
Sonkába göngyölt spárga
Sonkába göngyölt spárga
A prosciutto-ba göngyölt spárga tökéletes nassolnivalónak és előételnek is. Mindenki szeretni fogja. Spárgából sokféle egészséges és mutatós ételt készíthet, érdemes kihasználni a spárgaszezont.
Hozzávalók
1 csomag zöld spárga (törje le a fás végét)
50 g sótlan vaj
só és frissen őrölt bors
1 csomag prosciutto crudo (olasz sonka)
repceolaj a sütéshez
75 g parmezán sajt

Elkészítés
Előkészítési idő: 10-15 perc
Főzési idő: 10 perc
1. A spárgákról távolítsa el a fás végeket, vágja egyforma méretűre, majd tegye őket egy vákuumtasakba. Adjon a spárgákhoz egy kevés vajat és ízesítse sóval, borssal. Zárja le a tasakot és szuvidolja a spárgákat SousVide programon 75 °C-on 15 percig.
Megnézem a szuvid programos gőzsütőket
2. A szuvidolt spárgákat vegye ki a vákuumtasakból, és egyesével szorosan tekerje be őket a szeletelt sonkával. Melegítse fel a serpenyőt egy kevés repceolajjal indukciós főzőlapon, közepes hőfokozaton. Tegye a serpenyőbe a tekercseket és süsse addig, amíg a sonka enyhén megpirul és ropogós lesz.
3. Az elkészült tekercseket tegye tányérra és szórja meg parmezánnal.
Séf tipp: Kínáljon a spárgához Hollandi mártást vagy mártsa a tekercseket meleg, citromos vajba.