Mustáros vajhal, sült gyömbéres rizzsel és szójacsírával
Mustáros vajhal, sült gyömbéres rizzsel és szójacsírával
A keleties ízek kedvelőinek tökéletes ez a recept. Az omlós halat a fűszeres rizs teszi tökéletessé.
Hozzávalók
400 g bőr nélküli vajhal filé
1 ek. magos mustár
400 g jázmin rizs
2 gerezd fokhagyma
2 db chili paprika
1 darab friss gyömbér (kb. 2 cm)
1 ek. szójaszósz
60 g szójacsíra
60 g kesudió vagy mogyoró
2 db tojás
2 ek. apróra vágott metélőhagyma
2 ek. friss korianderlevél
1 db lime
növényi olaj
só, bors
Elkészítés
Elkészítése idő: 45 perc
1. Öblítse át a rizst alaposan meleg vízben, és hagyja lecsepegni.
2. Tegye egy rozsdamentes acél edénybe, és öntsön rá 480 ml meleg vizet. Párolja előmelegített sütőben 99 °C-on Vital gőzprogramon, 45 percig. Miután megpuhult, villával keverje át a rizst.
3. Vágja a halat négy egyforma méretű szeletre. Enyhén dörzsölje be a felső oldalukat mustárral és sóval, majd szúrja a maghőmérőt az egyik filé közepébe. Helyezze zománcozott tepsire, és tegye be 80 °C-ra előmelegített sütőbe, Vital gőzprogramra. A maghőmérőt állítsa 58 °C-ra.
4. Készítse el a rizst, amíg a hal elkészül. Melegítsen fel néhány csepp olajat egy wokban vagy egy mélyebb serpenyőben. Dobja bele az apróra vágott fokhagymát, gyömbért, és a chili paprikát.
Megnézem az indukciós főzőlapokat
5. Adja hozzá a keverékhez a két felvert tojást, majd a főtt rizst és főzze össze őket. Ízesítse szójaszósszal és sóval.
6. Szórja a fűszeres rizsre a durvára vágott diót, és néhány percig pirítsa.
7. Adja hozzá a szójacsírát, szórja meg az apróra vágott metélőhagymával, korianderrel, és locsolja meg a lime levével.
8. A kész halat azonnal tálalja a pirított rizzsel.