Csirkenyárs humusszal és tabouleh salátával

Csirkenyárs humusszal és tabouleh salátával

Csirkenyárs humusszal és tabouleh salátával

Egészséges finomság csirkével, humusszal és salátával.

Hozzávalók

A saslikhoz

600 g csirkecomb filé

2 db vöröshagyma

2 egész citrom

2 citrom leve

20 ml növényi olaj

1 ek. paradicsompüré

4 gerezd fokhagyma

4 ek. natúr joghurt

1 tk. édes paprika

1 tk. őrölt koriander

só, bors

nyárs

 

A tabouleh salátához

1 csokor petrezselyem

1 marék friss menta

4 db paradicsom

1 db vöröshagyma

4 ek. bulgur

 

A humuszhoz

250 g szárított csicseriborsó (egy éjszakán át áztatva)

35 g tahini (szezámpaszta)

2 gerezd fokhagyma

70 ml olívaolaj

70 ml hideg víz

Elkészítés

Sütési idő: 30 perc

 

1. Keverje össze a paradicsompürét, a fokhagymát, a joghurtot, az édes paprikát, 1 citrom levét, az őrölt koriandert, a sót és a borsot. Homogén masszát kell kapnia.

2. Vágja a filézett combokat 3x3 cm-es kockákra, majd tegye a pácba. Keverje jól össze, és tegye legalább 2 órára hűtőbe, hogy a húst átjárják a fűszerek.

3. Állítsa össze a nyársakat: szúrjon mindegyikre egy negyed citromot, négy húskockát és egy negyed hagymát. Tegye a kész nyársakat egy tepsire. Süsse 180 °C-ra előmelegített sütőben Alacsony páratartalmú gőzprogramon 30 percig, vagy amíg a hús kissé megpirul.

Megnézem az gőzsütőket

4. Főzze a csicseriborsót kb. 2-3 órán keresztül az áztató vízben, majd hagyja kissé lehűlni a főzővízben.

Megnézem az indukciós főzőlapokat 

5. Öntse le a felesleges vizet amikor kihűlt, és turmixolja össze a csicseriborsót. Adja hozzá a tahinit, a sót, a borsot, a reszelt fokhagymát, és keverje simára. Adagolja hozzá a citromlevet, a hideg vizet és az olívaolajat. Hagyja kihűlni, majd locsolja meg olívaolajjal a humuszt.

6. Mossa át a bulgurt hideg vízben. Tegye egy lábosba, és öntsön rá kétszeres mennyiségű vizet. Főzze 12 percig, majd tegye félre az edényt és hagyja pihenni 10 percig. Ezután a felesleges vizet öntse le.

Megnézem az indukciós főzőlapokat 

7. Vágja a paradicsomot apró kockákra, és hagyja lecsepegni egy szűrőben.

8. Kockázza fel a hagymát, és tegye egy tálba. Adja hozzá a bulgurt, a paradicsomot, az apróra vágott petrezselymet és a mentát. Ízesítse sóval, olívaolajjal és citromlével.

9. Tálalja a csirkenyársat a humusszal és a tabouleh salátával.