VÁSÁRLÁSI ÚTMUTATÓ

TALÁLJA MEG A TÖKÉLETES SÜTŐT

HOVÁ KERÜL A SÜTŐ?

Elsőként mérje fel, mekkora helyre akarja berakni új sütőjét. Minden sütőnek kell 60 cm mély hely, a magasságuk azonban eltérő:

45 cm elég a kompakt sütőknek.
60 cm magasak a hagyományos modellek.  

Tipp: Ha kicsia hely, akkor sem kell feltétlenül kompromisszumot kötnie a funkciók tekintetében. Egy kompakt mikrohullámú sütőben süthet, grillezhet, felmelegítheti az ételt, vagy kiolvaszthatja a fagyasztott ételeket - ugyanúgy, mint egy hagyományos méretű sütőben. 

KAPACITÁS

Ha gyakran látja vendégül barátait, vagy rendszeresen főz legalább 3-4 emberre, válasszon nagyobb kapacitású sütőt. A sütők kapacitását literben adjuk meg.

Válasszon 70 literes, vagy annál nagyobb kapacitású készüléket, ha legalább 4 főre főz rendszeresen.
3 - 4 főnek kényelmesen elég egy 40-70 literes sütőtérrel rendelkező modell.
Ha 1 - 2 főre főz napi rendszerességgel, válasszon 35-43 literkapacitású készüléket.   

Tipp: Ha olyan sütőt választ, melyben sok polcszint van, akkor  2 tepsiben is süthet egyszerre.  

SÜTŐPROGRAMOK

Milyen sütőprogramokat használ? 

Gőzsütés, párolás – Egy gőzsütővel magasabb szintre emelheti konyhaművészetét. Miközben a forró levegő ropogós, aranybarna kérget süt az ételre, addig a gőz gondoskodik róla, hogy belül minden falat szaftos és puha maradjon. Minden eddiginél finomabbak lesznek a húsok, a halak, a zöldségek és még a desszertek is.

Grillezés – A grillprogramos sütők nagyobb mozgásteret kínálnak Önnek. Ha gyakran süt egész csirkét vagy nagyobb hússzeleteket, ideális választás egy ilyen sütő.

Sütés – Egy hőlégkeveréses sütőben nagyon finomak lesznek a piték, a piskóták és az aprósütemények is az egyenletes levegőkeringetés miatt. Érdemes elgondolkodni a gőzfunkción is, ha igazán tökéleteset akar alkotni. 

Mindezeken felül – Egy multifunkciós gőzsütő az összes speciális funkcióval rendelkezik.  

SÜTŐ TISZTÍTÁS

Ne töltse az idejét a sütőtakarítással!

Öntisztító sütők – a pirolitikus tisztítóprogrammal rendelkező sütők felmelegítik 500°C-ra a sütőteret, ahol hamuvá ég az összes szennyeződés. Önnek csak egy nedves kendővel kell kitörölnie a hamut.

Katalitikus bevonatú sütők – a katalitikus bevonat a sütőtér falán elnyeli a kifröccsent zsírt, amikor a sütő legalább 220°C-on dolgozik. A zsír oxidálódik - mivel nem ég rá a sütőtér falára, könnyebb kitakarítani a készüléket. 

Tipp: Válasszon ujjlenyomatmentes bevonatú sütőt. Könnyebb tisztán tartani, és kevésbé tapad meg rajta a szennyeződés.

VÁLASSZA KI SÜTŐJÉT

Függetlenül attól, hogy többnyire kétszemélyre vagy egy nagy vendégseregre főz az AEG széles választékában megtalálja azt a sütőt, amelyik tökéletesen megfelel igényeinek.

GŐZSÜTŐ

Süssön úgy, mint a profi séfek. A gőzprogramon az ételek íze teltebb, intenzívebb lesz, és megőrzik ropogós vagy roppanós állagukat. A kenyér jobban megemelkedik, a csirke zamatos és szaftos marad, a zöldségek megőrzik élénk színüket, a szuvidolással pedig az ízek egészen új világába kóstolhat bele.