Cézársaláta maradékokból

Cézársaláta maradékokból

A maradékokból csodákat alkotó Culinary Misfits száraz kenyérből és a sárgarépa leveléből készít egy klasszikus salátát.

Hozzávalók

·         3 szikkadt zsömle vagy száraz kenyér

·         2 cékla

·         1 kis fej hagyma

·         fokhagyma

·         gyömbér

·         friss rozmaring

·         só, bors

·         5 evőkanál olívaolaj

·         4 evőkanál almalé

·         2 evőkanál tahini (szezámmagkrém)

·         fetasajt

·         2-3 maréknyi friss zöld (lehet benne sárgarépalevél is)

Elkészítés

 

4 főre

1. Vágja a kenyeret kb. 2,5 cm-es kockákra. Ha nem elég kemény, szárítsa ki a sütőben.

2. Vágja le a cékla gyökeret, hámozza meg, majd vágja apró darabokra.

3. Melegítse a sütőt 200 °C-ra. Tegye a cékla felét, valamint a kockára vágott hagymát, a reszelt fokhagymát és gyömbért, 2 ágnyi finoman őrölt rozmaringot es pár csepp olívaolajat egy tepsiben a sütőbe. Süsse kb. 15 percig.

4. A dresszing elkészítéséhez keverje össze a cékla felét, a maradék olívaolajat, az almalét és a tahinit.

5. A sült zöldségeket és a dresszinget keverje össze egy nagy tálban, majd néhány percig hagyja állni. Kóstolás után ízesítse ízlés szerint sóval, borssal és citromlével.

6. Rendezze el a leveleket egy tálon, tegye rá a sült zöldségeket, és szórja meg egy kis fetával.

Culinary Misfits

A Culinary Misfits egy duó, melyet 2012-ben alapítottak Lea Brumsack és Tanja Krakowski tervezők. Helytelennek tartják, hogy sok gyümölcsöt és zöldséget dobnak el, mert nem elég esztétikusak. A Culinary Misfits úgy döntött, hogy megünnepelik a természeti sokféleség szépségét.

  • Csodás csendes-óceáni cézár saláta

    Catalina Velez, Latin-Amerika egyik legmeghatározóbb séfje a Csendes-óceán partvidékének ízvilágát csempészte cézársalátájába.

  • Cézársaláta szárított hússal

    Ludwig Maurer, a híres Wagyu marha tenyésztő és hússéf bemutatja, hogyan gondol erre a klasszikusra. Szárított sztékből készíti.

  • Saláta valódi ízekkel

    Mark Schatzker cézársalátája készítésekor az alapanyagok természetes, gazdag ízére helyezi a hangsúlyt – a dresszing szerepe másodlagos.