Gőzben sült lazac narancs és répaágyon, kecskesajttal és kakukkfűvel
Gőzben sült lazac narancs és répaágyon, kecskesajttal és kakukkfűvel
Gyorsan szeretne finom vacsorát készíteni? Ezzel a recepttel biztos sikert arat. Szép színek, finom ízek, nem is kell ennél több.
Hozzávalók
800 g filézett lazac
1 db narancs
2 db répa
500 ml narancslé
100 ml balzsamecet
1 tk. cukor
1 tk. vaj
100 g kecskesajt
1 tk. kakukkfű
só, bors
Elkészítés
Sütési idő: 20 perc
1. Hámozza meg, majd karikázza fel a répákat.
2. Öntse a narancslevet és a balzsamecetet egy lábasba, majd adja hozzá a cukrot, és főzze meg a keverékben a répát. Szűrje le a főzetet, amikor elkészült.
Megnézem az indukciós főzőlapokat
3. Darabolja cikkekre a narancsot.
4. Sózza és borsozza a lazacot, majd tegye egy sütőtepsire. Állítsa be a sütőt Vital gőzprogramra, 70 °C-ra. A maghőmérőt szúrja a lazac közepébe, és állítsa 53 °C-ra.
5. Helyezze a megpárolt répát és a narancsdarabokat a lazac mellé, majd kb. 20 perc alatt süsse készre.
6. Halmozzon egy tányérra néhány darab párolt répát és a megsült narancsdarabokat. Morzsoljon rá kecskesajtot és friss kakukkfüvet. Tálalja a lazaccal együtt.