Mustáros vajhal, sült gyömbéres rizzsel és szójacsírával

Mustáros vajhal, sült gyömbéres rizzsel és szójacsírával

A keleties ízek kedvelőinek tökéletes ez a recept. Az omlós halat a fűszeres rizs teszi tökéletessé.

Hozzávalók

400 g bőr nélküli vajhal filé

1 ek. magos mustár

400 g jázmin rizs

2 gerezd fokhagyma

2 db chili paprika

1 darab friss gyömbér (kb. 2 cm)

1 ek. szójaszósz

60 g szójacsíra

60 g kesudió vagy mogyoró

2 db tojás

2 ek. apróra vágott metélőhagyma

2 ek. friss korianderlevél

1 db lime

növényi olaj

só, bors

Elkészítés

Elkészítése idő: 45 perc

 

1. Öblítse át a rizst alaposan meleg vízben, és hagyja lecsepegni.

2. Tegye egy rozsdamentes acél edénybe, és öntsön rá 480 ml meleg vizet. Párolja előmelegített sütőben 99 °C-on Vital gőzprogramon, 45 percig. Miután megpuhult, villával keverje át a rizst.

Megnézem a SteamPro sütőket

3. Vágja a halat négy egyforma méretű szeletre. Enyhén dörzsölje be a felső oldalukat mustárral és sóval, majd szúrja a maghőmérőt az egyik filé közepébe. Helyezze zománcozott tepsire, és tegye be 80 °C-ra előmelegített sütőbe, Vital gőzprogramra. A maghőmérőt állítsa 58 °C-ra.

4. Készítse el a rizst, amíg a hal elkészül. Melegítsen fel néhány csepp olajat egy wokban vagy egy mélyebb serpenyőben. Dobja bele az apróra vágott fokhagymát, gyömbért, és a chili paprikát.

Megnézem az  indukciós főzőlapokat

5. Adja hozzá a keverékhez a két felvert tojást, majd a főtt rizst és főzze össze őket. Ízesítse szójaszósszal és sóval.

6. Szórja a fűszeres rizsre a durvára vágott diót, és néhány percig pirítsa.

7. Adja hozzá a szójacsírát, szórja meg az apróra vágott metélőhagymával, korianderrel, és locsolja meg a lime levével.

8. A kész halat azonnal tálalja a pirított rizzsel.