Gratulálunk új AEG beépíthető sütőjéhez. Bízunk benne, hogy sok éven át segítségére lesz a felejthetetlenül finom fogások elkészítésében. A kulináris utazás megkezdése előtt kérjük szánjon néhány percet az alábbi útmutatóra, hogy jobban megismerje sütőjét.
Tisztítás az első használat előtt
1. Távolítson el minden tartozékot és kivehető polctartót
2. Kapcsolja be a sütőt, hogy a sütőt védő finom olajréteg eléghessen. Állítsa a sütőt a maximális hőmérsékletre, és hagyja így egy órán át. Normális, ha a sütő enyhén égett szagot és egy kis füstöt bocsájt ki a folyamat során, ezért ügyeljen a helyiség megfelelő szellőzésére.
3. Tisztítsa meg a tartozékokat és a sütő belsejét puha ruhával, meleg vízzel és egy kevés tisztítószerrel. Ne tisztítsa a sütő tartozékait mosogatógépben.
4. Törölje át a sütő ajtaját puha ruhával, meleg vízzel és kímélő tisztítószerrel.
5. Ha a sütő lehűlt, helyezze vissza a tartozékokat és a kivehető polctartókat az eredeti helyükre.
Alapbeállítások
Amikor először bekapcsolja a sütőt, előfordulhat, hogy be kell állítania a nyelvet, a kijelző fényerejét, a hangerőt és az időt.
Megjegyzés: Ha a sütője érintőgombokkal rendelkezik, akkor az az idő és dátum beállítása nélkül nem működik.
Ha gőzsütővel rendelkezik, akkor a víz keménységét is meg kell adnia (lásd alább a gőzsütőkre vonatkozó részt).
További lépések a gőzsütő használatához
Állítsa be a víz keménységét
Tesztelje le, mennyire kemény a víz otthonában, és ennek alapján állítsa be a megfelelő szintet a gőzsütőn. A tesztcsík a sütő használati útmutatójában megtalálható, de többnyire a vízszolgáltatók is tájékoztatást adnak a helyi víz keménységéről weboldalukon. Kövesse az alábbi lépéseket, és a táblázat segítségével ellenőrizze a vízkeménységet.
1. Mártsa néhány másodpercre a tesztcsíkot vízbe.
2. Rázza le a felesleges vizet.
3. Várjon egy percet, majd hasonlítsa össze a kapott eredményt a tesztcsík csomagolására nyomtatott skálával. Ne várjon egy percnél tovább a vízkeménység ellenőrzésével a tesztcsík bemerítése után, mert a tesztpapír színei továbbra is változnak.
A víz keménysége | |||||
Szint | dH | Teszt lap | Kalcium lerakódás (mmol/l) | Kalcium lerakódás (mg/l) | Víz osztályozása |
1 | 0-7 | ![]() ![]() | 0 - 1,3 | 0-50 | lágy |
2 | 8-14 | ![]() | 1,4 - 2,5 | 51-100 | közepesen kemény |
3 | 15-21 | ![]() | 2,6 - 3,8 | 101-150 | kemény |
4 | ≧ 22 | ![]() | ≧ 3,9 | ≧ 151 | nagyon kemény |
Amikor a csapvíz keménységi szintje 4-es, töltse fel a víztartályt szénsavmentes palackozott vízzel.
Töltse fel a víztartályt
Sütés előtt töltse fel a víztartályt vízzel. A legtöbb sütőnél a víztartály a jobb felső sarokban található. A SteamBake modellekben tartály helyett, a sütő alján lévő medencébe öntse a vízet.
Kiegészítő lépés a Wi-Fi-s sütőkhöz
Ha sütője rendelkezik WiFi-vel, javasoljuk, hogy csatlakoztassa a sütőt az alkalmazáshoz.
További információkért tekintse meg készüléke felhasználói kézikönyvét. Használati útmutatóját itt találja.