Hagymaleves csészében
Hagymaleves csészében
Tökéletesítsen egy igazi klasszikust: készítsen levest még gazdagabb, még teltebb ízvilággal.
Hozzávalók
· 400 g vöröshagyma
· 500 ml borjúhúsleves alaplé
· 1 evőkanál pirospaprika
· 15 db zöldbors
· 1 babérlevél
· 5 szál sáfrány
· 1 teáskanál só
· 1 csipet őrölt szerecsendió
· 1 szál kakukkfű

Elkészítés
4 főre
1. Pucoljon meg egy hagymát, vágja ketté, és szeletelje vékonyra (2 mm). Keverje össze az összes hozzávalót, majd zárja őket vákuumtasakba.
2. Tegye a lezárt vákuumtasakot a sütőbe, majd süsse 75 percig SousVide programon 95 °C-on a harmadik polcszinten.
Tálalás
Csészében, forrón tálalja, tetején egy szelet pirított kenyérrel, ízlés szerint reszelt sajttal. Például Comte sajttal.
Séf tipp: Ha Ön nem eszik húst, a húsleves alaplevet helyettesítheti zöldségalaplével. A vegán elkészítéséhez a sajt helyett használjon apróra tört tofut.
-
Gazpacho párolt tigrisrákkal
Ez a hideg, spanyol stílusú leves tökéletes választás előételnek vagy vacsorának is.
-
MOULES MARINIÈRES (Kagyló tengerész módra)
Ha egy egyszerűen és gyorsan elkészíthető, látványos ételt keres, akkor nem is választhatna jobbat ennél a francia klasszikusnál.
-
PÁROLT TAVASZI TEKERCSEK
Ezeket az egészséges, finom és laktató tekercseket kínálhatja előételnek és vendégváró falatnak is.