Céklakrémleves füstölt pisztránggal, kapros krémmel

Céklakrémleves füstölt pisztránggal, kapros krémmel

Ezzel a gyönyörű, élénk színű levessel biztosan lenyűgözi a vacsora vendéget. Bolondítsa meg füstölt hal szeletekkel és kapros krémmel.

Hozzávalók

800 g közepes cékla

1 csokor mogyoróhagyma

4 szál friss kakukkfű

2 db babérlevél

1 késhegynyi szegfűszeg

450 ml zöldségleves alaplé

200 ml tejszín

150 ml tejföl

200 g füstölt pisztrángfilé

1 kis csokor friss kapor

tengeri só

Elkészítés

Sütési idő: 62 perc

 

1. Mossa meg a céklát, helyezze egy perforált sütőtepsire, majd tegye a sütőbe. Párolja 99 °C-on Vital gőzprogramon, kb. 60 percig, a céklák méretétől függően.

Megnézem a SteamPro sütőket 

2. Tisztítsa meg és vágja kockákra a mogyoróhagymát. A kakukkfüvet, a babérlevelet és a szegfűszeget tegye egy teatojásba. Amikor a cékla megpuhult, hámozza meg, vágja egyforma kockákra és tegye egy közepes lábasba. Adja hozzá a fűszernövényeket, a felaprított mogyoróhagymát, a zöldség alaplevet, a tejszínt, valamint egy teáskanál sót. Forralja 10-15 percig.

Megnézem az indukciós főzőlapokat

3. A tejfölt enyhén sózza, majd ízlés szerint adjon hozzá apróra vágott kaprot, és keverje össze. Tegyen félre néhány szál kaprot a díszítéshez.

4. Helyezze a füstölt halfilét egy perforált sütőtepsire, és párolja kb. 2 percig Vital gőzprogramon, 95 °C-ra előmelegített sütőben. Távolítsa el a fűszereket a levesből, és a fazék maradék tartalmát botmixerrel dolgozza össze sima állagúra. Adjon hozzá sót, ha szükséges.

Megnézem a SteamPro sütőket 

5. Vágja fel a halfilét hat részre. Tálalja a krémlevest egy kanál kapros krémmel és a füstölt pisztránggal. Díszítse friss kaporral.