Zöldségkrémleves beluga lencsével

Zöldségkrémleves beluga lencsével

Klasszikus leves új köntösben. A sült zöldségek még ízletesebbé teszik az ételt, a beluga lencse pedig nemcsak rendkívül egészséges, de az ételt is remekül feldobja.

Hozzávalók

250 g édesburgonya

200 g zellergumó

250 g sárgarépa

250 g petrezselyemgyökér

2 csokor mogyoróhagyma

3 gerezd fokhagyma

4 szál kakukkfű

1 db babérlevél

2 ek. vaj

200 ml édes tejszín

1,5 l zöldségleves alaplé

tengeri só

frissen őrölt bors

1 csésze beluga lencse

3 csésze húsleves alaplé

fűszernövények vagy pörkölt dió a tálaláshoz

 

Elkészítés

Sütési idő: 30 perc

 

1. Áztassa be előző nap a beluga lencsét.

2. Tisztítsa meg az édesburgonyát, a zellert, a petrezselymet, a sárgarépát, majd vágja egyforma méretű darabokra. A zöldségeket helyezze egy perforált sütőtepsire, kapcsolja be a Steamify funkciót és állítsa be a hőmérsékletet 99 °C-ra. Párolja puhára a zöldségeket kb. 30 perc alatt.

Megnézem a Steamify funkciós sütőket 

3. Vágja kockákra a mogyoróhagymát, majd párolja meg vajon egy serpenyőben. Adja hozzá a megtisztított fokhagymát, a kakukkfüvet, a babérlevelet és párolja még 10 percig.

Megnézem az indukciós főzőlapokat

4. Főzze puhára a lencsét háromszoros mennyiségű vízben vagy a húsleves alaplében.

5. A hagymás keverékből szedje ki a kakukkfüvet és a babér-levelet, majd adja a párolt hagymát a kész zöldségekhez. Öntse fel és keverje krémes állagúra a meleg húslevessel. Sózza, borsozza, majd keverje bele a tejszínt, és főzze össze az egészet. Végül adja hozzá a főtt, lecsepegtetett lencsét.

6. Tálalja friss petrezselyemmel, gabonafélék csírájával vagy pörkölt dióval.