Hozzávalók: 4 személyre
PADLIZSÁN
- 2 padlizsán
- 4 kis fej saláta
- 2 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
- 5 szál újhagyma
- 5 szál lapos petrezselyem
- 50 g puffasztott kukorica
VÖRÖS PESTO
- 250 g szárított paradicsom
- 5 szál friss oregánó
- 100 g feta (ebből 20 g a találáshoz)
- 100 g mandula
- chili paprika (ha a csípősen szereti)
KELBIMBÓ TÖKMAGGAL
- 12 db kelbimbó
- 1 db sütőtök
- 3 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
- 20 g vaj
- 2 evőkanál kömény
- 2 evőkanál zatar fűszerkeverék
- 300 ml csirke alaplé
- 2 evőkanál fenyőmag
- 2 evőkanál tökmag
- 2 evőkanál napraforgómag
KARFIOL, BROKKOLI ÉS SÁRGARÉPA
- ½ karfiol
- ½ brokkoli
- 3 sárgarépa zöldjével együtt
- 1 evőkanál mogyoróolaj
- 1 csokor koriander (néhány szálat tartson meg a díszítéshez)
- 1 evőkanál fekete szezámmag
- 2 evőkanál hoisin szósz
ELŐKÉSZÜLETEK
PADLIZSÁN
- Melegítse elő a grillt
- A padlizsánt hosszában szeletelje fel
- Dörzsölje be a padlizsánt a zúzott fokhagymával és a durva szemű sóval
- Grillezze a padlizsán vágott oldalát 6 percig
- Fordítsuk meg és hagyja 15 percig sülni.
- Tegye a félbevágott salátákat a grillserpenyőbe, és sózza meg.
PESTO
- Az összes hozzávalót alaposan turmixolja össze.
KELBIMBÓ TÖKMAGGAL
- Hámozza meg a sütőtököt és vágja 1,5 cm-es darabokra.
- Mossa meg a kelbimbót, és hagyja egészben
- Adja hozzá a finomra vágott fokhagymát, a köményt és a zatar fűszerkeveréket, majd sózza és borsozza.
- Keverje össze egy tálban
- Olvassza fel a vajat egy serpenyőben, és pirítsa meg benne a fűszereket és a kelbimbót - Öntse fel az alaplével és hagyja felforrni (már ne keverje)
- Tipp: Használjon tapadásmentes serpenyőt
- Zsír nélkül pirítsa meg a magokat, amíg egy kis színt kapnak
KARFIOL, BROKKOLI ÉS SÁRGARÉPA
- Mossa meg a karfiolt és a brokkolit, vágja rózsáira
- Hámozza meg a sárgarépát és hagyjon rajta egy keveset a zöldjéből majd vágja 4 darabra
- Főzze 5 percig a karfiolt, a brokkolit és a sárgarépát, majd szűrje le
- Melegítse elő a serpenyőt mogyoróolajjal, és pirítsa meg a zöldségeket
- Keverje hozzá a hoisin szószt, a koriandert és a szezámmagot, majd sózza és borsozza
TÁLALÁS
PADLIZSÁN
- Finomra vágott petrezselyemmel, újhagymával és puffasztott kukoricával tálalja
PESTO
- Morzsoljon némi feta sajtot a pestóra
KELBIMBÓ TÖKMAGGAL
- Tálalásnál szórja meg színes magvakkal.
KARFIOL, BROKKOLI ÉS SÁRGARÉPA
- Szórja meg kevés, apróra vágott koriander levéllel