Fedezze fel

Gőzsütők

Food cooked with AEG Steam Ovens

Miért jobbak a gőzsütők a hagyományos sütőknél?

Egy gőzsütő képes mindarra, amit egy hagyományos multifunkciós sütő is tud, de azon felül még sok extra gőzfunkcióval is rendelkezik. A hagyományos sütők a száraz forró levegőt keringetik az étel körül. A gőzsütőkben kombinálni lehet a forró, száraz levegőt és a gőzt. Így az ételek megőrzik nedvességtartalmukat, ezáltal eredeti formájukat (nem töpörödnek össze a kiszáradás miatt), és sokkal finomabbak is lesznek. A gőzben hamarabb meg is sülnek az ételek, és a sütő is kevesebb energiát fogyaszt.

LEGYEN A GŐZSÜTÉS MESTERE!

A felejthetetlenül finom ételek készítésének titka az alacsony hőfok és a megfelelő páratartalom. Catalina Vélez sztárséf és Tasteology-szakértő a videóban arról beszél, hogy amikor alacsony hőmérsékleten készül egy étel, hogyan hozza ki a gőz és a forró levegő együtt a legjobbat az alapanyagokból. Az ételek megőrizik finom ízeiket, magas nedvességtartalmukat és értékes tápanyagaikat. Ráadásul annyira finom és lágy lesz a textúrájuk, hogy minden egyes falat elolvad a szájában!

Tudomány a sütés mögött

Jót sütni művészet. Felejthetetlenül jót sütni tudomány. Egy igazi mestermű megalkotásához ugyanolyan fontos a gőz, mint az utolós simítások, melyeket a kenőecsettel végez. A PlusSteam funkciós multifunkciós sütőkben csak egy gombot kell megnyomnia, és máris gőz képződik a sütőtérben. Ettől a tészta szépen megemelkedik, könnyű, laza állagú lesz, ugyanakkor ropogós kérget kap.

Így működik a PlusSteam funkció

 • Önsön vizet s a sütőtér aljába
  1
  1. lépés

  Öntsön 100 ml vizet a sütőtér alján található mélyedésbe.

 • PlusSteam gomb
  2
  2. lépés

  Válassza ki a PlusSteam programot, és nyomja meg a gombot.

 • Süsse készre az ételt
  3
  3. lépés

  Hagyja a sütőt melegedni 5 percig, majd tegye be az ételt, és süsse készre.

Párolja a lazacot gőzprogramon

Ne posírozza a lazacot! Párolja gőzben. Az AEG ProCombi® gőzsütőben finoman párolódik a hal a Vital programon, miközben megőrzi természetes tápanyagait, a vitaminokat és élénk színét. A különbség szemmel látható. Nézze meg a videóban!

A SOUS VIDE SÜTÉS TUDOMÁNYA

Szuvidolás közben az alapanyagok egy lezárt vákuum tasakban vannak, s ettől nagyon gazdag, intenzív ízű lesz a szuvidolt étel íze - ezt hagyományos sütéssel nem lehet elérni. A vákuum miatt az étel nem érintkezik a levegővel, kevésbé oxidálódik, és sokkal jobban magába zárja az ízeket. A sous vide program teljes időtartama alatt fél fok pontossággal tartja a sütő a beállított hőmérsékletet. Ez a precíz hőfokszabályozás a záloga a fantasztikus ízeknek - bármit is süt.

Még több érv gőzsütők mellett

Minden étel finomabb lesz a gőzben

Bármit is süt, ha gőzprogramon készíti, sokkal finomabb lesz. A különböző gőzprogramokban eltérő arányban keveredik a gőz és a forró levegő. A húsok belül omlósak, kívül aranybarna színűek és ropogósak lesznek, ha alacsony gőztartalmú (25% gőz) programon süti őket. A nagy nedvességtartalmú ételek (felfújtak, rakott ételek) csodálatosan szaftosak maradnak, ha közepes páratartalmú (50% gőz) sütőtérben készülnek. A zöldségeket, halételeket, gabonaféléket (rizs, kuszkusz) érdemes magas páratartalmú (70-100%) sütőtérben párolni, így telt és gazdag lesz ízük, miközben megőrzik értékes tápanyagaikat - ezért egészségesek lesznek.

Egy egyenletesen megsült csokoládétorta

Nincs több találgatás

A ProCombi® sütők mindent tudnak, ami csak kell ahhoz, hogy minden alkalommal felejthetetlenül finom ételeket készítsen. A páratartalom-érzékelő gondoskodik arról, hogy a sütőtérben mindig megfelelő legyen a páratartalom. A ThermiC° Air rendszer pedig a forró levegő egyenletes keringetését biztosítja. Így akár hagyományos forró levegős programon, akár gőzprogramon süti az ételt, egyenletesen sül át minden falat.

Könnyű használni, könnyű tisztítani

Töltsön kevesebb időt a tisztítással és több időt kedvenc receptjeivel. Az AEG sütők segítenek kitakarítani magukat. A gőztisztító program forró gőzzel oldja le a makacs szennyeződéseket a sütő faláról. A pirolitikus tisztító program pedig hamuvá égeti a sütőtérben szétfröcsent ételmaradványokat, így elég egy nedves kendővel kitörölni a hamut a program végén. Sütőjét ugyanolyan egyszerű tisztítani, amilyen egyszerű használni.