Paradicsom krémleves dióbundában sült ricotta golyókkal
Paradicsom krémleves dióbundában sült ricotta golyókkal
Szereti a paradicsomlevest? Ez a recept egyenesen le fogja venni a lábáról. Krémes és ízletes.
Hozzávalók
A húsleveshez
2 kg libacomb
1 csomag leveszöldség
3 db alma
3 db hagyma
2 egész fokhagyma
5 db babérlevél
5 db egész bors
A paradicsom krémhez
15 db paradicsom
30 ml olívaolaj
5 ek. mascarpone
só
A ricotta golyókhoz
450 g ricotta
200 g apróra vágott dió
Elkészítés
Sütési idő: 180 perc
1. Tegye a húst, a zöldségeket és a többi hozzávalót egy fazékba, majd főzze alacsony hőfokon 3 órán keresztül.
Megnézem az indukciós főzőlapokat
2. Vágja ketté a paradicsomokat, majd kenje meg őket olívaolajjal és sóval. Tegye a sütőbe, és süsse legalább 3 órán át 90 °C-on, Alacsony páratartalmú gőzprogramon.
3. Tegye a sült paradicsomokat egy edénybe, öntse rá a leszűrt húslevest, és főzze további 30 percig. Ezután turmixolja össze a levest, szűrje át egy szitán, ésmelegítse újra.
4. Tálalás előtt adja hozzá a mascarponét, és ízlés szerint sózza, borsozza.
5. Készítsen egyforma méretű golyókat a ricottából, forgassa őket összetört dióba, majd süsse Hőlégbefúvás, nagy hőfok programon 200 °C-on, kb. 10 percig.