Hogyan lehet használni a Sous-vide funkciót az AEG gőzsütőkben?

Utoljára frissítve 2023. 11. 19. 8:34

Zöldségek és húsok sous vide tasakban

Forradalmasítsa főzési szokásait AEG gőzsütőjének Sous Vide funkciójával. Ez a főzési mód benntartja a nedvességet, az aromát, a tápanyagokat és az ízt– professzionális fogásokat eredeményezve. Mivel az étel vákuumzáras zacskóban a saját "levében" készül el, ez a főzési mód felerősíti az elkészített étel ízét, és gyakorlatilag kiküszöböli a túlsütés veszélyét. Ez a funkció az AEG SteamPro sütőkben érthető el.

A szuvidolás során gyakran csak a húsokra asszociálnak, de érdemes kipróbálni a tenger gyümölcseivel, a baromfihússal, a zöldségekkel és a burgonyával is. Akár Sous-vide tojást is lehet készíteni, melynek a fehérje része a tökéletesen szilárd lesz, de a sárgája folyós marad.


Amire szüksége lesz a szuvidoláshoz: 

  • ProSteam sütő
  • Sous-vide zacskó 
  • vákuumpumpa/ vákuumfiók 


Sous-Vide zacskó

Az AEG vákuumozható zacskói újrahasznosíthatók, és a korábbi modelleknél* újrahasznosíthatóbb műanyagból készültek, itt megnézheti őket. A korábbinál akár 40%-kal kevesebb CO2-kibocsátással készülnek**. A zacskók kompatibilisek a  SteamPro sütőkkel, vákuum pumpákkal és vákuumoló fiókkal.

Ne felejtse el újrahasznosítani a vákuum zacskót főzés után. A használat után távolítson el minden ételmaradékot a zacskó belsejéből, hogy elkerülje az újrahasznosító tartály szennyeződését. Ezt követően a zacskót dobja a műanyag hulladékgyűjtőbe.


*A zacskó NEXT FLEX MP0X (A4 formátum) újrahasznosítható anyagból készült, amely megfelel a DIN EN 13430 szabványnak.

**Az Electrolux által végzett Life Cycle Assessment (LCA) szerint.


Vákuumoló készülék 


A Sous-Vide zacskók lezárásához vákuumzáróra lesz szüksége. Vannak asztali változatok és beépíthető fiókok. Az asztali vákuumoló készülékek mobilak, kevés helyet foglalnak és könnyedén használhatóak. Ha magasabb szintre szeretné emelni a Sous-Vide főzést, felszerelheti konyháját egy beépített vákuumoló fiókkal. Így zökkenőmentesen, pillantok alatt vákuumozhatja az alapanyagokat mielőtt a sütőbe tenné. Fedezze fel beépíthető vákuumoló fiókunkkat.



Szuvidolás lépései


1. lépés


Vákuumozza le a hozzávalókat egy vákuum tasakban.


2. lépés


Helyezze az ételt az Electrolux SteamPro gőzsütőbe.


3. lépés


Válassza ki az „SV” SousVide ikont.


4. lépés


Állítsa be a kívánt hőmérsékletet.


5. lépés


Nyomja meg a „Start” feliratot.


Tippek és trükkök


  • Javasoljuk, hogy a szuvidolás után rövid ideig pirítsa meg a vörös húst egy serpenyőben vagy a grillen. A ropogós kéreg még jobb ízt ad a húsnak
  • Ha több szelet/darab baromfit vagy halat süt egy zacskóban, helyezze őket egymás mellé, ne pedig egymásra, így biztosítva az egyenletes sülést
  • Készítse elő az ételt vákuumzacskóban: a lezárt zacskót tegye a fagyasztóba, majd, ha szeretné elkészíteni tegye a fagyasztóból közvetlenül a sütőbe és válassza ki a SousVide funkciót 




További információkért nézze meg készüléke felhasználói kézikönyvét. Ide kattintva le is töltheti. 


Értékelje a termékét
Értékelje a termékét

Fontos számunkra véleménye. Értékelésével megkönnyítheti mások választását, nekünk pedig segít abban, hogy még jobb gépeket tervezzünk.