Vásárlási útmutató

TALÁLJA MEG A TÖKÉLETES MOSÓ-SZÁRÍTÓ GÉPET

ENERGIATAKARÉKOS MOSÓ-SZÁRÍTÓ GÉPEK

Minden AEG mosó-szárító gép minimális mennyiségű vizet és energiát használ a ruhák mosása és szárítása során. Az AEG mosó-szárító gépek alacsony energiafogyasztásuknak köszönhetően A-tól A-40%-ig terjedő besorolást kaptak. Ez azt jelenti, hogy a legjobb energiafogyasztású AEG modell 40%-kal kevesebb áramot fogyaszt, mint egy A besorolású készülék.  Az alacsony energiafogyasztásban többféle technológiai megoldás is jelentős szerepet játszik. Például az inverter motor, a ProSense technológia, a SensiDry technológia vagy a hőszivattyús rendszer.  

KÍMÉLETES SZÁRÍTÁS, ALACSONY HŐFOKON

Az AEG mosó-szárító gépek a piacon egyedülálló módon hőszivattyús technológiával szárítják a ruhákat. Ezek a mosó-szárító gépek alacsony hőmérsékleten dolgoznak, így óvják ruháit, hogy azok hosszú ideig kifogástalan formában maradjanak. Ezek a modellek Woolmark Blue tanúsítvánnyal rendelkeznek, mely igazolja, hogy a gyapjúprogramon biztonságosan moshatók és száríthatók azok a holmik is, melyek a ruhacímke szerint csak kézzel moshatók. Az alacsony hőfokon történő szárítás nem csak kíméletes, de energiatakarékos is. 

SPECIÁLIS MOSÓ- ÉS SZÁRÍTÓPROGRAM MINDEN RUHÁNAK

Az AEG mosó-szárító gépekben inverter motor van, mely képes szabályozni a dobmozgás sebességét és irányát. Ennek köszönhetően a mosó és szárító programokat a ruhák anyagához igazítja a készülék. Így az AEG mosó-szárító gépek a pamutpólóktól a farmernadrágokon át a gyapjúpulóverekig minden ruhát a lehető legkíméletesebben mosnak tisztára és szárítanak puhára. Az inverter motor másik fontos jellemzője, hogy nincs benne szénkefe. A szénkefe és a mozgó alkatrészek hiánya azt is jelenti, hogy hosszabb a motor élettartama – nincs, ami elromoljon benne. Emellett, az inverter motoros készülékek csendesebbek és energiatakarékosabbak is, mint a hagyományos motorral szerelt társaik.

Helytakarékos

Ha nincs hely 2 készüléknek, érdemes elgondolkodni egy mosó-szárító gép beszerzésén. Az AEG mosó-szárító gépek ugyanolyan hatékonyan és kíméletesen mossák és szárítják a ruhákat, mint a különálló készülékek. Választhat beépíthető vagy szabadonálló modellt. A beépíthető mosó-szárító gépet elrejtheti a bútorlap mögé, így harmonikus egységet alkot a helyiségben lévő bútorokkal - ez fontos szempont lehet, ha a konyhájába kerül a készülék. 

Kapacitás

A mosó-szárító gépeknél 2 kapacitás értéket talál. A szárítási kapacitás egy picivel kevesebb, mint a mosás kapacitása, mert ahhoz, hogy szárítás közben szabadon áramolhasson a levegő a ruhák körül, több helyre van szükség. A megfelelő készülék kiválasztásához érdemes átgondolni a következőket:
Mekkor a családja? Ketten vannak, vagy nagy családban élnek?
Hányszor fog mosni hetente? 3-4 vagy inkább 6-8 adag ruhát mos ki egy héten? 
Vannak speciális textíliák, amelyeket új mosó-szárító gépében akar majd mosni? Például ágyneműhuzatot, párnát, paplant vagy függönyt - ezekhez válasszon nagy dobbal rendelkező készüléket. 

Minden AEG mosó-szárító gép energia- és víztakarékos. Megmérik a töltet súlyát, és ahhoz igazítják a víz- illetve az energiafogyasztást, valamint a programok hosszát.

OKOS MOSÓ-SZÁRÍTÓ GÉPEK

Az okos AEG mosó-szárító gépeket már az okostelefonjáról is irányíthatja a MY AEG Care alkalmazásból. Beállíthatja telefonján a hőfokot, a ruhák anyagát és színét. Az alkalmazás pedig javaslatot tesz a megfelelő mosóprogramra. Keresse a My AEG Care alkalmazást az App Store-ban vagy a Google Play áruházban.

2-in-1 programok

Használja a mosó-szárító programokat, amikor csak néhány ruhadarabot akar kimosni. Így rövid idő alatt a szennyesből a szekrénybe kerülhetnek ruhái. Értékelni fogja a 2in1 programot, amikor indulás előtt néhány órával jut eszébe, hogy a ruhája, amit fel akar venni, még a szennyesben van.

Programok

Nincs olyan, hogy "egy méret, mindenkinek jó", ha ruhákról van szó. A különböző embereknek, éppen úgy, ahogy a különféle anyagoknak, eltérőek az igényeik. Ezért vannak különböző speciális programok a mosó-szárító gépeinken:

 • Fekete szövet
  Gyapjú

  Biztonságosan moshatja és száríthatja gyapjúholmijait a mosó-szárító programon.

 • Fehér ing
  Gőz

  Kisimítja a gyűrődéseket és felfrissíti a ruhákat, miközben eltávolítja a kellemetlen szagokat. 

 • Egy rakás ruha
  Antiallergén

  Speciális program allergiásoknak a poratkák és egyéb allergének eltávolításához.

 • Technikai kabát
  Outdoor

  Az outdoor programon a technikai ruhák megőrzik speciális funkcióikat. Sőt, ezen a programon akár vissza is állíthatja kabátja vízlepergető képességét, ha már átázik.

TANÚSÍTVÁNY

Az AEG mosó-szárító gépek gyapjúprogramja Woolmark tanúsítvánnyal rendelkezik. Ez igazolja, hogy az AEG mosó-szárító gépekben biztonságosan moshatók és száríthatók azok a holmik is, melyek a ruhacímke szerint csak kézzel moshatók.

Egyedülálló gondoskodás teljes ruhatáráról

Egy AEG ÖKOKombi mosó-szárító gép úttörő megoldás ruhái ápolásához.  Kimoshatja és megszáríthatja benne bármelyik ruháját,* egy programon belül. A 9000-es sorozatú modellek a piacon elsőként rendelkeznek SensiDry® technológiával, mely képes arra, hogy teljes ruhatárát biztonságosan szárítsa.

Az AEG legfejlettebb szárító rendszere a különböző anyagokhoz igazítja a programot. Legyen az gyapjú, technikai ruházat vagy bármilyen más finom textíliából készült holmi. A hőszivattyús technológia előnyeit kihasználva, a készülék alacsony hőfokon és szabályozott dobmozgással szárítja meg a ruhákat. A fejlett technológiai megoldásoknak köszönhetően minden egyes ruhaneműjét tökéletesen tisztára mossa és egyenletesen szárítja meg, miközben megőrzi eredeti formájukat, színüket és puhaságukat.

*Ha a ruhacímke szerint mosható.

Bővebben
 • Hőmérő ikon
  SensiDry® technológia

  Kíméletes és energiatakarékos szárítás alacsony hőfokon.

 • Pillangót tartó kéz ikon
  DualSense® technológia

  Biztonságosan moshatja és száríthatja a gyapjút is, ami a ruhacímke szerint csak kézzel mosható.

 • 3 ing ikon
  ProSense® technológia

  A program hosszát, a víz- és energiafogyasztást automatikusan a tölthez igazítja.

SensiDry® technológia

Az AEG mosó-szárító gépek a piacon egyedülálló módon hőszivattyús technológiával rendelkeznek, ezért közel feleakkora hőfokon szárítanak, mint a hagyományos szárítógépek. A ruhák így nem sérülnek, kevésbé lesznek viseltesek, és sokáig megőrzik eredeti formájukat, puhaságukat.

Megnézem a mosó-szárító gépeket

Takarítson meg akár 40%-kal több energiát és vizet!

Hőszivattyús mosó-szárító gépeink a világon elsőként fejlett SensiDry® technológiával működnek és inverter motorral rendelkeznek.

Az inverter motor precízen szabályozza a dob mozgásának irányát és sebességét, ráadásul csendesebb és energiatakarékosabb is, mint a hagyományos motorok. Egy ÖKOKombi mosó-szárító gép a leghatékonyabb és leggazdaságosabb módon mossa és szárítja ruháit, mert tudja, hogy mire van szüksége a különféle anyagoknak. Ráadásul akár 40%-kal kevesebb energiát és vizet használ, mint más készülékek.

Megnézem a mosó-szárító gépeket
Mosó-szárító gép egy pódiumon

Szárítson meg mindent amit kimosott, 1 programon

Indítsa el reggel a mosó-szárító gépet, és szedje ki a száraz ruhákat amikor hazaér, munka után. Frissen és tisztán várja ruhája, amit este akar majd viselni. A ruhák anyagához igazított hőmérsékletnek és dobmozgásnak köszönhetően a legfinomabb blúztól a technikai kabátig minden ruhát biztonságosan moshat és száríthat 1 programon. Minden készüléken van mosás és szárítás üzemmód gomb. Kapcsolja be, amikor szeretné egy programon belül lefuttatni a mosást és a szárítást - kompromisszumok nélkül.

Tiszta és száraz ruhák akár 3 óra alatt

A NonStop 3ó/3kg program képes akár 3 kg ruhát kimosni és megszárítani 3 óra alatt. Ez azt jelenti, hogy a szennyesben lévő ruháit 3 óra múlva már fel is veheti úgy, hogy közben rá sem kell néznie a gépre. Gondoskodjon ruháiról a lehető legkényelmesebb módon, kompromisszumok nélkül.

Megnézem a mosó-szárító gépeket

Tartós védelem a mosás és a szárítás során

A klasszikus alapdarabok kiállják az idő próbáját, túlélik az aktuális trendeket, és garantálják az elegáns megjelenést. Éppen olyanok, mint az ÖKÖMix rendszerű mosó-szárító gépek.

Az ÖKOMix technológia még azelőtt feloldja vízben a mosószert és az öblítőt, hogy azok a dobba kerülnének. Így a tisztítószerek sokkal hatékonyabban fejtik ki hatásukat, mert eljutnak szinte minden szövetszálhoz. A ruhák nem csak tisztábbak lesznek, de gyorsabban is száradnak. Ráadásul, az ÖKOPower NonStop 4ó/5kg program akár 5 kg ruhát képes kimosni és megszárítani mindössze 4 óra alatt.

 • Ing ikon
  ÖKOMix® technológia

  Egyedülálló módon még azelőtt feloldja vízben a mosószert és az öblítőt, hogy azok a dobba kerülnének. Így a tisztítószer eljut minden szövetszálhoz.

 • Pillangót tartó kéz ikon
  DualSense® technológia

  Biztonságosan moshatja és száríthatja a gyapjút is, ami a ruhacímke szerint csak kézzel mosható.

 • 3 ing ikon
  ProSense® technológia

  A program hosszát a víz- és energiafogyasztást automatikusan a töltet méretéhez igazítja.

Kék és fehér ing

GONDOSKODIK MINDEN SZÖVETSZÁLRÓL

Az ÖKOMix technológia teljeskörű védelmet és gondoskodást jelent a ruháknak. Még azelőtt teljesen feloldja a mosószert és az öblítőt, mielőtt a víz a dobba kerülne. Az oldott tisztítószerek elérnek minden szövetszálhoz, így a ruhák nem csak tisztábbak lesznek, de egyenletesebben száradnak meg.

A legjobb védelem rövidebb idő alatt. Nincs kompromisszum.

Az ÖKOPower NonStop 4ó/5kg program a leghatékonyabb mosást és szárítást nyújtja a legrövidebb idő alatt. A gyakran hordott ruhák mosásához és szárításához terveztük, ezért képes akár 5 kg ruhát kimosni és megszárítani 4 óra alatt. Ma ez a leggazdaságosabb mosó-szárító program a piacon, mellyel időt és energiát takaríthat meg. Tökéletesen tisztára mos és egyenletesen szárít meg minden ruhadarabot, minden alkalommal.

Megnézem a mosó-szárítógépeket

Kivételes mosás és szárítás egy programmal

Bizonyos típusú anyagokat vízálló textíliák, gyapjúszövetek – speciális módon kell tisztítani. Ebben segítenek mosó-szárító gépeink.

A DualSense technológia az anyagok típusához igazítja a dob mozgását és a hőmérsékletet. Mivel a programot a töltethez igazítja, a textúrált kabátoktól a puha melegítőkig kíméletesen moshat és száríthat minden ruhát, egy készülékben.

 • Pillangót tartó kéz ikon
  DualSense® technológia

  Biztonságosan moshatja és száríthatja a gyapjút is, ami a ruhacímke szerint csak kézzel mosható.

 • 3 ing ikon
  ProSense® technológia

  A program hosszát, a víz- és energiafogyasztást automatikusan a töltet méretéhez igazítja.

 • 1ó/1kg ikon
  60 perces program

  Mossa ki és szárítsa meg ruháit egy programon, mindössze 60 perc alatt.

DualSense® technológia

A DualSense® technológiával rendelkező mosó-szárító gépek megőrzik, sőt vissza is állítják a technikai ruhák légáteresztő és vízlepergető képességét. Sokkal jobban megőrzik funkcionális jellemzőiket, mintha szabad levegőn száradtak volna.

Megnézem a mosó-szárító gépeket
Narancssárga szövet

Teljeskörű gondoskodás az outdoor ruhákról

Ha nem mossa és szárítja megfelelően outdoor ruháit, idővel elveszíthetik speciális funkcióikat. Az AEG mosó-szárító gépek outdoor programja gondoskodik technikai ruháiról. A mosási ciklus megtisztítja a piszoktól eltömődött membránokat, a szárítási ciklus pedig visszaállítja a vízlepergető képességet.

Kétszer hatékonyabb gondoskodás*

A ProSense® technológia a töltet súlyához igazítja a program hosszát, a víz- és energiafogyasztást. Akár egyetlen inget mos, akár az egész heti szennyest. A speciális érzékelőknek köszönhetően, melyek intelligensen kontrollálják a program beállításait, a gép csak addig mossa a ruháit, ameddig feltétlenül szükséges. Ezért a ruhák kevésbé lesznek viseltesek, megőrzik színüket, és sokáig jó formában maradnak.

*A tesztelést a Ritex végezte, 2015. december (no. 15CR00099)

Megnézem a mosó-szárító gépeket

ÖKOINVERTER MOTOR: CSENDES ÉS ENERGIATAKARÉKOS SZÁRÍTÁS

Az ÖKOInverter motor simán, akadálymentesen forog, ezért folyamatosan jó teljesítménnyel és alacsony energiafelhasználással dolgozik. Az ÖKOInverter motorral működő AEG mosó-szárító gépek akár 40%-kal kevesebb energiát és vizet fogyasztanak, mint egy normál motorral rendelkező modell. Az inverter motor képes szabályozni a dobmozgás sebességét, ezért a készülék a ruhák anyagához tudja igazítani a mosó és szárító programokat. Így biztonságosan moshatja és száríthatja a sérülékeny (pl. gyapjú, selyem), vagy a speciális anyagból (vízlepergető, szélálló) készült ruhákat is.

A csak kézzel mosható gyapjúholmik tisztítása

Az AEG mosó-szárító gépek mosó és szárító programja is megkapta a Woolmark Blue tanúsítványt. Ez azt jelenti, hogy a ruhacímke szerint csak kézzel mosható gyapjúholmit is biztonságosan moshatja és a száríthatja a gyapjúprogramon. A készülék hasonlóan kíméletesen mossa és szárítja a viszkóz és a műszálas anyagú ruhákat is, ezért sokáig megőrzik eredeti formájukat.