Fűszeres sütőtök olívaolajjal
Fűszeres sütőtök olívaolajjal
Kívül ropogós belül omlós, egyszerűen elkészíthető nassolnivaló. A zöldfűszerek kellemesen pikánssá teszik ezt az egyszerű ételt.
Hozzávalók
1 db (kb. 500 g) Hokkaido sütőtök (japán sütőtök)
4 szál kakukkfű
2 szál rozmaring
4 db csillagánizs
1 egész fahéj
4 db kardamommag
2 ek. olívaolaj
2 ek. méz
Elkészítés
Sütési idő: 40 perc
1. Vágja félbe a sütőtököt, magozza ki, majd szeletelje 8 részre.
2. Tépkedje össze a kakukkfüvet és a rozmaringot, morzsolja össze a fahéjat, törje össze a kardamomot, majd keverje össze őket olívaolajjal és mézzel.
3. Tegye vákuumtasakba a sütőtökszeleteket és a fűszeres pácot, majd a 3. polcszinten süsse 40 percig SousVide programon, 85 °C-on.
Megnézem a szuvid programos gőzsütőket
4. Tálalás előtt díszítse tört fahéjrúddal és csillagánizzsal.
5. Tálaláshoz fogyaszthatja desszertként vagy főétel mellé különleges köretként. Akár melegen is tálalhatja dió- vagy cseresznyefagylalt mellé, ropogós amarettivel díszítve.