállítja a megfelelő gőzszintet. Ezután a sütő a megfelelő időben adagolja a megfelelő mennyiségű gőzt, és szükség esetén száraz levegővel kombinálja. Emelje magasabb szintre a sütést a Steamify® segítségével.
Tippek és trükkök
• Ha melegen akarja tartani az ételt, nem kell alufóliával lefednie azt, mivel a páratartalom ugyanolyan védelmet nyújt
• Ha Vital programon süt, használjon Deluxe Steam készletet. Az edények kialakítása lehetővé teszi, hogy a párolás gyors és egyenletes legyen.
FONTOS
• Csak hideg csapvizet öntsön a tartályba. Ne használjon szűrt (ionmentes) vagy desztillált vizet. Ne használjon más folyadékot. Ne öntsön gyúlékony vagy alkoholtartalmú folyadékot a vízfiókba
• Ha a sütő a főzés megkezdésekor forró, a keletkező gőz nem lesz látható
• A főzés befejezése után ürítse ki a víztartályt
• A maradék víz lecsapódhat az sütőtérben. Sütés után óvatosan nyissa ki a sütő ajtaját. Amikor a sütő lehűlt, puha ruhával törölje szárazra
• Időről időre figyelmeztetést kap a gőzsütő vízkőmentesítésére. A vízkőmentesítés eltávolítja és megakadályozza a vízkő lerakódását a sütő gőzrendszerében, így továbbra is optimálisan működik. Tudjon meg többet a sütő vízkőmentesítéséről
Tudjon meg többet arról, hogyan lehet házi pizzát sütni AEG gőzsütőben, vagy, hogy hogyan melegítse fel a maradékokat Regeneráló programon.
További információkért nézze meg készüléke felhasználói kézikönyvét. Ide kattintva le is töltheti.