Tippek a ToltalFlex indukciós főzőlap használatához

Utoljára frissítve 2023. 01. 20. 8:58

Az AEG TotalFlex indukciós főzőlap használata ugyanolyan egyszerű és intuitív, mint maga a főzőlap. Az alábbiakban bemutatunk néhány főbb jellemzőt és azok funkcióit. Tisztítási tippeket is adunk, és azt is megmutatjuk, hogyan főzhet fenntarthatóbban és energiahatékonyabban.

TOTALFLEX

Az érintőkijelzős TotalFlex főzőlap korlátlan rugalmasságot, és a főzés nagyszerű élményét kínálja Önnek. Bekapcsolás után az edényeket bárhol elhelyezheti a felületen, a főzőlap érzékeli azokat és reagál a mozgatásukra, így minden pillanatban hatékonyan melegít. A különböző méretű és formájú edények – a nagy paella serpenyőtől a hosszú halsütőig – kényelmesen elférnek a főzőlapon anélkül, hogy egy pillanatra is megszakadna a főzési folyamata.

ACTIVETOUCH KEZELŐPANEL

A legjobb indukciós főzőlapok intuitívak. Egyszerűen csak bekapcsolja a főzőlapot, és bárhol elhelyez rajta egy serpenyőt, automatikusan világítani kezd a megfelelő kezelőfelület, jelezve, hogy mely főzőzónák vannak használatban. A kiválasztást követően a hőmérséklet és a teljesítményszint piros színnel jelenik meg, a többi fehér marad. A háttérvilágítású LED-lámpák jelzik az edény elhelyezkedését, teljes irányítást és rugalmasságot biztosítva főzés közben.


BRIDGE (HÍD) FUNKCIÓ

A Bridge funkcióval két főzőzónát egy nagy főzőfelületté kapcsolhat össze. Tökéletes plancha grill laphoz vagy nagy méretű, téglalap formájú sütőedényekhez. Ha fém edényt vagy serpenyőt helyez az indukciós főzőlapra, a főzőlap érzékeli, ha az edény két zónát lefed. A híd ikon automatikusan megjelenik. Érintse meg egyszer a főzőzónák összekapcsolásához, így egyetlen kezelőfelületről állíthatja be a teljesítményfokozatot és az időzítőt.

Ha valamilyen okból a (Bridge) híd ikon nem jelenik meg, válassza ki a manuális főzési módot. Ezek a módok a következők: Középső, Függőleges, Vízszintes és Sztenderd főzőzóna. A főzőzóna jelzői automatikusan megváltoznak, és a lehetséges kombinációkat mutatják, függetlenül az edény méretétől.

Akárhány edényben is főz egyszerre, nagyon fontos, hogy az edények mindig a főzőfelületen legyenek, és ne lógjanak rá a kezelőfelületre.

FENNTARTHATÓSÁGI TIPPEK

A zóna nélküli indukciós főzőlappal nagyot léphet előre a fenntarthatóbb főzés irányába. Az intelligens és hatékony Eco Timer segítségével válassza ki, hogy mennyi ideig szeretné főzni az ételt. A főzőlap a megadott idő lejárta előtt kikapcsol, és felhasználja a maradékhőt az étel elkészítéséhez. Ez a funkció nagyszerű módja annak, hogy energiát takarítson meg, mégis kitűnő legyen a végeredmény.

Két másik egyszerű, de hatékony tipp a fenntarthatóbb főzéshez: 

1. használjon fedőt forralásnál vagy sütés közben. Így a víz és az olaj gyorsabban felmelegszik fel.

2. Használja fel a maradékhőt a főzéshez.

GYEREKZÁR

A zóna nélküli indukciós főzőlap másik jellemzője, amely biztonságossá teszi főzést az a gyerekzár. A gyerekzár segítségével megakadályozhatja a főzőlap beállításainak módosítását vagy a készülék nem kívánt használatát.

TISZTÍTÁSI TIPPEK

A TotalFlex indukciós főzőlap könnyen tisztítható. Kezdje azzal, hogy minden használat után áttörli a felületet, és győződjön meg arról is, hogy a használni kívánt edények alja tiszta. A főzőlapon a mindennapi használatból eredő szennyeződések eltávolítását legegyszerűbben úgy teheti meg, ha egy nedves ruhával feláztatja és letörli a szennyeződést, vagy üvegkerámia tisztítót használ. Tisztítószer használatakor kerülje a súroló hatású vegyszereket vagy a savas kémhatású termékeket, amelyek károsíthatják a felületet. Erősebb szennyeződés eltávolításához használjon üvegkrerámia kaparót. Csak győződjön meg róla, hogy a kaparó tiszta és éles.

Azonnal távolítsa el a felületről: a megolvadt műanyagot, a műanyag fóliát, a cukrot vagy cukros ételmaradékot.

Távolítsa el, amikor a főzőlap lehűlt: a vízkő maradványokat a víz- vagy zsírfoltokat. Ezeket nedves ruhával és üvegkerámia tisztítószerrel távolítsa el. A fekete felületről az esetleges elszíneződések ecetes vízbe áztatott puha ruhával eltávolíthatóak.

TELJESÍTMÉNYNÖVELÉS

A főzőlapon lévő "P" szimbólum a PowerBoost funkcióra utal. A funkció aktiválásával sokkal gyorsabb felmelegszik az edény, így szinte azonnal felforralhatja a vizet. Hatékony segítség burgonyafőzéshez, vízforraláshoz vagy a hús pirításához. FONTOS! A PowerBoost funkció használatakor figyeljen nagyon az olajra az edényben. Mivel nagyon gyorsan felforrósodik az edény, az olaj megéghet, ha nem figyel rá.


Értékelje a termékét
Értékelje a termékét

Fontos számunkra véleménye. Értékelésével megkönnyítheti mások választását, nekünk pedig segít abban, hogy még jobb gépeket tervezzünk.