Hozzávalók: 4 személyre
Eggs Benedict
- 8 tojás
- ecet
- bazsalikom
Hollandi mártás
- 250 g jó vaj (apró kockákra darabolva)
- 2 tojássárgája
- 2 evőkanál víz
- 2 evőkanál fehérborecet
Gomba
400 g gomba keverék
4 evőkanál szójaszósz
3 ág zsálya
2 evőkanál mogyoróolaj
1 medvehagyma
1 kaliforniai paprika
Palacsinta
- 3 tojás
- 350 ml tej
- 100 ml tejszín
- 300 g liszt
- 2 evőkanál cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 0,5 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál só
- 75 g vaj
TÁLALÁS
- bogyós gyümölcskeverék
- porcukor
- juharszirup
ELŐKÉSZÜLETEK
Gomba:
- Párolja meg a serpenyőben a finomra vágott medvehagymát, a kaliforniai paprikát és a zsályát, majd adja hozzá a gombákat
-Öntse rá a szójaszószt
Hollandi mártás:
- Keverje össze a tojássárgáját, a vizet és az ecetet egy lábosban
- Tegye a lábost a legalacsonyabb hőfokozatra. Folyamatosan keverje!
- Keverés mellet adja hozzá a vajat. Addig keverje, amíg sűrű, sima állagú elegyet kap
- Figyelem A szósznak nem szabad felfőnie.
- Vegye le a hőmérsékletet, és a mártást a fedő alatt pihentesse.
Tojás:
- Tegyen fel egy fazék vizet a buggyantott tojáshoz
- Adjon egy kevés ecetet a forrásban lévő vízhez
- A vizet körkörösen keverje, és törje a tojást a víz közepébe. Keverje további 2-3 percig
- Vegye ki a buggyantott tojást a vízből, és óvatosan tegye a gombák tetejére
- Csinálja ezt meg a többi tojással is
PALACSINTA
- Verje fel a tojásokat egy nagy keverőtálban
- Adja hozzá a tejszínt és a tejet
- Szitálja át a lisztet egy másik tálba
- Ebbe tegye bele a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót
- A tojásos masszáját fokozatosan keverje a lisztes keverékhez, amíg szép sima nem lesz
Figyelem! Ne maradjon csomó a tésztában
- Olvassza fel a vajat a palacsinta sütőben, és közepes hőmérsékleten készítsen kb. 10 cm átmérőjű palacsintákat
TÁLALÁS
EGGS BENEDICT
- Alulra tegye a gombát, a tetejére a buggyantott tojást, és kanalazza rá a Hollandi mártást
- Díszítse finomra vágott bazsalikommal
PALACSINTA
- Tegyen a tányérra néhány palacsintát
- Öntsön rá a juharszirupból és szórja meg porcukorral
- Díszítse bogyós gyümölcsökkel