Hozzávalók: 4 személyre
GARNÉLA
- 4 garnéla
- 1 citrom
- 100 ml olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
LAZAC
- 4 szelet lazac (egyenként 100 g)
- 8 burgonya
- 3 evőkanál olívaolaj
- 500 ml tej
- 500 ml tejszín
- 500 ml halalaplé
- 1 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
- 1 citrom
- 1 csokor kapor
- paprika pehely
KAGYLÓK
- 0,5 kg kagyló
- 0,5 kg vénusz kagyló
- 1 zeller
- 1 hagyma
- 1 póréhagyma
- 50 g chorizo
- 1 újhagyma
- 100 ml fehérbor
ELŐKÉSZÜLETEK
GARNÉLA
- Keverje össze a fokhagymát, a petrezselymet és az olívaolajat, sózza ízlés szerint
- A garnélarákokat alaposan tisztítsa meg
- Magas hőmérsékleten melegítse fel a (grill)serpenyőt egy kevés olajjal
- Főzze meg a garnélákat
- A citromot vágja 4 felé, és hagyjuk egy ideig a serpenyőben
- Öntse a fokhagymás keveréket a garnélákra
LAZAC
- Pirítsa meg a lazacokat mindkét oldalukon (nem kell átsütni), és tegye félre
- Ugyanebben a serpenyőben pirítsa meg a finomra vágott fokhagymát
- Öntse fel a halalaplével, a tejjel és a tejszínnel, majd sózza, borsozza
- A burgonyát hámozza meg és vágja nagy darabokra, tegye a forrásban lévő szószba
- A kaprot vágja durvára, egy keveset tegyen félre díszítéshez, a maradékot adja hozzá a szószhoz
- Tegye a lazacot a szószba, és főzze 5 percig.
- Díszítse a fűszerekkel
KAGYLÓK
- Párolja meg a zellert, a hagymát és a póréhagymát egy nagy serpenyőben, és adja hozzá a chorizót
- Tegye a zöldségekre tesszük a kagylót és a vénusz kagylót, és öntse fel a borral
- Amint lehet, tegye rá a fedőt
- Hagyja 5 percig főni, amíg a kagylók és a vénusz kagylók ki nem nyílnak
- Kapcsolja le a főzőlapot és hagyja 2 percig pihenni (fedővel)
TÁLALÁS
GARNÉLÁK
- Ízesítse sóval és citrommal
LAZAC
- Díszítse paprika pehellyel és az apróra vágott kaporral
- Ha szeretné, tegyen a tetejére egy szelet citromot
KAGYLÓK
- Szórja meg apróra vágott újhagymával és borssal