Vásárlási útmutató

TALÁLJA MEG A TÖKÉLETES MOSÓ-SZÁRÍTÓ GÉPET

ENERGIATAKARÉKOS MOSÓ-SZÁRÍTÓ GÉPEK

Minden AEG mosó-szárító gép minimális mennyiségű vizet és energiát használ a ruhák mosása és szárítása során. Az AEG mosó-szárító gépek alacsony energiafogyasztásuknak köszönhetően A-tól A-40%-ig terjedő besorolást kaptak. Ez azt jelenti, hogy a legjobb energiafogyasztású AEG modell 40%-kal kevesebb áramot fogyaszt, mint egy A besorolású készülék.  Az alacsony energiafogyasztásban többféle technológiai megoldás is jelentős szerepet játszik. Például az inverter motor, a ProSense technológia, a SensiDry technológia vagy a hőszivattyús rendszer.  

KÍMÉLETES SZÁRÍTÁS, ALACSONY HŐFOKON

Az AEG mosó-szárító gépek a piacon egyedülálló módon hőszivattyús technológiával szárítják a ruhákat. Ezek a mosó-szárító gépek alacsony hőmérsékleten dolgoznak, így óvják ruháit, hogy azok hosszú ideig kifogástalan formában maradjanak. Ezek a modellek Woolmark Blue tanúsítvánnyal rendelkeznek, mely igazolja, hogy a gyapjúprogramon biztonságosan moshatók és száríthatók azok a holmik is, melyek a ruhacímke szerint csak kézzel moshatók. Az alacsony hőfokon történő szárítás nem csak kíméletes, de energiatakarékos is. 

SPECIÁLIS MOSÓ- ÉS SZÁRÍTÓPROGRAM MINDEN RUHÁNAK

Az AEG mosó-szárító gépekben inverter motor van, mely képes szabályozni a dobmozgás sebességét és irányát. Ennek köszönhetően a mosó és szárító programokat a ruhák anyagához igazítja a készülék. Így az AEG mosó-szárító gépek a pamutpólóktól a farmernadrágokon át a gyapjúpulóverekig minden ruhát a lehető legkíméletesebben mosnak tisztára és szárítanak puhára. Az inverter motor másik fontos jellemzője, hogy nincs benne szénkefe. A szénkefe és a mozgó alkatrészek hiánya azt is jelenti, hogy hosszabb a motor élettartama – nincs, ami elromoljon benne. Emellett, az inverter motoros készülékek csendesebbek és energiatakarékosabbak is, mint a hagyományos motorral szerelt társaik.

Helytakarékos

Ha nincs hely 2 készüléknek, érdemes elgondolkodni egy mosó-szárító gép beszerzésén. Az AEG mosó-szárító gépek ugyanolyan hatékonyan és kíméletesen mossák és szárítják a ruhákat, mint a különálló készülékek. Választhat beépíthető vagy szabadonálló modellt. A beépíthető mosó-szárító gépet elrejtheti a bútorlap mögé, így harmonikus egységet alkot a helyiségben lévő bútorokkal - ez fontos szempont lehet, ha a konyhájába kerül a készülék. 

Kapacitás

A mosó-szárító gépeknél 2 kapacitás értéket talál. A szárítási kapacitás egy picivel kevesebb, mint a mosás kapacitása, mert ahhoz, hogy szárítás közben szabadon áramolhasson a levegő a ruhák körül, több helyre van szükség. A megfelelő készülék kiválasztásához érdemes átgondolni a következőket:
Mekkor a családja? Ketten vannak, vagy nagy családban élnek?
Hányszor fog mosni hetente? 3-4 vagy inkább 6-8 adag ruhát mos ki egy héten? 
Vannak speciális textíliák, amelyeket új mosó-szárító gépében akar majd mosni? Például ágyneműhuzatot, párnát, paplant vagy függönyt - ezekhez válasszon nagy dobbal rendelkező készüléket. 

Minden AEG mosó-szárító gép energia- és víztakarékos. Megmérik a töltet súlyát, és ahhoz igazítják a víz- illetve az energiafogyasztást, valamint a programok hosszát.

OKOS MOSÓ-SZÁRÍTÓ GÉPEK

Az okos AEG mosó-szárító gépeket már az okostelefonjáról is irányíthatja a MY AEG Care alkalmazásból. Beállíthatja telefonján a hőfokot, a ruhák anyagát és színét. Az alkalmazás pedig javaslatot tesz a megfelelő mosóprogramra. Keresse a My AEG Care alkalmazást az App Store-ban vagy a Google Play áruházban.

2-in-1 programok

Használja a mosó-szárító programokat, amikor csak néhány ruhadarabot akar kimosni. Így rövid idő alatt a szennyesből a szekrénybe kerülhetnek ruhái. Értékelni fogja a 2in1 programot, amikor indulás előtt néhány órával jut eszébe, hogy a ruhája, amit fel akar venni, még a szennyesben van.

Programok

Nincs olyan, hogy "egy méret, mindenkinek jó", ha ruhákról van szó. A különböző embereknek, éppen úgy, ahogy a különféle anyagoknak, eltérőek az igényeik. Ezért vannak különböző speciális programok a mosó-szárító gépeinken:

 • Fekete szövet
  Gyapjú

  Biztonságosan moshatja és száríthatja gyapjúholmijait a mosó-szárító programon.

 • Fehér ing
  Gőz

  Kisimítja a gyűrődéseket és felfrissíti a ruhákat, miközben eltávolítja a kellemetlen szagokat. 

 • Egy rakás ruha
  Antiallergén

  Speciális program allergiásoknak a poratkák és egyéb allergének eltávolításához.

 • Technikai kabát
  Outdoor

  Az outdoor programon a technikai ruhák megőrzik speciális funkcióikat. Sőt, ezen a programon akár vissza is állíthatja kabátja vízlepergető képességét, ha már átázik.

TANÚSÍTVÁNY

Az AEG mosó-szárító gépek gyapjúprogramja Woolmark tanúsítvánnyal rendelkezik. Ez igazolja, hogy az AEG mosó-szárító gépekben biztonságosan moshatók és száríthatók azok a holmik is, melyek a ruhacímke szerint csak kézzel moshatók.

Egyedülálló gondoskodás teljes ruhatáráról

Egy AEG ÖKOKombi mosó-szárító gép úttörő megoldás ruhái ápolásához.  Kimoshatja és megszáríthatja benne bármelyik ruháját,* egy programon belül. A 9000-es sorozatú modellek a piacon elsőként rendelkeznek SensiDry® technológiával, mely képes arra, hogy teljes ruhatárát biztonságosan szárítsa.

Az AEG legfejlettebb szárító rendszere a különböző anyagokhoz igazítja a programot. Legyen az gyapjú, technikai ruházat vagy bármilyen más finom textíliából készült holmi. A hőszivattyús technológia előnyeit kihasználva, a készülék alacsony hőfokon és szabályozott dobmozgással szárítja meg a ruhákat. A fejlett technológiai megoldásoknak köszönhetően minden egyes ruhaneműjét tökéletesen tisztára mossa és egyenletesen szárítja meg, miközben megőrzi eredeti formájukat, színüket és puhaságukat.

*Ha a ruhacímke szerint mosható.

Bővebben
 • Hőmérő ikon
  SensiDry® technológia

  Kíméletes és energiatakarékos szárítás alacsony hőfokon.

 • Pillangót tartó kéz ikon
  DualSense® technológia

  Biztonságosan moshatja és száríthatja a gyapjút is, ami a ruhacímke szerint csak kézzel mosható.

 • 3 ing ikon
  ProSense® technológia

  A program hosszát, a víz- és energiafogyasztást automatikusan a tölthez igazítja.

SensiDry® technológia

Az AEG mosó-szárító gépek a piacon egyedülálló módon hőszivattyús technológiával rendelkeznek, ezért közel feleakkora hőfokon szárítanak, mint a hagyományos szárítógépek. A ruhák így nem sérülnek, kevésbé lesznek viseltesek, és sokáig megőrzik eredeti formájukat, puhaságukat.

Takarítson meg akár 40%-kal több energiát és vizet!

Hőszivattyús mosó-szárító gépeink a világon elsőként fejlett SensiDry® technológiával működnek és inverter motorral rendelkeznek.

Az inverter motor precízen szabályozza a dob mozgásának irányát és sebességét, ráadásul csendesebb és energiatakarékosabb is, mint a hagyományos motorok. Egy ÖKOKombi mosó-szárító gép a leghatékonyabb és leggazdaságosabb módon mossa és szárítja ruháit, mert tudja, hogy mire van szüksége a különféle anyagoknak. Ráadásul akár 40%-kal kevesebb energiát és vizet használ, mint más készülékek.

Mosó-szárító gép egy pódiumon

Szárítson meg mindent amit kimosott, 1 programon

Indítsa el reggel a mosó-szárító gépet, és szedje ki a száraz ruhákat amikor hazaér, munka után. Frissen és tisztán várja ruhája, amit este akar majd viselni. A ruhák anyagához igazított hőmérsékletnek és dobmozgásnak köszönhetően a legfinomabb blúztól a technikai kabátig minden ruhát biztonságosan moshat és száríthat 1 programon. Minden készüléken van mosás és szárítás üzemmód gomb. Kapcsolja be, amikor szeretné egy programon belül lefuttatni a mosást és a szárítást - kompromisszumok nélkül.

Tiszta és száraz ruhák akár 3 óra alatt

A NonStop 3ó/3kg program képes akár 3 kg ruhát kimosni és megszárítani 3 óra alatt. Ez azt jelenti, hogy a szennyesben lévő ruháit 3 óra múlva már fel is veheti úgy, hogy közben rá sem kell néznie a gépre. Gondoskodjon ruháiról a lehető legkényelmesebb módon, kompromisszumok nélkül.

Tartós védelem a mosás és a szárítás során

A klasszikus alapdarabok kiállják az idő próbáját, túlélik az aktuális trendeket, és garantálják az elegáns megjelenést. Éppen olyanok, mint az ÖKÖMix rendszerű mosó-szárító gépek.

Az ÖKOMix technológia még azelőtt feloldja vízben a mosószert és az öblítőt, hogy azok a dobba kerülnének. Így a tisztítószerek sokkal hatékonyabban fejtik ki hatásukat, mert eljutnak szinte minden szövetszálhoz. A ruhák nem csak tisztábbak lesznek, de gyorsabban is száradnak. Ráadásul, az ÖKOPower NonStop 4ó/5kg program akár 5 kg ruhát képes kimosni és megszárítani mindössze 4 óra alatt.

 • Ing ikon
  ÖKOMix® technológia

  Egyedülálló módon még azelőtt feloldja vízben a mosószert és az öblítőt, hogy azok a dobba kerülnének. Így a tisztítószer eljut minden szövetszálhoz.

 • Pillangót tartó kéz ikon
  DualSense® technológia

  Biztonságosan moshatja és száríthatja a gyapjút is, ami a ruhacímke szerint csak kézzel mosható.

 • 3 ing ikon
  ProSense® technológia

  A program hosszát a víz- és energiafogyasztást automatikusan a töltet méretéhez igazítja.

Kék és fehér ing

GONDOSKODIK MINDEN SZÖVETSZÁLRÓL

Az ÖKOMix technológia teljeskörű védelmet és gondoskodást jelent a ruháknak. Még azelőtt teljesen feloldja a mosószert és az öblítőt, mielőtt a víz a dobba kerülne. Az oldott tisztítószerek elérnek minden szövetszálhoz, így a ruhák nem csak tisztábbak lesznek, de egyenletesebben száradnak meg.

A legjobb védelem rövidebb idő alatt. Nincs kompromisszum.

Az ÖKOPower NonStop 4ó/5kg program a leghatékonyabb mosást és szárítást nyújtja a legrövidebb idő alatt. A gyakran hordott ruhák mosásához és szárításához terveztük, ezért képes akár 5 kg ruhát kimosni és megszárítani 4 óra alatt. Ma ez a leggazdaságosabb mosó-szárító program a piacon, mellyel időt és energiát takaríthat meg. Tökéletesen tisztára mos és egyenletesen szárít meg minden ruhadarabot, minden alkalommal.

Kivételes mosás és szárítás egy programmal

Bizonyos típusú anyagokat vízálló textíliák, gyapjúszövetek – speciális módon kell tisztítani. Ebben segítenek mosó-szárító gépeink.

A DualSense technológia az anyagok típusához igazítja a dob mozgását és a hőmérsékletet. Mivel a programot a töltethez igazítja, a textúrált kabátoktól a puha melegítőkig kíméletesen moshat és száríthat minden ruhát, egy készülékben.

 • Pillangót tartó kéz ikon
  DualSense® technológia

  Biztonságosan moshatja és száríthatja a gyapjút is, ami a ruhacímke szerint csak kézzel mosható.

 • 3 ing ikon
  ProSense® technológia

  A program hosszát, a víz- és energiafogyasztást automatikusan a töltet méretéhez igazítja.

 • 1ó/1kg ikon
  60 perces program

  Mossa ki és szárítsa meg ruháit egy programon, mindössze 60 perc alatt.

DualSense® technológia

A DualSense® technológiával rendelkező mosó-szárító gépek megőrzik, sőt vissza is állítják a technikai ruhák légáteresztő és vízlepergető képességét. Sokkal jobban megőrzik funkcionális jellemzőiket, mintha szabad levegőn száradtak volna.

Narancssárga szövet

Teljeskörű gondoskodás az outdoor ruhákról

Ha nem mossa és szárítja megfelelően outdoor ruháit, idővel elveszíthetik speciális funkcióikat. Az AEG mosó-szárító gépek outdoor programja gondoskodik technikai ruháiról. A mosási ciklus megtisztítja a piszoktól eltömődött membránokat, a szárítási ciklus pedig visszaállítja a vízlepergető képességet.

Kétszer hatékonyabb gondoskodás*

A ProSense® technológia a töltet súlyához igazítja a program hosszát, a víz- és energiafogyasztást. Akár egyetlen inget mos, akár az egész heti szennyest. A speciális érzékelőknek köszönhetően, melyek intelligensen kontrollálják a program beállításait, a gép csak addig mossa a ruháit, ameddig feltétlenül szükséges. Ezért a ruhák kevésbé lesznek viseltesek, megőrzik színüket, és sokáig jó formában maradnak.

*A tesztelést a Ritex végezte, 2015. december (no. 15CR00099)

ÖKOINVERTER MOTOR: CSENDES ÉS ENERGIATAKARÉKOS SZÁRÍTÁS

Az ÖKOInverter motor simán, akadálymentesen forog, ezért folyamatosan jó teljesítménnyel és alacsony energiafelhasználással dolgozik. Az ÖKOInverter motorral működő AEG mosó-szárító gépek akár 40%-kal kevesebb energiát és vizet fogyasztanak, mint egy normál motorral rendelkező modell. Az inverter motor képes szabályozni a dobmozgás sebességét, ezért a készülék a ruhák anyagához tudja igazítani a mosó és szárító programokat. Így biztonságosan moshatja és száríthatja a sérülékeny (pl. gyapjú, selyem), vagy a speciális anyagból (vízlepergető, szélálló) készült ruhákat is.

A csak kézzel mosható gyapjúholmik tisztítása

Az AEG mosó-szárító gépek mosó és szárító programja is megkapta a Woolmark Blue tanúsítványt. Ez azt jelenti, hogy a ruhacímke szerint csak kézzel mosható gyapjúholmit is biztonságosan moshatja és a száríthatja a gyapjúprogramon. A készülék hasonlóan kíméletesen mossa és szárítja a viszkóz és a műszálas anyagú ruhákat is, ezért sokáig megőrzik eredeti formájukat.