MIkroműanyag-szűrő

MIkroműanyag-szűrő

A stílusát ossza meg másokkal, ne a mikroműanyagot!

Minden szintetikus anyagú ruha mosásakor mikroműanyag szálak kerülnek a vízbe. Gyűjtse be egy AEG mikroműanyag-szűrővel a mikroműanyag szálak akár 90%-át még azelőtt, hogy azok a szennyvízbe kerülnének. Minden AEG mosógéppel kompatibilis.

De mik is azok a mikroműanyagok?

A mikroműanyagok által okozott globális károkra egyre több figyelmet fordítanak mind az EU vezetői, mind a felhasználók.
De vajon mi ez a jelenség, mely világszerte gondot okoz?

 • A mikroműanyagok az 5mm-nél kisebb műanyagdarabok
  A mikroműanyagok az 5mm-nél kisebb műanyagdarabok

  Több forrásból származnak: közvetlenül kerülnek a természetbe apró részecskeként (elsődleges mikroműanyagok), vagy nagyobb műanyag tárgyak szétbomlásából (másodlagos mikroműanyagok) (1-2)**.

 • Folyamatosan szennyezik a környezetet
  Folyamatosan szennyezik a környezetet

  Természetes környezetben a mikroműanyag nem bomlik le, így mennyiségének folyamatos növekedése az ökoszisztéma állandó károsodásához és a tápláléklánc mérgezéséhez vezet. (3)**.

 • A kutatások szerint káros
  A kutatások szerint káros

  A kutatások kezdeti fázisban vannak, így keveset tudunk még a mikroműanyagokról és hatásukról. A legújabb tanulmányok kimutatták a mikroműanyagok számos káros hatását a vizek élővilágára. Ez potenciális veszélyt jelent az emberekre is. (4–5)**.

Fenntartható megoldás

Az AEG egy hatékony, kényelmes és környezetkímélő megoldást javasol a textíliákból a mosás során felszabaduló mikroműanyag szálak összegyűjtésére. A mikroműanyag szűrővel segítünk a környezettudatos fogyasztóknak fenntarthatóbbá tenni a mosást.

Csökkentse a mikroműanyag szennyezést

A mikroműanyag szűrő segít összegyűjteni a szintetikus ruhákból és textíliákból a mosás közben felszabaduló mikroműanyag szálakat, így azok nem kerülnek bele a szennyvízbe.

AEG mikroműanyag szűrő

AEG mikroműanyag szűrő

 • külső tartozék, így nem kell változtatni a ruhaápolási szokásokon
 • a készülék biztonságosan rögzíthető a falra
 • jelzi, ha megtelt a szűrő és tisztítani vagy cserélni kell
A mikroműanyag szűrő használatának előnyei

A mikroműanyag szűrő használatának előnyei

A mikroműanyag szűrő begyűjti a szintetikus holmikból mosás közben a vízbe kerülő mikroműanyag szálakat, így azok nem jutnak el a mosógépből távozó vízzel a szennyvízbe. A készülék bármely AEG mosógéppel kompatibilis, és nem befolyásolja a mosási rutint.

- Kiszűri a mikroműanyag szálak akár 90%-át.
pink szálak
Kiszűri a mikroműanyag szálak akár 90%-át.
 • A jelzőfény mutatja, mikor kell kitisztítani
  A jelzőfény mutatja, mikor kell kitisztítani

  A szűrő több mosási cikluson át gyűjti a mikroműanyag-szálakat. A készülék jelzi, ha meg kell tisztítani.

 • Újrahasznosított műanyagból készült
  Újrahasznosított műanyagból készült

  A termék műanyag részei legalább 50%-ban újrahasznosított műanyagból készültek.

 • Beszerelés
  Beszerelés

  A mikroműanyag-szűrőt a mosógép mellé, a falra kell szerelni. 

*45 mikronnál nagyobb méretű mikroműnyagok kiszűrése a műszálas ruhák mosása során. Belső vizsgálati módszerrel mért szűrési hatékonyság, polipamut és poliészter keverék anyagoknál, 40°C-os műszálas programon történő mosás során.

**1. Wright, S.L., Thompson, R.C., Galloway, T.S. (2013) The physical impacts of microplastics on marine organisms: A review, Environmental Pollution, Vol. 178, 483-492


2. https://www.europarl.europa.eu/news/en/headlines/society/20181116STO19217/microplastics-sources-effects-and-solutions


3. ECHA https://echa.europa.eu/hot-topics/microplastics

4. Rebelein, A., Int-Veen, I., Kammann, U., Scharsack, J.P.(2021) Microplastic fibres — Underestimated threat to aquatic organisms? Science of the Tot Envir., Vol. 777

5. Toussaint, B., Raffael, B., Angers-Loustau, A., Gilliland, D., Kestens, V., Petrillo, M., Rio-Echevarria, I.M., Vanden Eede, G. (2019) Review of micro- and nanoplastic contamination inthe food chain – Food Add.&Contam.: Part A, 35(5):1-35