Hozzávalók: 4 személyre
- 200 g tészta
- egy kis darab parmezán sajt
HÚSGOLYÓK
- 800 g darált sertés- és marhahús
- 1 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
- 1 hagyma (finomra vágva)
- 2 tojás
- 50 g oregánó (apróra vágva)
- bors és só
- A fenti hozzávalókat keverje össze és tegye a hűtőbe
PARADICSOM SZÓSZ
- 2 kg paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál paradicsomsűrítmény
- 1 vöröshagyma
- 5 szál petrezselyem
- 1 csokor bazsalikom
- 2 evőkanál olívaolaj
ELŐKÉSZÜLETEK
PARADICSOM SZÓSZ
- A vöröshagymát vágja félkarikára, és az olívaolajon dinsztelje meg
- A fokhagymát vágja apróra, és nagy hőmérsékleten ezt is dinsztelje meg
- Ha ezek már szép színűek, keverje bele a paradicsomsűrítményt
- A paradicsomot vágja durvára, és adja hozzá a hagymához és a fokhagymához
- Főzze a paradicsomot, amíg el nem fövi a levét
- Keverje össze az egészet
HÚSGOLYÓK
- Formázzon gombócokat a húsból és pirítsa meg őket egy serpenyőben
- Tegye őket a szószba, és főzzem meg
TÉSZTA
- Főzze fel a tésztavizet, és adja hozzá a sót (10 g / l)
- Főzze meg a tésztát majd szűrje le
- A tésztát keverje a szószhoz
- A bazsalikomot és a petrezselymet vágja apróra, és szórja rá
- Díszítse parmezán forgáccsal