Vásárlási útmutató

TALÁLJA MEG A TÖKÉLETES SZÁRÍTÓGÉPET

HOVÁ KERÜL A SZÁRÍTÓGÉP?

Akár szabadonálló, akár a konyhabútorba vagy a mosókonyhába beépíthető szárítógépet keres, ellenőrizze le, hogy a kiszemelt készülék, befér-e majd a helyére.

Mekkora helyre kerül a szárítógép?

60 cm széles hely kell egy normál méretű szárítógépnek.

kevesebb mint 60 cm széles hely elég egy kompakt szárítógépnek. De ha egy normál méretű elöltöltős mosógépe van, akkor a tetejére egy összeépítő keret segítségével ráépítheti a szárítógépet.

Tipp: Kevés a hely? Érdemes elgondolkodni egy mosó-szárító gép beszerzésén.

KAPACITÁS

Hetente hány adag ruhát akar gépben szárítani?

Kevesebb, mint 4-szer – Ha viszonylag ritkán használja a gépet, egy 4-6 kg-os kapacitású szárítógép is remek választás lehet.

4-6 alkalommal – Válasszon 7 kg-os kapacitású szárítógépet. Ezekben a modellekben száríthat nagyobb darab holmikat, például ágyneműt vagy kabátot is.
6-nál többször – Ha sokat használja szárítógépét és szinte mindig sok ruhát akar szárítani, akkor válasszon legalább 8 kg-os kapacitású készülékeket. 

Tipp: Ne pakolja tele ruhávala gépet. Ha hagy egy kis helyet a dobban, hamarabb megszáradnak a ruhák. Ha nem biztos abban, hogy 2 modell közül melyik lenne jobb, válassza azt, amelyiknek nagyobb a kapacitása.

SZÖVETEK

Mit fog gépben szárítani?

Finom szövetszálakból készült ruhákat – Válasszon SensiDry rendszerű szárítógépet. Ezekre a modellekre nyugodtan rábízhatja a sérülékeny anyagból készült holmikat is.
Gyapjúruhát – Mindenképpen olyan szárítógépet válasszon, amelyikben van Woolmark minősítésű gyapjúprogram.

VASALÁS

Vasaljon kevesebbet!

ProSense rendszerű szárítógépek érzékelik mennyire nedves a ruha a gépben. Ha nem szárítja meg teljesen a ruhákat a gépben, akkor könnyebb lesz kivasalni őket. Vagy választhat gőzprogramos szárítógépet! A gőz kisimítja a gyűrődéseket, ezért sokkal kevesebbet, de bizonyos holmikat egyáltalán nem is kell majd vasalnia.

ENERGIATAKARÉKOS

Csökkentse az energiafogyasztást egy jó szárítógéppel

A szárítógépek energiafogyasztásuktól függően A-G besorolást kapnak (az A besorolású a legtakarékosabb). Minél energiatakarékosabb egy szárítógép, annál több pénzt spórolhat.

VÁLASSZA KI SZÁRÍTÓGÉPÉT

A nagy kapacitású családi modellektől az alakalmazáson keresztül irányítható okos készülékekig, az AEG a szárítógépek széles választékát kínálja, hogy megtalálja azt, amelyik tökéletesen megfelel igényeinek.