Hogyan csökkenthető az élelmiszer-pazarlás?

Utoljára frissítve 2022. 05. 11. 19:19

Tudta, hogy a megvásárolt élelmiszer 1/3-át kildobjuk?

Mi lenne, ha a pazarlást helyett pazar ételt készítene?



Elkerülhető az élelmiszer-pazarlás?

Igen, ha megfelelően tárolja az élelmiszereket, és nem mindent dob ki egyből, ami már nem annyira étvágygerjesztő.

A hulladékokat három kategóriába lehet sorolni: megmenthető, menthetetlen és esetleg megmenthető.


Az élelmiszer-pazarlás csökkentése

A kidobásra kerülő ételek 61% -a megmenthető lenne, ha megfelelő módon tárolták volna őket.

A kidobott élelmiszerek 19%-a valóban menthetetlen - ilyenek pl. a teafilter vagy a csirkecsont.


Receptek az élelmiszer-pazarlás csökkentésére

Az élelmiszer hulladék 20%-át jó eséllyel meg lehet menteni. A  burgonyahéj, a brokkoli szár és bizonyos zöldségek levágott levelei ehetőek, ha megfelelően készíti el őket, pl. chipsnek, salátának vagy pestonak. 

Értékelje a termékét
Értékelje a termékét

Fontos számunkra véleménye. Értékelésével megkönnyítheti mások választását, nekünk pedig segít abban, hogy még jobb gépeket tervezzünk.