Vásárlási útmutató

Találja meg a tökéletes mosógépet

Hová kerül a mosógép?

Akár szabadonálló, akár beépíthető mosógép vásárlásán gondolkodik, először nézze meg, hová kerül majd az új mosógép. Mérje fel, mekkora helyen kell elférnie:
48-60 cm mély helyen elfér egy elöltöltős mosógép 
40-45 cm mély hely elég egy felültöltős mosógépnek 
Ha csak 38-45 cm mély helyre tudja betenni mosógépét, válasszon keskeny elöltöltős készüléket 

Kapacitás

Új mosógépe kiválasztásakor fontos szempont lesz a készülék kapacitása. Gondolja át az alábbiakat: 
Mekkor a családja? Ketten vannak, vagy nagy családban élnek?
Hányszor fog mosni hetente? 3-4 vagy inkább 6-8 adag ruhát mos hetente? 
Vannak nagyobb méretű textíliák, amelyeket új mosógépében akar majd mosni? Például ágyneműhuzatot, párnát, paplant vagy függönyt - ezekhez válasszon nagy dobbal rendelkező készüléket.

Minden AEG mosógép energia- és víztakarékos. Megmérik a töltet súlyát, és ahhoz igazítják a víz- illetve az energiafogyasztást.

Energiatakarékos

Az AEG mosógépek rendkívül alacsony víz- és energiafelhasználás mellett, kíméletesen mossák tisztára a ruhákat. A legújabb AEG modellek energiabesorolása A+++ -tól A+++ -70%-ig terjed. Ez azt jelenti, hogy a legjobb energiaosztályú AEG mosógép 70%-kal kevesebb energiát fogyaszt, mint egy A+++ besorolású modell.

Bizonyos technikai megoldások jelentős szerepet játszanak az energiafogyasztás csökkentésében. Ilyen pl. az inverter motor, az ECO program vagy a ProSense technológia.

Csendes és gyors

Van még 2 fontos szempont, amit érdemes átgondolni az új mosógép kiválasztásakor: 

Csendes programok

A legújabb mosógépeink zajszintje csupán 47 decibel, ezért akár este is moshat. Nem fogja zavarni sem a családját, sem a szomszédokat.

Gyors programok

A gyors programon 20 perc alatt is kimoshat egy kisebb adag (3kg) ruhát. Ha több holmit mos egyszerre, használja az OKOPower programot (bizonyos modelleken). Ezen a programon 59 perc alatt tisztára moshatja ruháit.

Okos mosógépek

Az okos AEG mosógépeket már az okostelefonjáról is irányíthatja a MY AEG Care alkalmazásból. Beállíthatja telefonján a hőfokot, a ruhák anyagát és színét. Az alkalmazás pedig javaslatot tesz a megfelelő mosóprogramra. Keresse a My AEG Care alkalmazást az App Store-ban vagy a Google Play áruházban.


A tökéletes páros

Az AEG mosógépek és szárítógépek tökéletes összhangban vannak dizájn és technológia tekintetében egyaránt. A szárítógépet a mosógép tetejére is építheti, ha nem férnek el egymás mellett.

AEG mosógép és szárítógép

Gőzprogramos mosógépek

Érdemes gőzprogramos AEG mosógépet választani, ha szeretne kevesebb időt tölteni a vasalással. Az AEG ProSteam® modellek a program végén lefuttatnak egy rövid gőzciklust, s ezzel kisimítják a gyűrődések jelentős részét. De választhat önálló gőzprogramot is, ha csak fel szeretne frissíteni egy pulóvert vagy zakót.

Tanúsítványok

Az AEG mosógépek gyapjúprogramja Woolmark tanúsítvánnyal rendelkezik. Ez igazolja, hogy az AEG mosógépekben biztonságosan moshatók azok a holmik is, melyek a ruhacímke szerint csak kézzel moshatók.

Az AEG ÖKOMix mosógépek az Ariel és a Lenor tanúsítványát is megkapták. A világ egyik legnagyobb mosószergyártója igazolja, hogy a feloldott mosószer és az öblítő egyenletesen oszlik el a ruhákon, így eléri a szövetek 70%-át. Ezért ruhái hosszú ideig úgy néznek ki, mintha újak lennének.

Élénk színek, mosásról mosásra

Képzeljen el egy mosógépet, mely többszöri mosás után is megőrzi a ruhák eredeti, vibráló színét, és nem tompítja a fekete mélységét, intenzitását sem. És mégis, tökéletesen tisztára mos mindent. Egészen a szövetek mélyéig. Minden alkalommal. Nem kell többé választania a  hatékony és a kíméletes mosás között. Az AEG 9000-es sorozatú mosógépe a SoftWater technológiának köszönhetően megtisztítja és lágyítja a vizet, mielőtt a dobba engedné. Ezért a mosószer a legalacsonyabb hőmérsékleten is tisztítóhatása maximumát nyújtja. Először moshat 30 fokon ugyanolyan hatékonyan, mintha 60 fokon mosna. Minden ruha megőrzi színét, megtartja formáját és finom tapintását, mosásról mosásra.

 

Bővebben
 • vízcsepp ikon
  SoftWater® technológia

  Tisztítja és lágyítja a vizet, hogy a szövetek puhák, a színek pedig élénkek maradjanak.

   

 • póló ikon
  ÖKOMix® technológia

  Egyedülálló módon még azelőtt feloldja vízben a mosószert és az öblítőt, hogy azok a dobba kerülnének. Így a tisztítószer eljut minden szövetszálhoz.

 • Gőz ikon
  ProSteam® technológia

  A gőz kisimítja a gyűrődések jelentős részét, ezért sokkal kevesebbet kell vasalni.

   

A SZÍNEK NEM FAKULNAK KI*

A lágyabb víz jobban kíméli ruháit. A SoftWater® technológia megtisztítja és lágyítja a vizet, mielőtt az bekerül a dobba. A lágy vízben sokkal nagyobb a mosószer tisztító ereje, ezért a ruhák már 30 fokon is olyan tiszták lesznek, mintha 60 fokon mosta volna őket. A színek ugyanolyan intenzívek lesznek minden mosás után, és a fekete ruha sem lesz fakó szürke.

*A színtartást fekete poliészter ruhán teszteltük, 50 alkalommal, 30 fokon mosva.

Megnézem a mosógépeket

Harmadával kevesebb gyűrődés

A ProSteam® technológia képes akár harmadával csökkenteni a gyűrődéseket, ezért sokkal kevesebb időt kell vasalással töltenie. A ruhákat fel is frissítheti gőzprogramon anélkül, hogy kimosná őket. Ezért hosszabb ideig megőrzik eredeti színüket, formájukat. 

Megnézem a mosógépeket

A színek szeretik a sót

A só nem érintkezik közvetlenül a ruhákkal. Viszont aktivál egy ioncserélő szűrőt, amely megtisztítja és lágyítja a vizet. A lágy vízben a mosószer és az öblítő maximális hatásfokon dolgozik. A kíméletes mosásnak köszönhetően a szövetek puhák, a színek pedig élénkek maradnak.

 

Megnézem a mosógépeket

Gondoskodik minden szövetszálról

A gyönyörű ruha soha nem megy ki a divatból. A finom szövetekből készült holmikkal óvatosan kell bánni, hogy az idő ne hagyjon nyomot rajtuk. Akkor sem, ha gyakran hordja őket. Ebben segítenek az AEG 8000-es sorozatú mosógépek, melyek az ÖKOMix® technológiának köszönhetően már azelőtt feloldják a mosószert és az öblítőt, hogy a víz a dobba jutna. 

A hagyományos mosógépekben az öblítő a szövetszálak alig 50 százalékához jut csak el.
Az ÖKOMix® technológia – a világon elsőként – gondoskodik arról, hogy minden egyes szövetszál tiszta és ápolt legyen, még a rövidebb programoknál is. Minden öltésről, minden egyes szövetszálról hozzáértően gondoskodik.

 

Bővebben
 • Póló ikon
  ÖKOMix® technológia

  Egyedülálló módon még azelőtt feloldja vízben a mosószert és az öblítőt, hogy azok a dobba kerülnének. Így a tisztítószer eljut minden szövetszálhoz.

   

 • Óra +folt ikon
  ÖKOPower program

  Kimagaslóan hatékonyan mossa tisztára a ruhákat 30 fokon is, kevesebb mint egy óra alatt.

   

 • 3 ing ikon
  ProSense® technológia

  Automatikusan a töltethez igazítja az energia- és vízfogyasztást, valamint a program hosszát.

   

Megóv minden szövetszálat

A hagyományos mosógépekben az öblítő a szövetszálak alig 50 százalékához jut csak el. De nem az ÖKOMix® készülékekben. Az ÖKOMix® technológia már azelőtt teljesen feloldja a mosószert és az öblítőt, mielőtt a víz a dobba kerülne. Az oldott tisztítószerek elérnek minden szövetszálhoz, és az első pillanattól kezdve teljes hatásfokkal dolgoznak. Így finoman gondoskodnak minden ruha minden apró részéről.

A kék jelölés azt mutatja, hogy hogyan oszlik el az öblítő a ruhán.

Megnézem a mosógépeket

Akár 2x hatékonyabb

Akár 2x hatékonyabb öblítés az egyedülálló AEG 8000-es sorozatú mosógépekben.*

* 1adag öblítő használata az AEG mosógépben összehasonlítva 2 adag öblítő használatával egy hagyományos mosógépben. 

Megnézem a mosógépeket

ÖKOPower program

Ez egy 59 perces program, mely minimális energiafogyasztás mellett rendkívül hatékonyan mossa ki a ruhákat. Az ÖKOMix® rendszernek köszönhetően a mosószer az első pillanattól fogva maximális tisztítóerővel bír, így amint eléri az anyagot, azonnal eltávolítja a szennyeződést.

Megnézem a mosógépeket

Kevesebb gyűrődés, tökéletes megjelenés

Legyen elegáns nap mint nap, könnyedén. Az AEG 7000-es sorozatú mosógépek segítenek formában tartani ingjeit, blúzait, ezért kevesebb időt kell vasalással töltenie

 

A ProSteam® technológiának köszönhetően a mosóprogramot kiegészítheti egy gőzciklussal, mely kisimítja a gyűrődéseket. De elindíthat egy önálló gőzprogramot is, mely mosás nélkül frissíti fel ruháit. Ezzel nemcsak időt takaríthat meg, de tisztítóba is ritkábban kell mennie. A kevesebb vasalás azt is jelenti, hogy ruhái kevésbé lesznek viseltesek, ezért hosszabb ideig néznek ki úgy, mintha újak lennének.

Legyen öltözéke kifogástalan, minden nap.

Bővebben
 • Felhő ikon
  ProSteam® technológia

  Akár harmadával csökkenti a gyűrődéseket, és gyorsan felfrissíti a ruhákat.

   

 • 3 ing ikon
  ProSense® technológia

  Automatikusan a töltethez igazítja az energia- és vízfogyasztást, valamint a program hosszát.

   

 • ing + öblítő ikon
  SoftPlus opció

  Hatékonyabban oszlatja el az öblítőt a ruhákon. Ezzel óvja őket, és sokkal puhábbak lesznek.

   

Harmadával csökkenti a gyűrődéseket

Ha ProSteam® technológiával fejezi be a mosóprogramot, akár 30 százalékkal kevesebb lehet a gyűrődés a ruhákon. De elindíthat egy önálló gőzprogramot is, ha szeretné felfrissíteni ruháit. A gőz eltávolítja a kellemetlen szagokat a szövetből. Ez kevesebb vasalást jelent Önnek, és kisebb igénybevételt ruháinak. Ráadásul a tisztítóba is ritkábban kell csak mennie.

Megnézem a mosógépeket

PlusSteam opció

Az új mosógépekben a gőzciklus kisimítja a gyűrődések jelentős részét, ezért kevesebbet kell vasalnia.

A: Hagyományos gőzprogram (mosás, szárítás, majd gőzölés)
B: Új gőzprogram (mosás és gőzölés egy programon belül)

Megnézem a mosógépeket

Hétköznapi klasszikusok jó formában

A jó minőségű ruhák is azért készülnek, hogy viseljék őket. De a gyakran hordott ruhákról gondoskodni kell, hogy sokáig jó formában maradjanak. Az AEG 6000-es sorozatú mosógépek mindig a töltet súlyához igazítják a programot, ezért éppen csak annyi vizet és energiát használnak a mosáshoz, amennyi feltétlenül szükséges.

 

 • 3 ing ikon
  ProSense® technológia

  Automatikusan a töltethez igazítja a víz- és energiafogyasztást, valamint a program hosszát.

   

 • ing ikon
  SoftPlus opció

  Hatékonyabban oszlatja el az öblítőt a ruhákon. Ezzel óvja őket, és sokkal puhábbak lesznek.

   

 • Két csap ikon
  Hideg- és melegvizes csatlakozás

  Spóroljon akár 50% energiát! Kösse melegvizes csapra a készüléket.*

  *A funkció csak bizonyos modelleknél érhető el. 

Kétszer hatékonyabb gondoskodás

ProSense® technológia a töltet súlyához igazítja a program hosszát, a víz- és energiafogyasztást. Akár egyetlen inget mos, akár az egész heti szennyest. A speciális érzékelőknek köszönhetően, melyek intelligensen kontrollálják a program beállításait, a gép csak addig mossa a ruháit, ameddig feltétlenül szükséges. Ezért a ruhák kevésbé lesznek viseltesek, megőrzik színüket, és sokáig jó formában maradnak.

Megnézem a mosógépeket

A ProSense® technológia:

Gyorsabban méri fel a töltetet – a program kezdete után 30 másodperccel már a töltethez igazítja a beállításokat.

Pontosabb – az anyag típusához igazítja a mosási ciklust: felméri a töltet súlyát és vízfelvevő képességét.

A töltethez igazítja a programot – még a legkisebb töltethez (1-2 kg) is.

Megnézem a mosógépeket