TotalFlex receptek - N°8 Zöldségek

Utoljára frissítve 2022. 03. 15. 6:35


Hozzávalók: 4 személyre

PADLIZSÁN

- 2 padlizsán

- 4 kis fej saláta

- 2 gerezd fokhagyma (apróra vágva)

- 5 szál újhagyma

- 5 szál lapos petrezselyem

- 50 g puffasztott kukorica

VÖRÖS PESTO

- 250 g szárított paradicsom

- 5 szál friss oregánó

- 100 g feta (ebből 20 g a találáshoz)

- 100 g mandula

- chili paprika (ha a csípősen szereti)

KELBIMBÓ TÖKMAGGAL

- 12 db kelbimbó

- 1 db sütőtök

- 3 gerezd fokhagyma (apróra vágva)

- 20 g vaj

- 2 evőkanál kömény

- 2 evőkanál zatar fűszerkeverék

- 300 ml csirke alaplé

- 2 evőkanál fenyőmag

- 2 evőkanál tökmag

- 2 evőkanál napraforgómag

KARFIOL, BROKKOLI ÉS SÁRGARÉPA

- ½ karfiol

- ½ brokkoli

- 3 sárgarépa zöldjével együtt

- 1 evőkanál mogyoróolaj

- 1 csokor koriander (néhány szálat tartson meg a díszítéshez)

- 1 evőkanál fekete szezámmag

- 2 evőkanál hoisin szósz



ELŐKÉSZÜLETEK

PADLIZSÁN

- Melegítse elő a grillt

- A padlizsánt hosszában szeletelje fel

- Dörzsölje be a padlizsánt a zúzott fokhagymával és a durva szemű sóval

- Grillezze a padlizsán vágott oldalát 6 percig

- Fordítsuk meg és hagyja 15 percig sülni.

- Tegye a félbevágott salátákat a grillserpenyőbe, és sózza meg.

PESTO

- Az összes hozzávalót alaposan turmixolja össze.

KELBIMBÓ TÖKMAGGAL

- Hámozza meg a sütőtököt és vágja 1,5 cm-es darabokra.

- Mossa meg a kelbimbót, és hagyja egészben

- Adja hozzá a finomra vágott fokhagymát, a köményt és a zatar fűszerkeveréket, majd sózza és borsozza.

- Keverje össze egy tálban

- Olvassza fel a vajat egy serpenyőben, és pirítsa meg benne a fűszereket és a kelbimbót - Öntse fel az alaplével és hagyja felforrni (már ne keverje)

- Tipp: Használjon tapadásmentes serpenyőt

- Zsír nélkül pirítsa meg a magokat, amíg egy kis színt kapnak

KARFIOL, BROKKOLI ÉS SÁRGARÉPA

- Mossa meg a karfiolt és a brokkolit, vágja rózsáira                                                                                                                                                        
-  Hámozza meg a sárgarépát és hagyjon rajta egy keveset a zöldjéből majd vágja 4 darabra

-  Főzze 5 percig a karfiolt, a brokkolit és a sárgarépát, majd szűrje le

- Melegítse elő a serpenyőt mogyoróolajjal, és pirítsa meg a zöldségeket

- Keverje hozzá a hoisin szószt, a koriandert és a szezámmagot, majd sózza és borsozza

TÁLALÁS 

PADLIZSÁN

- Finomra vágott petrezselyemmel, újhagymával és puffasztott kukoricával tálalja

PESTO

- Morzsoljon némi feta sajtot a pestóra

KELBIMBÓ TÖKMAGGAL

- Tálalásnál szórja meg színes magvakkal.

KARFIOL, BROKKOLI ÉS SÁRGARÉPA

- Szórja meg kevés, apróra vágott koriander levéllel

Értékelje a termékét
Értékelje a termékét

Fontos számunkra véleménye. Értékelésével megkönnyítheti mások választását, nekünk pedig segít abban, hogy még jobb gépeket tervezzünk.