VÁSÁRLÁSI ÚTMUTATÓ

TALÁLJA MEG A TÖKÉLETES FŐZŐLAPOT

FŐZŐLAP TÍPUSOK

Indukciós – Az indukciós főzőlapok gyorsan elérik a beállított hőfokot és azonnal reagálnak a hőfokozat változtatásra. Ezért magabiztosan főzhet olyan ételeket is, melyek elkészítésénél nagyon fontos a megfelelő hőfok. Válasszon rugalmasan állítható főzőzónákkal rendelkező indukciós lapot, ha maximális rugalmasságra van szüksége. Az indukciós főzőlapok rendkívül biztonságosak, mert az edény körül nem melegszik fel főzőlap. 

Gáz – A nyílt lánggal működő gázfőzőlapok ma is nagyon népszerűek. Egyszerűen szabályozhatók és minden típusú edényben lehet rajtuk főzni. Az új generációs nagy teljesítményű gázégőink segítségével akár 20%-kal rövidebb idő alatt elkészítheti az ételeket. 

Elektromos  – Az elektromos főzőlapok különböző méretű főzőzónákkal kaphatók. Sima felületüket egyszerű tisztítani. A fekete üvegkerámia felület alatt keletkező hő melegíti át a lapot, majd az edényeket. Az elektromos főzőlapokon bármilyen edényben főzhet.

Mekkora helyre kerül a főzőlap?

Mérje fel, mekkora helyre akarja berakni új főzőlapját.

30-36 cm – Az 1 vagy 2 főzőzónás modellek kis helyen elférnek és a 2 főzőzóna egyszerre is jól működik (nem csökken a teljesítmény). 
60 cm – A 3 vagy 4 főzőzónával rendelkező modellek a legtöbb háztartás igényeit kielégítik.
70, 75, 80 vagy 90 cm – Az akár 6 főzőzónával rendelkező főzőlapokkal a nagyobb mennyiségű ételek elkészítése sem okoz gondot. Ezek a modellek többnyire rendelkeznek rugalmasan variálható főzőzónákkal.

Figyelem: A munkapultja legyen legalább 25-30 mm vastag, hogy be tudja építeni főzőlapját. Vagy válasszon Slim-Fit főzőlapot, melyet akár 12 mm vastag munkapultba is berakhat.

Mit szokott főzni?

Gondolja át, mit és hogyan szokott főzni, mielőtt kiválasztja új főzőlapját. Íme néhány példa.

Gyorsan elkészíthető ételek - tészta ételek, pirított húsok, zöldségek stb. Érdemes egy gyorsan felmelegedő főzőlapot választani. A booster (gyorsfelfűtés) funkciós indukciós főzőlapok meggyorsítják főzést. Némelyik gázfőzőlapon van erős wok égő, ami nagyon hasznos, ha pirított zöldséges-húsos ételket akar készíteni.

Olyan ételek, melyek elkészítése speciális technikát igényel   - olvasztás, vízfürdő, párolás stb.  Egy indukciós főzőlapon nagyon pontosan tudja szabályozni a hőfokot, ezért magabiztosan készítheti el rajta a speciális ételkészítési technikát igénylő fogásokat is. Egy indukciós főzőlapon egy pillanat alatt válthat a legalacsonyabb és a legmagasabb hőfokozat között. 

Egytálételek, raguk – A gáz és az elektromos főzőlapok különböző méretű égőin illetve főzőzónáin kisebb és nagyobb méretű edényekben is főzhet. A rugalmas zónákkal rendelkező indukciós főzőlapokon akár össze is kapocsolhat 2 zónát egy nagy főzőfelületté.

TISZTÍTÁS

Indukciós főzőlapok – Az intelligens indukciós technológia csak az edényt, és a benne lévő ételt melegíti fel. Maga a főzőlap az edény körül nem forrósodik fel. Mivel az edényekből kifröccsent étel nem ég rá a főzőlapra, nagyon egyszerű tisztán tartani a felületet.

Gázfőzőlapok – Az üvegkerámia gázlapokat sokkal egyszerűbb takarítani, mint a rozsdamentes acél felületű főzőlapokat. Ha lecsöppen az étel főzés közben, elég egy nedves kendővel letörölnie - a kremámialap nem karcoilódik meg éás nem is lesz foltos. 

Elektromos főzőlapok – A sima fekete üvegfelületet egyszerű foltmentesen tisztára törölni.

Biztonság

Indukciós főzőlap – csak az edényt melegíti fel és a benne lévő ételt, semmi mást. Az edény körül nem melegszik fel a főzőlap, ezért nem égeti meg főzés közben a kezét. 

Gázfőzőlap – A láng folyamatosan látható, ezért biztonságos (látszik, hová nem szabad nyúlni). A gázellátás automatikusan megszakad, ha a főzőlap egyik lángja kialszik. 

Elektromos főzőlap – A kezelőpanel, valamint a főzőlap beállításai lezárhatók, így nem lehet véletlenül bekapcsolni. A maradékhő kijelzés mutatja, hogy meddig meleg a főzőzóna, miután lehúzta róla az edényt.

VÁLASSZA KI FŐZŐLAPJÁT

Függetlenül attól, hogy többnyire kétszemélyre vagy egy nagy vendégseregre főz az AEG széles választékában megtalálja azt a főzőlapot, amelyik tökéletesen megfelel igényeinek.