Meleg bulgursaláta
Meleg bulgursaláta
A bulgur nemcsak köretnek kitűnő, remélek előételt is készíthet belőle. Tegye izgalmassá egy kis grapefruittal és feta sajttal, így biztosan mindenkit le fog nyűgözni.
Hozzávalók
250 g bulgur
200 ml víz
300 ml friss narancslé
1 tk. Ras el hanout fűszerkeverék
1 tk. só
1 db édeskömény, vékonyra szeletelve, néhány szál zöld levéllel együtt
1 db grépfrút, meghámozva, cikkekre szedve
1⁄2 tk. édesköménymag, kissé áttörve
2 ek. olívaolaj
100 g feta, kis kockákra törve
2 db datolya, kimagozva, vékony csíkokra vágva
só, bors
Elkészítés
Sütési idő: 25 perc
1. Keverje össze a bulgurt a vízzel, a narancslével, a Ras el hanout fűszerkeverékkel, és 1 teáskanál sóval egy hőálló edényben.
2. Tegye az edényt a 3. polcszintre, és párolja az ételt 96 °C-on, Vital gőzprogramon, 25 percig. Közben aprítsa fel az édesköményt.
3. Amikor a bulgur elkészült, vegye ki a sütőből, keverje át finoman egy villával, hogy fellazuljon. Keverje hozzá a szeletekre vágott édesköményt, a grépfrútgerezdeket, az édesköménymagot és az olívaolajat.
4. Keverje hozzá óvatosan a fetát és a datolyát is, majd kóstolja meg, hogy kell-e még ízesíteni (valószínűleg só már nem kell bele, mert a feta sajt sós).
5. Tálaláshoz szórja meg az apróra vágott édesköménnyel