Házi granola

Házi granola

Nemcsak desszertnek, reggelinek is kíváló ez a házi granola. Ez a recept egy alap, ami így is nagyon finom, de a hozzávalókat ízlés szerint cserélheti. Mehet bele szezámmag, napraforgómag, dió, mogyoró, fűszerek, stb.

Hozzávalók

1 pohár szárított köles

1 pohár zabkorpa

1⁄2 pohár lenmag

1 pohár szárított fehér eper

1 pohár dió

1 pohár zabpehely

1 pohár rozspehely

1⁄2 pohár szárított sárgabarack

1⁄2 pohár kókuszchips

5 ek. méz

Elkészítés

Sütési idő: 35-40 perc

 

1. Keverje össze a száraz hozzávalókat egy nagyobb tálban. Adja hozzá a mézet, és forgassa át alaposan a keveréket.


2. Terítse a granolát egy tepsire és Hőlégbefúvás, nagy hőfok programon süsse 160 °C-on, kb. 35-40 percig.

Megnézem a gőzsütőket

3. 7-8 percenként keverje át a granolát a tepsiben.


4. Miután elkészült, hagyja kihűlni.