Házi granola
Házi granola
Nemcsak desszertnek, reggelinek is kíváló ez a házi granola. Ez a recept egy alap, ami így is nagyon finom, de a hozzávalókat ízlés szerint cserélheti. Mehet bele szezámmag, napraforgómag, dió, mogyoró, fűszerek, stb.
Hozzávalók
1 pohár szárított köles
1 pohár zabkorpa
1⁄2 pohár lenmag
1 pohár szárított fehér eper
1 pohár dió
1 pohár zabpehely
1 pohár rozspehely
1⁄2 pohár szárított sárgabarack
1⁄2 pohár kókuszchips
5 ek. méz
Elkészítés
Sütési idő: 35-40 perc
1. Keverje össze a száraz hozzávalókat egy nagyobb tálban. Adja hozzá a mézet, és forgassa át alaposan a keveréket.
2. Terítse a granolát egy tepsire és Hőlégbefúvás, nagy hőfok programon süsse 160 °C-on, kb. 35-40 percig.
3. 7-8 percenként keverje át a granolát a tepsiben.
4. Miután elkészült, hagyja kihűlni.