Cézársaláta maradékokból
Cézársaláta maradékokból
A maradékokból csodákat alkotó Culinary Misfits száraz kenyérből és a sárgarépa leveléből készít egy klasszikus salátát.
Hozzávalók
· 3 szikkadt zsömle vagy száraz kenyér
· 2 cékla
· 1 kis fej hagyma
· fokhagyma
· gyömbér
· friss rozmaring
· só, bors
· 5 evőkanál olívaolaj
· 4 evőkanál almalé
· 2 evőkanál tahini (szezámmagkrém)
· fetasajt
· 2-3 maréknyi friss zöld (lehet benne sárgarépalevél is)
Elkészítés
4 főre
1. Vágja a kenyeret kb. 2,5 cm-es kockákra. Ha nem elég kemény, szárítsa ki a sütőben.
2. Vágja le a cékla gyökeret, hámozza meg, majd vágja apró darabokra.
3. Melegítse a sütőt 200 °C-ra. Tegye a cékla felét, valamint a kockára vágott hagymát, a reszelt fokhagymát és gyömbért, 2 ágnyi finoman őrölt rozmaringot es pár csepp olívaolajat egy tepsiben a sütőbe. Süsse kb. 15 percig.
4. A dresszing elkészítéséhez keverje össze a cékla felét, a maradék olívaolajat, az almalét és a tahinit.
5. A sült zöldségeket és a dresszinget keverje össze egy nagy tálban, majd néhány percig hagyja állni. Kóstolás után ízesítse ízlés szerint sóval, borssal és citromlével.
6. Rendezze el a leveleket egy tálon, tegye rá a sült zöldségeket, és szórja meg egy kis fetával.