FÜGÉS RICOTTA TORTA

Fügés ricotta torta

Ha különleges ízű tortát szeretne készíteni ez a sütemény a legjob választás. Az elkészült tortát bolondítsa meg egy kevés pekándióval és a végeredmény tökéletes lesz.

Hozzávalók

200 g kakaós zabkeksz

100 g lágy vaj

800 g ricotta

4 db tojás

100 g nádcukor

2 tk. vanília aroma

1 citrom reszelt héja

1 ek. kukoricakeményítő

12 db friss füge

50 g pekándió

pár szem füge és pekándió a díszítéshez


A sütéshez

26-28 cm átmérőjű tortaforma

Elkészítés

Sütési idő: 70 perc

1. Darálja le a kekszet a késes aprítóban, majd keverje hozzá a lágy vajat.

2. Tegye a kapott keveréket a tortaformába. Nyomkodja bele úgy, hogy az oldalára is jusson, kb. 4 cm magasságig.

3. Keverje össze a ricottát a tojások sárgájával, a cukorral, a reszelt citromhéjjal, a kukoricakeményítővel és a vanília aromával. Dolgozza össze alaposan kézi habverővel.

4. Verje kemény habbá a tojásfehérjéket, majd óvatos mozdulatokkal keverje a ricottás keverékbe.

5. Távolítsa el a fügék szárát. Vágja el őket keresztben, majd nyomja össze az ujjaival oldalról, hogy kinyíljanak, mint a virágok.

6. Tegye őket az előkészített kekszes alapra, majd öntse rá a ricottás keverék felét. Szórja meg az apróra vágott pekándióval, és öntse rá a keverék másik felét is. Hagyja pihenni 10 percig.

7. Tegye a süteményt 130 °C-ra előmelegített sütőbe, és süsse Alacsony páratartalmú gőzprogramon, kb. 70 percig.

Megnézem a gőzsütőket 

8. Hagyja sütés után kihűlni a tortát szobahőmérsékleten,majd pihentesse a hűtőben legalább 2 órán keresztül.

9. Vágja a tortát szeletekre. Díszítse friss fügével, és pekándióval.