Libapástétom

Libapástétom

Ez a pástétom nagyszerű előétel, mártogatós vagy vendégváró ételi is lehet, elkészíteni pedig sokkal egyszerűbb, mint gondolná! Kínálja pirítóssal vagy roppanós zöldségekkel.

Hozzávalók

A húsleveshez

2 kg libacomb

1 csomag leveszöldség

3 db alma

3 db hagyma

2 db egész fokhagyma

5 db babérlevél

5 db egész fekete bors

 

A pástétomhoz

lecsepegtetett húsleves részek (comb, alma, hagyma, fokhagyma)

1⁄2 pohár zsír a húslevesből

1 pohár a húsleves levéből

1 csipet szerecsendió

1 tk. szárított gyömbér

durvára őrölt bors

4 db tojás

1⁄2 pohár zsemlemorzsa

vaj a forma kikenéséhez

Elkészítés

1. Főzze meg a hozzávalókból a húslevest alacsony hőfokon, 7 óra alatt, majd hagyja kihűlni a levest.

Megnézem az indukciós főzőlapokat


2. Távolítsa el a libacombról a húst, a csontokat pedig tegye félre egy másik alapléhez.


3. Darálja le a húst, az almát, a hagymát és a fokhagymát húsdarálóval.


4. Helyezze a keveréket egy nagyobb tálba, és adja hozzá a szerecsendiót, a gyömbért, a zsírt, a húsleves levét és a zsemlemorzsát. Sózza, borsozza, majd keverje homogénre.


5. Kenje ki a pástétomformát vajjal, és töltse fel a húskeverékkel a 3⁄4-éig. Süsse a sütőben 50 percig 180 °C-on, Alacsony páratartalmú gőzprogramon.

Megnézem a gőzsütőket