
Zöldségkrémleves beluga lencsével
Zöldségkrémleves beluga lencsével
Klasszikus leves új köntösben. A sült zöldségek még ízletesebbé teszik az ételt, a beluga lencse pedig nemcsak rendkívül egészséges, de az ételt is remekül feldobja.
Hozzávalók
250 g édesburgonya
200 g zellergumó
250 g sárgarépa
250 g petrezselyemgyökér
2 csokor mogyoróhagyma
3 gerezd fokhagyma
4 szál kakukkfű
1 db babérlevél
2 ek. vaj
200 ml édes tejszín
1,5 l zöldségleves alaplé
tengeri só
frissen őrölt bors
1 csésze beluga lencse
3 csésze húsleves alaplé
fűszernövények vagy pörkölt dió a tálaláshoz

Elkészítés
Sütési idő: 30 perc
1. Áztassa be előző nap a beluga lencsét.
2. Tisztítsa meg az édesburgonyát, a zellert, a petrezselymet, a sárgarépát, majd vágja egyforma méretű darabokra. A zöldségeket helyezze egy perforált sütőtepsire, kapcsolja be a Steamify funkciót és állítsa be a hőmérsékletet 99 °C-ra. Párolja puhára a zöldségeket kb. 30 perc alatt.
Megnézem a Steamify funkciós sütőket
3. Vágja kockákra a mogyoróhagymát, majd párolja meg vajon egy serpenyőben. Adja hozzá a megtisztított fokhagymát, a kakukkfüvet, a babérlevelet és párolja még 10 percig.
Megnézem az indukciós főzőlapokat
4. Főzze puhára a lencsét háromszoros mennyiségű vízben vagy a húsleves alaplében.
5. A hagymás keverékből szedje ki a kakukkfüvet és a babér-levelet, majd adja a párolt hagymát a kész zöldségekhez. Öntse fel és keverje krémes állagúra a meleg húslevessel. Sózza, borsozza, majd keverje bele a tejszínt, és főzze össze az egészet. Végül adja hozzá a főtt, lecsepegtetett lencsét.
6. Tálalja friss petrezselyemmel, gabonafélék csírájával vagy pörkölt dióval.