Vásárlási útmutató

TALÁLJA MEG A TÖKÉLETES KOMBI HŰTŐT 

AZ ÉTELEK

Milyen ételeket tart a hűtőben?

Friss gyümölcsöt és zöldséget - válasszon olyan modellt, melyben van frissen tartó rekesz, és nagyok a zöldségtároló fiókjai.

Húst és halat – érdemes olyan készüléket választani, amelyben van O fokos rekesz. Ebben sokáig friss marad a hús és a hal.

Italokat – mindenképpen legyen palacktartó rács a kiválasztott készülékben, és legyenek mozgathatók a polcai. Ne feledkezzen meg a jégkockáról sem! Vannak olyan hűtőszekrények, melyekben gyárilag van jégkockatartó!
 
Fagyasztott élelmiszereket - ha sok ételt tarta a fagyasztóban, akkor válasszon nagy fagyasztótérrel rendelkező kombinált hűtőszekrényt.

HOVÁ KERÜL A HŰTŐSZEKRÉNY?

Milyen hűtőszekrényt szeretne?

Side-by-side hűtő-fagyasztó – egy teljes magasságú hűtőszekrényben és egy ugyanolyan nagy fagyasztóban sok minden elfér. A magasabb felszereltségű modellekben beépített vízadagoló is van. 

Kombinált hűtő-fagyasztó – hűtő és fagyasztó egy készülékben önálló ajtókkal. Választhat felül fagyasztós vagy alul fagyasztós modellt. Az előbbinek kisebb, az utóbbinak nagyobb a fagyasztó része.

Beépíthető hűtő-fagyasztó – tökéletesen belesimul konyhájába, mert a hűtőajtókra bútorlap kerül. Választhat kombi hűtőt, vagy önálló hűtőt és önálló fagyasztót.

A fentieken túl, nagyon fontos, hogy ellenőrizze a kiválasztott készülék méreteit (magasság, szélesség, mélység), hogy biztosan beférjen majd a helyére. 

KAPACITÁS

A kombi hűtők kapacitását literben adjuk meg. 

Egy 100 – 150 liter kapacitású készülék kiszolgál egy 1 - 2 fős családot. 
Egy 150 - 250 literes hűtőszekrényben elfér 3-4 embernek, 1 hétre elegendő élelmiszer készlete.
250 liternél nagyobb kapaciátsú hűtőszekrényt akkor érdemes választani, ha leglább 5 főre vásárol rendszeresen.

Tipp: Figyeljen arra, hogy ne pakolja meg teljesen a hűtőszekrényét! Legyen elég hely az élelmiszerek körül, hogy szabadon mozoghasson a hűtőtérben a hideg levegő.

ENERGIAHATÉKONYSÁG

Az energiatakarékos hűtők alacsonyabb villanyszámlát is jelentenek. Az elmúlt években megszigorított sztenderdeknek köszönhetően 2014-től már csak a legalább A+ energiaosztályú hűtőket lehet forgalomba hozni. A jelenleg kapható legjobb energiaosztályú modellek A+++ energiaosztályúak. 

Az Intelligens NoFrost készülékek, melyekben külön hűtőkör hűti a fagyasztót és a hűtőszekrényt, még energiatakarékosabbak. Stabilan képesek tartani a beállított hőfokot, így nem ingadozik a hűtőben a hőmérséklet. 

Tipp: A hűtő legyen távolabb a radiátortól és a sütőtől, így még alacsonyabb lesz az energiafogyasztása.

VÁLASSZA KI KOMBI HŰTŐJÉT

Friss hűtött lazac, gyümölcs vagy egy adag bélszín – az AEG kombinált hűtőszekrényekben  a legfinomabb alapanyagok is hosszú ideig megőrzik természetes frissességüket.

Bővebben a hűtő-fagyasztókról