Hogyan süssön kenyert AEG gőzsütőben?

Utoljára frissítve 2023. 11. 23. 9:38

Gőzzel sütött kenyér

Nyűgözze le barátait és családját, és készítsen igazi házi kenyeret és péksüteményt AEG gőzsütőjében. A beépített funkciókkal magabiztosan érhet el pékségszintű eredményeket otthonában. A gőzprogramok sütőnkként eltérőek lehetnek, sütés előtt ellenőrizze, hogy az Ön készüléke milyen gőzprogrammal rendelkezik. 

Az AEG gőzsütő extra funkciók kenyerekhez és péksüteményekhez

Kelesztő funkció: A gőz tökéletes környezetet teremt a tészta egyenletes laza állagú és gyorsabb kelesztéséhez, anélkül, hogy a hideg huzat miatt kellene aggódnia

Kenyérsütés funkció: Tökéletesen megkelt, puha, könnyű belsejű és ropogós héjú kenyeret sütéshez 

Steamify® funkció: Egyenletesen átsült, puha belsejű, telt ízű ropogós kérgű süteményeket 

Manuális beállítás: Válassza ki a gőzszintet kenyér- és süteménysütéshez


Kelesztő funkció

A gőzsütő Kelesztő funkciója optimális környezetet biztosít a tészta kelesztéséhez.

A Kelesztő funkció használata: 

  •  Helyezze a tésztát egy edénybe az első polcszintre
  • A gőznek köszönhetően nem kell letakarni a tésztát.
  • Válassza a Kelesztés funkciót, és figyelje, ahogy a tészta kelni kezd 
  • A hőmérséklet automatikusan 35°C-ra áll be, ami megfelelő hőmérséklet a gőzben keleszthető tészta számára.


Kenyérsütés funkció

A Kenyérsütés funkcióval professzionális kenyereket és péksüteményeket készíthet minden alkalommal. A gőz segít, hogy a tészta megkeljen a meleg levegő és a gőz kombinációja pedig tökéletes végeredmény nyújt: a kenyér és a zsemle belül puha, kívül ropogós lesz.

A Kenyérsütés funkció optimális hőmérsékletet és környezetet biztosít a tészta keléséhez, a sütő program 180 °C-ról indul, de manuálisan is beállítható attól függően, hogy milyen kenyeret süt.


Steamify® funkció

Ha sütője rendelkezik Steamify® funkcióval, akkor minden eddiginél egyszerűbb lesz gőzzel sütni.

Válassza a Steamify® funkciót, és állítsa be a hőmérsékletet a receptben megadottak szerint. A hőmérséklet alapján a sütő automatikusan beállítja a megfelelő gőzszintet

A Steamify® funkció használata során biztos lehet benne, hogy tökéletes lesz a végeredmény, pl. a 155-230°C hőfok ideális a sütéshez, így a kenyér vagy sütemény külseje finoman ropogós lesz, miközben a belseje omlós és puha marad.

Ha a fenti hőmérsékletet állítja be, az alsó sütés az utolsó néhány percben bekapcsol, és így ropogós lesz a tészta alja. Tudjon meg többet a Steamify® funkció használatáról.


A gőzszint manuális beállítása

Ha a sütője nem rendelkezik kenyérsütés vagy Steamify® funkcióval, válassza ki manuálisan a kívánt gőzszintet. Amikor gőzzel süt kenyeret vagy süteményt, választhat különböző páratartalmat – és kombinálhatja száraz levegővel a ropogós végeredmény érdekében. A sütő típusától függően több gőzszint közül is választhat: 


Gőzsütőjétől függően az alábbi gőzszintek közül választhat: 

Közepes páratartalom – kenyér és édes tészták sütéséhez

Alacsony páratartalom – pitékhez, muffinokhoz és kekszekhez


Ezután állítsa be a kívánt hőmérsékletet és kezdje el a sütést. Száraz, meleg levegővel fejezze be a sütést, így ropogós lesz a végeredmény. 


Tippek és trükkök


  • Frissítse fel az egy-két napos kenyeret gőzben, olyan lesz mintha frissen sült volna. Bizonyon modellekben elérhető a Regeneráló program, amely ideális a maradék ételek megmentésére. 
  • Zsemle vagy kis élesztős kenyerek sütésekor ügyeljen arra, hogy a sütőpapír ne nyúljon túl a tepsin. A felesleges sütőpapír gátolja a forró levegő áramlását, és torzítja a hőeloszlást
  • Használja a perforált lyukakkal ellátott cukrász tepsit, amely elősegíti a jobb levegőáramlást, és így a tökéletes aranyszínű kéreg kialakulását. További információért a sütőtepsiről és az egyéb kiegészítőkről látogassa meg Webáruházunkat.További információkért nézze meg készüléke felhasználói kézikönyvét. Ide kattintva le is töltheti.

Értékelje a termékét
Értékelje a termékét

Fontos számunkra véleménye. Értékelésével megkönnyítheti mások választását, nekünk pedig segít abban, hogy még jobb gépeket tervezzünk.