Csirkenyárs humusszal és tabouleh salátával
Csirkenyárs humusszal és tabouleh salátával
Egészséges finomság csirkével, humusszal és salátával.
Hozzávalók
A saslikhoz
600 g csirkecomb filé
2 db vöröshagyma
2 egész citrom
2 citrom leve
20 ml növényi olaj
1 ek. paradicsompüré
4 gerezd fokhagyma
4 ek. natúr joghurt
1 tk. édes paprika
1 tk. őrölt koriander
só, bors
nyárs
A tabouleh salátához
1 csokor petrezselyem
1 marék friss menta
4 db paradicsom
1 db vöröshagyma
4 ek. bulgur
A humuszhoz
250 g szárított csicseriborsó (egy éjszakán át áztatva)
35 g tahini (szezámpaszta)
2 gerezd fokhagyma
70 ml olívaolaj
70 ml hideg víz
Elkészítés
Sütési idő: 30 perc
1. Keverje össze a paradicsompürét, a fokhagymát, a joghurtot, az édes paprikát, 1 citrom levét, az őrölt koriandert, a sót és a borsot. Homogén masszát kell kapnia.
2. Vágja a filézett combokat 3x3 cm-es kockákra, majd tegye a pácba. Keverje jól össze, és tegye legalább 2 órára hűtőbe, hogy a húst átjárják a fűszerek.
3. Állítsa össze a nyársakat: szúrjon mindegyikre egy negyed citromot, négy húskockát és egy negyed hagymát. Tegye a kész nyársakat egy tepsire. Süsse 180 °C-ra előmelegített sütőben Alacsony páratartalmú gőzprogramon 30 percig, vagy amíg a hús kissé megpirul.
4. Főzze a csicseriborsót kb. 2-3 órán keresztül az áztató vízben, majd hagyja kissé lehűlni a főzővízben.
Megnézem az indukciós főzőlapokat
5. Öntse le a felesleges vizet amikor kihűlt, és turmixolja össze a csicseriborsót. Adja hozzá a tahinit, a sót, a borsot, a reszelt fokhagymát, és keverje simára. Adagolja hozzá a citromlevet, a hideg vizet és az olívaolajat. Hagyja kihűlni, majd locsolja meg olívaolajjal a humuszt.
6. Mossa át a bulgurt hideg vízben. Tegye egy lábosba, és öntsön rá kétszeres mennyiségű vizet. Főzze 12 percig, majd tegye félre az edényt és hagyja pihenni 10 percig. Ezután a felesleges vizet öntse le.
Megnézem az indukciós főzőlapokat
7. Vágja a paradicsomot apró kockákra, és hagyja lecsepegni egy szűrőben.
8. Kockázza fel a hagymát, és tegye egy tálba. Adja hozzá a bulgurt, a paradicsomot, az apróra vágott petrezselymet és a mentát. Ízesítse sóval, olívaolajjal és citromlével.
9. Tálalja a csirkenyársat a humusszal és a tabouleh salátával.