Gőzben sült lazac narancs és répaágyon, kecskesajttal és kakukkfűvel

Gőzben sült lazac narancs és répaágyon, kecskesajttal és kakukkfűvel

Gőzben sült lazac narancs és répaágyon, kecskesajttal és kakukkfűvel

Gyorsan szeretne finom vacsorát készíteni? Ezzel a recepttel biztos sikert arat. Szép színek, finom ízek, nem is kell ennél több. 

Hozzávalók

800 g filézett lazac

1 db narancs

2 db répa

500 ml narancslé

100 ml balzsamecet

1 tk. cukor

1 tk. vaj

100 g kecskesajt

1 tk. kakukkfű

só, bors

Elkészítés

Sütési idő: 20 perc

 

1. Hámozza meg, majd karikázza fel a répákat.

2. Öntse a narancslevet és a balzsamecetet egy lábasba, majd adja hozzá a cukrot, és főzze meg a keverékben a répát. Szűrje le a főzetet, amikor elkészült.

Megnézem az indukciós főzőlapokat

3. Darabolja cikkekre a narancsot.

4. Sózza és borsozza a lazacot, majd tegye egy sütőtepsire. Állítsa be a sütőt Vital gőzprogramra, 70 °C-ra. A maghőmérőt szúrja a lazac közepébe, és állítsa 53 °C-ra.

Megnézem a gőzsütőket

5. Helyezze a megpárolt répát és a narancsdarabokat a lazac mellé, majd kb. 20 perc alatt süsse készre.

6. Halmozzon egy tányérra néhány darab párolt répát és a megsült narancsdarabokat. Morzsoljon rá kecskesajtot és friss kakukkfüvet. Tálalja a lazaccal együtt.