Hagymaleves csészében

Hagymaleves csészében

Tökéletesítsen egy igazi klasszikust: készítsen levest még gazdagabb, még teltebb ízvilággal.

Hozzávalók

·         400 g vöröshagyma

·         500 ml borjúhúsleves alaplé

·         1 evőkanál pirospaprika

·         15 db zöldbors

·         1 babérlevél

·         5 szál sáfrány

·         1 teáskanál só

·         1 csipet őrölt szerecsendió

·         1 szál kakukkfű

Elkészítés

 

4 főre 

1. Pucoljon meg egy hagymát, vágja ketté, és szeletelje vékonyra (2 mm). Keverje össze az összes hozzávalót, majd zárja őket vákuumtasakba.

2. Tegye a lezárt vákuumtasakot a sütőbe, majd süsse 75 percig SousVide programon 95 °C-on a harmadik polcszinten.

 

Tálalás

Csészében, forrón tálalja, tetején egy szelet pirított kenyérrel, ízlés szerint reszelt sajttal. Például Comte sajttal.

Séf tipp: Ha Ön nem eszik húst, a húsleves alaplevet helyettesítheti zöldségalaplével. A vegán elkészítéséhez a sajt helyett használjon apróra tört tofut.

  • Gazpacho párolt tigrisrákkal

    Ez a hideg, spanyol stílusú leves tökéletes választás előételnek vagy vacsorának is.

  • MOULES MARINIÈRES (Kagyló tengerész módra)

    Ha egy egyszerűen és gyorsan elkészíthető, látványos ételt keres, akkor nem is választhatna jobbat ennél a francia klasszikusnál.

  • PÁROLT TAVASZI TEKERCSEK

    Ezeket az egészséges, finom és laktató tekercseket kínálhatja előételnek és vendégváró falatnak is.