
N°3.1 Mustáros karfiolleves
Hozzávalók: 4 személyre
- 1 karfiol
- 20 g vaj
- 1 póréhagyma (csak a fehér része)
- 2 fej hagyma
- 1 evőkanál Ras el hanout fűszerkeverék
- 2 evőkanál mustár
- 2 l zöldségalaplé
- 200 ml tejszín
TÁLALÁSHOZ
- 200 g karfiol rózsa
- 1 evőkanál vaj
- 1 teáskanál Ras el hanout fűszerkeverék
ELŐKÉSZÜLETEK
- Az összes zöldséget tisztítsa meg vágja durvára.
- Olvassz meg a vajat egy lábosban.
- Párolja meg a zöldségeket.
- Adja hozzá a Ras el hanout fűszerkeveréket és a mustárt, és pirítsa még 1 percig.
- Öntse fel az alaplével és főzze 45 percig.
- A levest addig főzze, amíg egyenletes állagú lesz.
- A végén adja hozzá a tejszínt (ne forralja tovább).
- Ízesítse sóval és borssal.
TÁLALÁS
- Olvassza fel a vajat egy serpenyőben.
- Adja hozzá a karfiolt és a Ras el hanout fűszerkeveréket, és hagyja, hogy szépen megszínezze a zöldséget.
- Szórja meg durvára őrült sóval.
(A serpenyőben lévő vajat is használhatja a leves elkészítéséhez)
N°3.2 Paradicsomleves sült koktélparadicsommal
Hozzávalók: 4 személyre
- 1 kg paradicsom
- 2 evőkanál paradicsomsűrítmény
- 20 g vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 hagyma
- 1 póréhagyma
- 5 szál fehér zeller
- 1 l zöldségalaplé
- 2 ág kakukkfű
- 1 csipet füstölt paprika
TÁLALÁSHOZ
- 200 g koktélparadicsom
- 1 evőkanál olaj
- 1 teáskanál balzsamecet
- néhány petrezselyemlevél
ELŐKÉSZÜLETEK
- Az összes zöldséget tisztítsa meg és vágja durvára.
- Olvassza meg a vajat egy lábosban.
- Először dinsztelje meg a hagymát és a fokhagymát, majd adja hozzá a többi zöldséget is, és jól párolja meg őket.
- Tegye bele a paradicsompürét és a kakukkfüvet, és hagyja még 2 percig pirulni
- Öntse fel az alaplével és főzze 45 percig.
- A levest addig főzze, amíg a paradicsom megfő, és kellemes állagú lesz.
- Ízesítse sóval és borssal.
TÁLALÁS
- Pirítsa meg a koktélparadicsomot egy kevés olajon és magas hőmérsékleten.
- Amikor a paradicsomok szétnyílnak, adja hozzá a balzsamecetet.
- Kapcsolja le a főzőlapot és hagyja 2 percig pihenni paradicsomokat.
- Tálalásnál tegye a levesbe a paradicsomokat és szórja meg petrezselyemlevéllel
N°3.3 Sütőtök leves pörkölt földimogyoróval
Hozzávalók: 4 személyre
- 1 db sütőtök
- 3 sárgarépa
- 20 g vaj
- 2 hagyma
- 1 póréhagyma
- 20 g gyömbér
- 200 ml zöldségalaplé
- 2 ág kakukkfű
- 1 babérlevél
TÁLALÁSHOZ
- 100 g földimogyoró
- 1 evőkanál olaj
- 100 g kocka sütőtök
- 1 evőkanál garam masala
ELŐKÉSZÜLETEK
- Az összes zöldséget tisztítsa meg és vágja durvára.
- Olvassza meg a vajat.
- Dobja rá a zöldségeket és pirítsa meg őket.
- Adja hozzá az alaplevet, a kakukkfüvet, a babérlevelet és a gyömbért, főzze 45 percig.
- Vegye ki a levesből a kakukkfüvet és a babérlevelet.
- Főzze a levest addig, amíg a zöldségek megfőnek.
- Ízesítse sóval és borssal.
TÁLALÁS
- Egy kevés olajat melegítsen fel a serpenyőben.
- Adja hozzá a kockára vágott sütőtököt és a földimogyorót, pirítsa meg őket.
- Keverje hozzá a garam masala-t, és kapcsolja le a főzőlapot.
N°3.4 Borsóleves uborkával és chili paprikával
Hozzávalók: 4 személyre
- 800 g borsó
- 2 db uborka
- 20 g vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 hagyma
- 1 l zöldségalaplé
- 200 ml tejszín
TÁLALÁS
- Uborka csíkok
- 1 chili paprika
- 3 evőkanál olaj
ELŐKÉSZÜLETEK
- Az összes zöldséget tisztítsa meg és vágja durvára.
- Figyelem! Az uborkából hagyjon a díszítéshez.
- Egy lábosban olvassza meg a vajat.
- A zöldségeket alaposan párolja meg.
- Öntse fel az alaplével és főzze 45 percig
- A levest addig főzze, amíg a zöldségek puhák nem lesznek.
- Adja hozzá a tejszínt (ne forralja tovább).
- Ízesítse sóval és borssal.
TÁLALÁS
- Egy serpenyőben forrósítsa fel az olajat.
- Adja hozzá az apróra vágott chilipaprikát (mag nélkül) és pirítsa 2 percig alacsony hőmérsékleten
- Sózza meg.
- Zöldséghámozóval szeletelje fel az uborkát.
- Díszítse a levest az uborka szeletekkel és a pirított chilivel
N°3.5 Brokkoli leves wasabival
Hozzávalók: 4 személyre
- 2 brokkoli
- 20 g vaj
- 150 g csicseriborsó
- 2 hagyma
- 1 póréhagyma
- 3 szál zöld zeller
- 1,5 l zöldségalaplé
- 2 teáskanál wasabi
TÁLALÁS
- Brokkoli rózsák
- 2 evőkanál szezámolaj
- 50 g csicseriborsó
- 1 teáskanál fehér szezámmag
- 1 teáskanál fekete szezámmag
ELŐKÉSZÜLETEK
- Az összes zöldséget tisztítsa meg és vágja nagyobb darabokra.
- Tegye a lábost a főzőlapra és olvassza meg a vajat.
- A zöldségeket alaposan párolja meg.
- Keverje hozzá a wasabit,
- Öntse fel az alaplével és főzze 45 percig.
- A levest főzze addig, amíg egynemű lesz.
- Ízesítse sóval és borssal.
TÁLALÁS
- Egy serpenyőben melegítse fel a szezámolajat.
- Adja hozzá a brokkoli rózsákat, a csicseriborsót és a szezámmagot.
- Sózza meg.
- Alacsony hőmérsékleten két percig pirítsa.
- A díszítéshez használja a serpenyőben lévő olajat.
N°3.6 Céklaleves fetával
Hozzávalók: 4 személyre
- 1 kg cékla
- 20 g vaj
- 2 hagyma
- 1 póréhagyma
- 3 fehér zeller
- 1,5 l zöldségalaplé
- 2 szál kakukkfű
- 2 ág zsálya
- 2 szál babérlevél
- 200 ml tejszín
TÁLALÁS
- 1 főtt cékla
- 100 g feta
- 3 újhagyma
ELŐKÉSZÜLETEK
- Figyeljen arra, hogy 1 céklát majd hagyjon egészben.
- Tegye a lábost a főzőlapra és olvassza meg benne a vajat.
- Párolja meg a zöldségeket.
- Adja hozzá a kakukkfüvet, a zsályát és a babérlevelet (ezeket madzaggal össze is kötheti).
- Öntse fel az alaplével és főzze 45 percig.
- Vegye ki a fűszernövényeket és az egész céklát.
- Főzze a levest, amíg kellemes állagú lesz.
- Adja hozzá a tejszínt (ne forralja tovább).
- Ízesítse sóval és borssal.
TÁLALÁS
- Vágja kockára a főtt céklát.
- Törje össze a fetát.
- Vágja az újhagymát vékony, hosszú csíkokra.
- Reszelje a citrom héját a levesre.