Meleg bulgursaláta

Meleg bulgursaláta

A bulgur nemcsak köretnek kitűnő, remélek előételt is készíthet belőle. Tegye izgalmassá egy kis grapefruittal és feta sajttal, így biztosan mindenkit le fog nyűgözni.

Hozzávalók

250 g bulgur

200 ml víz

300 ml friss narancslé

1 tk. Ras el hanout fűszerkeverék

1 tk. só

1 db édeskömény, vékonyra szeletelve, néhány szál zöld levéllel együtt

1 db grépfrút, meghámozva, cikkekre szedve

1⁄2 tk. édesköménymag, kissé áttörve

2 ek. olívaolaj

100 g feta, kis kockákra törve

2 db datolya, kimagozva, vékony csíkokra vágva

só, bors

Elkészítés

Sütési idő: 25 perc

 

1. Keverje össze a bulgurt a vízzel, a narancslével, a Ras el hanout fűszerkeverékkel, és 1 teáskanál sóval egy hőálló edényben.

2. Tegye az edényt a 3. polcszintre, és párolja az ételt 96 °C-on, Vital gőzprogramon, 25 percig. Közben aprítsa fel az édesköményt.

Megnézem a SteamPro sütőket

3. Amikor a bulgur elkészült, vegye ki a sütőből, keverje át finoman egy villával, hogy fellazuljon. Keverje hozzá a szeletekre vágott édesköményt, a grépfrútgerezdeket, az édesköménymagot és az olívaolajat.

4. Keverje hozzá óvatosan a fetát és a datolyát is, majd kóstolja meg, hogy kell-e még ízesíteni (valószínűleg só már nem kell bele, mert a feta sajt sós).

5. Tálaláshoz szórja meg az apróra vágott édesköménnyel