Fűszeres sütőtök olívaolajjal

Fűszeres sütőtök olívaolajjal

Kívül ropogós belül omlós, egyszerűen elkészíthető nassolnivaló. A zöldfűszerek kellemesen pikánssá teszik ezt az egyszerű ételt.   

Hozzávalók

1 db (kb. 500 g) Hokkaido sütőtök (japán sütőtök) 

4 szál kakukkfű

2 szál rozmaring

4 db csillagánizs

1 egész fahéj

4 db kardamommag

2 ek. olívaolaj

2 ek. méz

Elkészítés

Sütési idő: 40 perc

 

1. Vágja félbe a sütőtököt, magozza ki, majd szeletelje 8 részre.


2. Tépkedje össze a kakukkfüvet és a rozmaringot, morzsolja össze a fahéjat, törje össze a kardamomot, majd keverje össze őket olívaolajjal és mézzel.


3. Tegye vákuumtasakba a sütőtökszeleteket és a fűszeres pácot, majd a 3. polcszinten süsse 40 percig SousVide programon, 85 °C-on.

Megnézem a szuvid programos gőzsütőket


4. Tálalás előtt díszítse tört fahéjrúddal és csillagánizzsal.


5. Tálaláshoz fogyaszthatja desszertként vagy főétel mellé különleges köretként. Akár melegen is tálalhatja dió- vagy cseresznyefagylalt mellé, ropogós amarettivel díszítve.