Paradicsom krémleves dióbundában sült ricotta golyókkal

Paradicsom krémleves dióbundában sült ricotta golyókkal

Szereti a paradicsomlevest? Ez a recept egyenesen le fogja venni a lábáról. Krémes és ízletes.

Hozzávalók

A húsleveshez


2 kg libacomb

1 csomag leveszöldség

3 db alma

3 db hagyma

2 egész fokhagyma

5 db babérlevél

5 db egész bors


A paradicsom krémhez


15 db paradicsom

30 ml olívaolaj

5 ek. mascarpone

 

A ricotta golyókhoz


450 g ricotta

200 g apróra vágott dió

Elkészítés

Sütési idő: 180 perc

 

1. Tegye a húst, a zöldségeket és a többi hozzávalót egy fazékba, majd főzze alacsony hőfokon 3 órán keresztül.

Megnézem az indukciós főzőlapokat

2. Vágja ketté a paradicsomokat, majd kenje meg őket olívaolajjal és sóval. Tegye a sütőbe, és süsse legalább 3 órán át 90 °C-on, Alacsony páratartalmú gőzprogramon.

Megnézem a gőzsütőket

3. Tegye a sült paradicsomokat egy edénybe, öntse rá a leszűrt húslevest, és főzze további 30 percig. Ezután turmixolja össze a levest, szűrje át egy szitán, ésmelegítse újra.

4. Tálalás előtt adja hozzá a mascarponét, és ízlés szerint sózza, borsozza.

5. Készítsen egyforma méretű golyókat a ricottából, forgassa őket összetört dióba, majd süsse Hőlégbefúvás, nagy hőfok programon 200 °C-on, kb. 10 percig.

Megnézem a gőzsütőket