Vásárlási útmutató

Találja meg a tökéletes mosógépet

HOVÁ KERÜL A MOSÓGÉP?

Akár szabadonálló, akár a konyhabútorba vagy a mosókonyhába beépíthető mosógépet keres, ellenőrizze le, hogy a kiszemelt készülék, befér-e majd a helyére.

Mekkora helyre kerül a mosógép?

48 - 60 cm széles hely kell egy elöltöltős mosógépnek
48 - 34 cm széles helyre van szükség, ha keskeny elöltöltős gépet szeretne
45 - 40 cm széles  helyen fér el egy felültöltős mosógép

Tipp: ha kicsi a mosókonyhája vagy a fürdőszobája, érdemes elgondolkodni egy mosó-szárító gép beszerzésén. Ha pedig a szárítógépet a mosógép tetejére akarja építeni, mindenképpen válasszon 60 cm mély elöltöltős mosógépet. A keskeny modellekre nem lehet szárítógépet épeteni.

Kapacitás

Hetente hányszor szokott mosni?

Kevesebb, mint 4-szer – Ha viszonylag ritkán mos, egy 5-6 kg-os kapacitású mosógép is remek választás lehet.
4-6 alkalommal – Válasszon 7 kg-os kapacitású mosógépet. Ezekben a modellekben rendszeresen moshat nagyobb mennyiségű ruhát.
6-nál többször – Ha naponta használja mosógépét és szinte mindig sok ruhát mos egyszerre, akkor Önnek a 8-10 kg-os kapacitású készülékeket ajánljuk. 

IDŐZÍTÉS ÉS KÉNYELEM

Mikor szokott mosni?
Ha szeretné időbeosztásához igazítani a mosást, válasszon késleltetett indítás funkcióval rendelkező mosógépet. Így a program pont akkor jár majd le, amikor Önnek van ideje kiteregetni.

Szeretné egy alkalmazáson keresztül intézni a mosást?
Sohasem volt még ennél egyszerűbb távirányítással indítani a mosást és követni, hogy áll a program. Válasszon okos mosógépet, melyet okostelefonjáról is irányíthat.

SZÁRÍTÁS

Hogyan szárítja ruháit?
Válasszon olyan mosógépet, mely képes magas fordulatszámon centrifugálni, hogy hamarabb megszáradjanak a ruhák. Minél gyorsabban forog a dob, annál kevesebb nedvesség marad a ruhákban - így gyorsabban száradnak. 

Tipp: Figyeljen arra, hogy a finom szövésű, sérülékeny anyagból készült ruhákat mos, állítsa alacsonyabb fordulatszámra a centrufigát, hogy hosszú ideig megőrizzék eredeti formájukat. Az ÖKOmix mosógépünket kifejezetten a finom holmik mosásához terveztük.

VÁLASSZA KI MOSÓGÉPÉT

A nagy kapacitású családi modellektől az alkalmazáson keresztül irányítható okos készülékekig, az AEG a mosógépek széles választékát kínálja, hogy megtalálja azt, amelyik tökéletesen megfelel igényeinek.