Gőzben sült lazac narancs és répaágyon, kecskesajttal és kakukkfűvel

Gőzben sült lazac narancs és répaágyon, kecskesajttal és kakukkfűvel

Gyorsan szeretne finom vacsorát készíteni? Ezzel a recepttel biztos sikert arat. Szép színek, finom ízek, nem is kell ennél több. 

Hozzávalók

800 g filézett lazac

1 db narancs

2 db répa

500 ml narancslé

100 ml balzsamecet

1 tk. cukor

1 tk. vaj

100 g kecskesajt

1 tk. kakukkfű

só, bors

Elkészítés

Sütési idő: 20 perc

 

1. Hámozza meg, majd karikázza fel a répákat.

2. Öntse a narancslevet és a balzsamecetet egy lábasba, majd adja hozzá a cukrot, és főzze meg a keverékben a répát. Szűrje le a főzetet, amikor elkészült.

Megnézem az indukciós főzőlapokat

3. Darabolja cikkekre a narancsot.

4. Sózza és borsozza a lazacot, majd tegye egy sütőtepsire. Állítsa be a sütőt Vital gőzprogramra, 70 °C-ra. A maghőmérőt szúrja a lazac közepébe, és állítsa 53 °C-ra.

Megnézem a gőzsütőket

5. Helyezze a megpárolt répát és a narancsdarabokat a lazac mellé, majd kb. 20 perc alatt süsse készre.

6. Halmozzon egy tányérra néhány darab párolt répát és a megsült narancsdarabokat. Morzsoljon rá kecskesajtot és friss kakukkfüvet. Tálalja a lazaccal együtt.