Vásárlási útmutató

TALÁLJA MEG A TÖKÉLETES SZÁRÍTÓGÉPET

KAPACITÁS

Új szárítógépe kiválasztásakor fontos szempont lesz a készülék kapacitása. Gondolja át az alábbiakat:

Mekkora a családja? Ketten vannak, vagy nagy családban élnek?
Hányszor fog mosni hetente? 3-4 vagy inkább 6-8 adag ruhát mos hetente? 
Vannak speciális textíliák, amelyeket új szárítógépében akar majd szárítani? Például ágyneműhuzatot, párnát, paplant vagy függönyt - ezekhez válasszon nagy dobbal rendelkező készüléket.

Minden AEG szárítógép energiatakarékos. Felmérik mennyire nedvesek a ruhák a dobban és ahhoz igazítják a program hosszát. 

HOVÁ KERÜL A SZÁRÍTÓGÉP?

A szárítógép megvásárlása előtt érdemes átgondolni, hová kerül majd új készüléke.

Egy szárítógépnek 60 cm mély helyre van szüksége. Kerülhet a mosógép mellé, vagy egy összeépítő keret segítségével a mosógép tetejére is teheti. Ilyenkor érdemes dizájnban és tudásban a mosógéphez illő szárítógépet választani. Ha például speciális anyagú (pl. outdoor, gyapjú, selyem) ruhákat fog mosni, akkor vegyen olyan szárítógépet, amelyikben biztonságosan száríthatók ezek a holmik.
Egy hőszivattyús szárítógépet berakhat a gardróbba is. Ezeket a modelleket csak be kell dugni a konnektorba (nem kell vízelvezetés).

Tipp: Ha végképp nincs hely 2 készüléknek, érdemes elgondolkodni egy mosó-szárító gép beszerzésén.

ENERGIATAKARÉKOS

A legújabb AEG szárítógépek energiabesorolása B-től A+++ -65%-ig terjed (az A+++-65% a legtakarékosabb). A legmodernebb technológiai megoldásoknak (pl. inverter motor, hőszivattyú) köszönhetően ezek a készülékek alacsony hőfokon szárítanak. Ez jót tesz a ruháknak és az energiafogyasztásnak is.

Minden AEG szárítógépben ProSense technológia van, mely a töltet mennyiségéhez igazítja az energiafogyasztást és a program hosszát. Ezért néhány inget éppúgy energiatakarékosan száríthat meg, mint egy nagyobb adag ruhát. 


Tipp: Ne pakolja tele a dobot ruhákkal! Hagyjon helyet, hogy a levegő alaposan átjárhasson a dobban minden egyes ruhaneműt. Így gyorsabban száradnak.

KÍMÉLETES SZÁRÍTÁS, ALACSONY HŐFOKON

A hőszivattyús AEG szárítógépek alacsony hőmérsékleten dolgoznak, így óvják ruháit, hogy azok hosszú ideig kifogástalan formában maradjanak. Ezek a modellek Woolmark Blue tanúsítvánnyal rendelkeznek, mely igazolja, hogy a gyapjúprogramon biztonságosan moshatók és száríthatók azok a holmik is, melyek a ruhacímke szerint csak kézzel moshatók. Az alacsony hőfokon történő szárítás nem csak kíméletes, de energiatakarékos is. 

SPECIÁLIS SZÁRÍTÓPROGRAM MINDEN RUHÁNAK

Az AEG szárítógépekben inverter motor van, mely képes szabályozni a dobmozgás sebességét és irányát. Ennek köszönhetően a szárító programokat a ruhák anyagához igazítja a készülék. Így az AEG szárítógépek a pamutpólóktól a farmernadrágokon át a gyapjúpulóverekig minden ruhát a lehető legkíméletesebben szárítanak puhára. Az inverter motor másik fontos jellemzője, hogy nincs benne szénkefe. A szénkefe és a mozgó alkatrészek hiánya azt is jelenti, hogy hosszabb a motor élettartama – nincs, ami elromoljon benne. Emellett, az inverter motoros készülékek csendesebbek és energiatakarékosabbak is, mint a hagyományos motorral szerelt társaik.

SZÁRÍTSA GÉPBEN A KÜLÖNLEGES  ANYAGOKBÓL KÉSZÜLT RUHÁIT IS

A legújabb AEG szárítógépekben biztonságosan száríthatja meg a különböző anyagú ruhákat. A jelenleg használt szövettípusok 93 százaléka szárítható ezekben a készülékekben. Válasszon ruhája anyagának megfelelő programot: mix (kevertszálas anyagokhoz), szintetikus, pamut, gyapjú, selyem, pehelykabát, csipke és egyéb kímélő programok:

 • Fekete selyem és kötött ruha
  Gyapjú

  A gyapjúprogramunkon szárított ruhák garantáltan nem mennek össze. Még annyira sem, mintha fektetve szárítaná őket. A program annyira kíméletes, hogy az AEG szárítógépek megkapták a Woolmark tanúsítványt.

  Az AEG szárítógépeben biztonságosan száríthatja a selyemholmikat is. Kevésbé lesznek gyűröttek, mintha fektetve szárítaná őket.

 • Outdoor dzseki
  Outdoor

  Kedvenc sídzskije évről évre megőrzi újkori formáját és technikai jellemzőit.  Sőt, az outdoor programon akár vissza is állíthatja kabátja vízlepergető képességét, ha már átázik.

 • Sárga pehelykabát
  Pehely kabát

  Szárítsa pehelykabátját ezen a programon, és 30%-kal jobb lesz a hőmegtartó képessége, minta szabad levegőn szárította volna.

 • Szürke ágyneműhuzat
  Ágyneműhuzat

  Az ágyneműhuzatot nem egyszerű megszárítani. Ezért terveztünk egy olyan programot, mely hatékonyan szárítja meg a nagyobb holmikat, például a paplanhuzatot vagy a lepedőt.

TELJESKÖRŰ GONDOSKODÁS

Az aeg mosógépek és szárítógépek tökéletes összhangban vannak dizájn és technológia tekintetében egyaránt. A szárítógépet a mosógép tetejére is építheti, ha nem férnek el egymás mellett.


Two Machines

Kevesebb vasalás. Felfrissített ruhák.

A ProSteam® technológiával rendelkező mosógépek gőzt használnak a ruhák gyors felfrissítéséhez és a gyűrődések eltüntetéséhez. A rövid, kíméletes program eltávolítja a gyűrődések jelentős részét, így a ruhákat egyáltalán nem, vagy csak sokkal rövidebb ideig kell vasalni. 

Töltethez igazított szárítás

Az AEG 6000-es, 7000-es és 8000-es sorozatú szárítógépek ProSense® technológiája a fejlett nedvesség- és hőmérséklet-érzékelők segítségével mindig a töltethez igazítja a program hosszát és az energiafogyasztást – akkor is, ha csak pár ruhadarab, és akkor is, ha az egész heti ruha ott van a gépben. Idő és energiatakarékosan szárít, s közben gondoskodik ruháiról, melyeket szeret és mindennap visel. A legmagasabb felszereltségű 9000-es sorozatú AEG szárítógépekben az egyedülálló, újfajta nedvességérzékelők nem csak az anyag felszínén, de akár 5 cm mélyen, a belsejében is érzékelik a nedvességet. Ezért a 3DScan technológiával ötvözött FiberPro rendszer a pamutpólókat, a gyapjú- és selyemholmikat is egyedülállóan hatékonyan szárítja.

Intelligens szárítógépek

Az okos AEG szárítógépeket már az okostelefonjáról is irányíthatja a MY AEG Care alkalmazásból. Keresse a My AEG Care alkalmazást az App Store-ban vagy a Google Play áruházban.

Takarítson meg időt és helyet

Egy modern szárítógéppel rengeteg időt megtakaríthat. A gépben szárított ruhák nagy részét egyáltalán nem kell vasalni, így a vasalásra szánt időt is fordíthatja másra. 

TANÚSÍTVÁNYOK

Az AEG szárítógépek gyapjúprogramja Woolmark tanúsítvánnyal rendelkezik. Ez igazolja, hogy az AEG szárítógépekben biztonságosan száríthatók a kényesebb anyagú holmik is.

HATÉKONY SZÁRÍTÁS, PRECÍZEN ÉS KÍMÉLETESEN

Az AEG legfejlettebb megoldásaival gondoskodnak a ruhákról a 9000-es sorozatú készülékek. A színek igazoltan élénkek és vibrálóak maradnak. Az új szárítógép 3DScan technológiával képes a legkülönfélébb anyagok precíz szárítására: a puha gyapjút, a finom selymet és a vastag pehelykabátot is egyaránt rábízhatja. Ezt a nedvességérzékelők teszik lehetővé, melyek szárítás közben mérik, mennyire nedves a töltet a ruhadarabok mélyebb rétegeiben.

 • 3DScan technológia
  3DScan technológia

  Érzékelők mérik a szövet felületén és a ruha belsejében, hogy mennyire nedves az anyag.

 • Mix XL program
  Mix XL program

  A ruhákat puhábban és akár 30%-kal kevésbé gyűrötten szedheti ki a gépből, a szabad levegőn történő szárításhoz képest.

 • AbsoluteCare® rendszer
  AbsoluteCare® rendszer

  A ruhák anyagához igazítja a dobmozgást, ezért egyedülállóan kíméletesen szárít meg minden darabot.

Hatékony szárítás

A 3DSense technológia precíz szenzorai a ruha felszínén és a belsejében is érzékelik, hogy mennyire nedves az anyag. Ezért a vastagabb pehelykabátok is egyenletesen száradnak meg, miközben megőrzik puhaságukat és hőtartó képességüket.

 

Megnézem a szárítógépet

VISELÉSRE KÉSZ

A pamut és szintetikus anyagból készült holmikat már nem kell külön programon szárítani. Amikor kiszedi a ruhákat a gépből, 30%-kal kevésbé lesznek gyűröttek, mintha szabad levegőn szárította volna őket.

 

Megnézem a szárítógépet

RUHA ANYAGÁHOZ IGAZODÓ GONDOSKODÁS

Az egyedülálló AbsoluteCare® rendszer a program során precízen vezérli a dob mozgását és szabályozza a hőmérsékletet. A ruhák felfekszenek a dob falára, mintha csak fektetve szárítaná őket. A legfinomabb gyapjópulóvereket és selyemblúzokat is rábízhatja a szárítógépre. 

 

Megnéztem a szárítógépet

A gyapjúholmikat is biztonságosan száríthatja gépben

 Az AEG AbsoluteCare® rendszerű szárítógépek sokkal alacsonyabb hőfokon szárítanak, mint a hagyományos szárítógépek, ezért a pamutpólóktól a farmernadrágokon át a gyapjúpulóverekig minden ruhát a lehető legkíméletesebben szárítanak puhára.

 • AbsoluteCare® rendszer
  AbsoluteCare® rendszer

  A ruhák anyagához igazítja a dobmozgást, ezért egyedülállóan kíméletesen szárít meg minden darabot.

 • SensiDry® technológia
  SensiDry® technológia

  Kíméletesen és energiatakarékosan szárít, alacsonyabb hőfokon.

 • ProSense® technológia
  ProSense® technológia

  Automatikusan a töltethez igazítja az energiafogyasztást és a program hosszát.

GARANTÁLTAN
NEM MEGY ÖSSZE*

Szárítsa kedvenc gyapjú holmijait gépben, még akkor is, ha a ruhacímke szerint csak kézzel moshatók. Garantáljuk, hogy nem mennek össze. A speciálisan gyapjúszárításhoz tervezett program annyira kíméletes, mintha fektetve szárítaná a ruhákat.

*A ruhák fektetve történő szárításához képest.

MEGŐRZI ÉS VISSZAÁLLÍTJA A TECHNIKAI RUHÁK SPECIÁLIS FUNKCIÓIT

Az Outdoor szárítóprogramon a technikai ruhák megőrzik vízlepergető és szélálló tulajdonságaikat. Jobban, mintha szabad levegőn száradnának. Pont olyan hőfokon szárít, mely segít helyreállítani a vízlepergető membrán hatékony működését. Ezért a technikai ruhái mindig kiváló teljesítményt nyújtanak.

Megnézem a szárítógépeket

KÍMÉLETESEBB, MINT A SZABAD LEVEGŐN TÖRTÉNŐ SZÁRÍTÁS

Az AbsoluteCare® rendszer újraírja a szárítás szabályait: ruhatára minden egyes darabját száríthatja gépben. Az AbsoluteCare® rendszer alacsony hőfokon szárít, és a ruhák anyagához igazítja a dob mozgását. A kíméletes szárítás során a sérülékeny szövetszálak nem törnek meg, ezért még a selyem ruha is megőrzi formáját, s közben kevésbé gyűrődik.

Megnézem a szárítógépeket

STÍLUSOS MEGJELENÉS MINDEN NAP

A szárítógépek egykor egyet jelentettek a magas hőfokkal. A magas hőfok pedig pont az, amitől védeni kell ruháit! Az AEG SensiDry® technológia lehetővé teszi, hogy sokkal alacsonyabb hőfokon száradjanak meg a ruhák a gépben, mint egy hagyományos szárítógépben – anélkül, hogy a program időtartama jelentősen nőne. Az AEG szárítófépek gondoskodnak róla, hogy ruhái, melyeket nap mint nap hord, sokáig úgy nézzenek ki, mintha újak lennének.

 • SensiDry® technológia
  SensiDry® technológia

  Kíméletesen és energiatakarékosan szárít, alacsonyabb hőfokon.

 • ProSense® technológia
  ProSense® technológia

  Automatikusan a töltethez igazítja az energiafogyasztást és a program hosszát.

 • Gyorsabb szárítóprogramok
  Gyorsabb szárítóprogramok

  A levegő hatékonyabb áramlása miatt gyorsabban és alaposabban szárítják meg a ruhákat.

AEG SensiDry® technológia

A SensiDry® technológiának köszönhetően ezek a modellek sokkal alacsonyabb hőmérsékleten szárítják a ruhákat, mint a hagyományos szárítógépek – a szövetszálak kevésbé sérülnek, ezért a ruhák megőrzik eredeti tartásukat, formájukat és puhaságukat.

Megnézem a szárítógépeket

ÖKOFlow szűrőrendszer

Az új, kétrétegű szűrőnek köszönhetően csak egy szűrőt kell tisztán tartania. Az új szűrő biztosítja, hogy a szárítógép mindig a lehető legkevesebb energiafelhasználással dolgozzon.

Megnézem a szárítógépeket