TotalFlex receptek - N°3 Levesek

Utoljára frissítve 2022. 06. 06. 19:43



N°3.1 Mustáros karfiolleves

Hozzávalók: 4 személyre

- 1 karfiol

- 20 g vaj

- 1 póréhagyma (csak a fehér része)

- 2 fej hagyma

- 1 evőkanál Ras el hanout fűszerkeverék

- 2 evőkanál mustár

- 2 l zöldségalaplé

- 200 ml tejszín
     

TÁLALÁSHOZ

- 200 g karfiol rózsa

- 1 evőkanál vaj

- 1 teáskanál Ras el hanout fűszerkeverék
     

ELŐKÉSZÜLETEK

- Az összes zöldséget tisztítsa meg vágja durvára.

- Olvassz meg a vajat egy lábosban.

- Párolja meg a zöldségeket.

- Adja hozzá a Ras el hanout fűszerkeveréket és a mustárt, és pirítsa még 1 percig.

- Öntse fel az alaplével és főzze 45 percig.

- A levest addig főzze, amíg egyenletes állagú lesz.

- A végén adja hozzá a tejszínt (ne forralja tovább).

- Ízesítse sóval és borssal.
     

TÁLALÁS

- Olvassza fel a vajat egy serpenyőben.

- Adja hozzá a karfiolt és a Ras el hanout fűszerkeveréket, és hagyja, hogy szépen megszínezze a zöldséget. 

- Szórja meg durvára őrült sóval.

(A serpenyőben lévő vajat is használhatja a leves elkészítéséhez)


N°3.2 Paradicsomleves sült koktélparadicsommal

Hozzávalók: 4 személyre

- 1 kg paradicsom

- 2 evőkanál paradicsomsűrítmény

- 20 g vaj

- 1 gerezd fokhagyma

- 2 hagyma

- 1 póréhagyma

- 5 szál fehér zeller

- 1 l zöldségalaplé

- 2 ág kakukkfű

- 1 csipet füstölt paprika

 

TÁLALÁSHOZ

- 200 g koktélparadicsom

- 1 evőkanál olaj

- 1 teáskanál balzsamecet

- néhány petrezselyemlevél
  

ELŐKÉSZÜLETEK

- Az összes zöldséget tisztítsa meg és vágja durvára.

- Olvassza meg a vajat egy lábosban.

- Először dinsztelje meg a hagymát és a fokhagymát, majd adja hozzá a többi zöldséget is, és jól párolja meg őket.

- Tegye bele a paradicsompürét és a kakukkfüvet, és hagyja még 2 percig pirulni

- Öntse fel az alaplével és főzze 45 percig.

- A levest addig főzze, amíg a paradicsom megfő, és kellemes állagú lesz.

- Ízesítse sóval és borssal.
  

TÁLALÁS

- Pirítsa meg a koktélparadicsomot egy kevés olajon és magas hőmérsékleten.

- Amikor a paradicsomok szétnyílnak, adja hozzá a balzsamecetet.

- Kapcsolja le a főzőlapot és hagyja 2 percig pihenni paradicsomokat.

- Tálalásnál tegye a levesbe a paradicsomokat és szórja meg petrezselyemlevéllel


N°3.3 Sütőtök leves pörkölt földimogyoróval

Hozzávalók: 4 személyre

- 1 db sütőtök

- 3 sárgarépa

- 20 g vaj

- 2 hagyma

- 1 póréhagyma

- 20 g gyömbér

- 200 ml zöldségalaplé

- 2 ág kakukkfű

- 1 babérlevél
  

TÁLALÁSHOZ

- 100 g földimogyoró

- 1 evőkanál olaj

- 100 g kocka sütőtök

- 1 evőkanál garam masala
  

ELŐKÉSZÜLETEK

- Az összes zöldséget tisztítsa meg és vágja durvára.

- Olvassza meg a vajat.

- Dobja rá a zöldségeket és pirítsa meg őket.

- Adja hozzá az alaplevet, a kakukkfüvet, a babérlevelet és a gyömbért, főzze 45 percig.

- Vegye ki a levesből a kakukkfüvet és a babérlevelet.

- Főzze a levest addig, amíg a zöldségek megfőnek.

- Ízesítse sóval és borssal.
  

TÁLALÁS

- Egy kevés olajat melegítsen fel a serpenyőben. 

- Adja hozzá a kockára vágott sütőtököt és a földimogyorót, pirítsa meg őket.

- Keverje hozzá a garam masala-t, és kapcsolja le a főzőlapot.


N°3.4 Borsóleves uborkával és chili paprikával

Hozzávalók: 4 személyre

- 800 g borsó

- 2 db uborka

- 20 g vaj

- 1 gerezd fokhagyma

- 2 hagyma

- 1 l zöldségalaplé

- 200 ml tejszín
  

TÁLALÁS

- Uborka csíkok

- 1 chili paprika

- 3 evőkanál olaj
  

ELŐKÉSZÜLETEK

- Az összes zöldséget tisztítsa meg és vágja durvára.

- Figyelem! Az uborkából hagyjon a díszítéshez. 

- Egy lábosban olvassza meg a vajat. 

- A zöldségeket alaposan párolja meg.

- Öntse fel az alaplével és főzze 45 percig

- A levest addig főzze, amíg a zöldségek puhák nem lesznek.

- Adja hozzá a tejszínt (ne forralja tovább).

- Ízesítse sóval és borssal.

 

TÁLALÁS

- Egy serpenyőben forrósítsa fel az olajat.

- Adja hozzá az apróra vágott chilipaprikát (mag nélkül) és pirítsa 2 percig alacsony hőmérsékleten

- Sózza meg.

- Zöldséghámozóval szeletelje fel az uborkát.

- Díszítse a levest az uborka szeletekkel és a pirított chilivel


N°3.5 Brokkoli leves wasabival

Hozzávalók: 4 személyre

- 2 brokkoli

- 20 g vaj

- 150 g csicseriborsó

- 2 hagyma

- 1 póréhagyma

- 3 szál zöld zeller

- 1,5 l zöldségalaplé

- 2 teáskanál wasabi
  

TÁLALÁS

- Brokkoli rózsák

- 2 evőkanál szezámolaj

- 50 g csicseriborsó

- 1 teáskanál fehér szezámmag

- 1 teáskanál fekete szezámmag
  

ELŐKÉSZÜLETEK

- Az összes zöldséget tisztítsa meg és vágja nagyobb darabokra.

- Tegye a lábost a főzőlapra és olvassza meg a vajat. 

- A zöldségeket alaposan párolja meg. 

- Keverje hozzá a wasabit,

- Öntse fel az alaplével és főzze 45 percig.

- A levest főzze addig, amíg egynemű lesz.

- Ízesítse sóval és borssal.
  

TÁLALÁS

- Egy serpenyőben melegítse fel a szezámolajat.

- Adja hozzá a brokkoli rózsákat, a csicseriborsót és a szezámmagot.

- Sózza meg.

- Alacsony hőmérsékleten két percig pirítsa.

-  A díszítéshez használja a serpenyőben lévő olajat.


N°3.6 Céklaleves fetával

Hozzávalók: 4 személyre

- 1 kg cékla

- 20 g vaj

- 2 hagyma

- 1 póréhagyma

- 3 fehér zeller

- 1,5 l zöldségalaplé

- 2 szál kakukkfű

- 2 ág zsálya

- 2 szál babérlevél

- 200 ml tejszín
  

TÁLALÁS

- 1 főtt cékla

- 100 g feta

- 3 újhagyma
  

ELŐKÉSZÜLETEK

- Figyeljen arra, hogy 1 céklát majd hagyjon egészben.

- Tegye a lábost a főzőlapra és olvassza meg benne a vajat.

- Párolja meg a zöldségeket.

- Adja hozzá a kakukkfüvet, a zsályát és a babérlevelet (ezeket madzaggal össze is kötheti).

- Öntse fel az alaplével és főzze 45 percig.

- Vegye ki a fűszernövényeket és az egész céklát.

- Főzze a levest, amíg kellemes állagú lesz.

- Adja hozzá a tejszínt (ne forralja tovább).

- Ízesítse sóval és borssal.
  

TÁLALÁS

- Vágja kockára a főtt céklát.

- Törje össze a fetát.

- Vágja az újhagymát vékony, hosszú csíkokra.

- Reszelje a citrom héját a levesre.

 

Értékelje a termékét
Értékelje a termékét

Fontos számunkra véleménye. Értékelésével megkönnyítheti mások választását, nekünk pedig segít abban, hogy még jobb gépeket tervezzünk.