​Sajttorta

​Sajttorta

Ez a desszert elronthatatlan és ellenállhatatlan. A tésztája könnyű, a gyümölcsök pedig mutatóssá és rendkívül ízletessé teszik.

Hozzávalók

200 g zabkeksz

100 g vaj

500 g krémsajt

200 g tejföl

5 db tojás

160 g kristálycukor

1 db vaníliarúd kikapart belseje

1 citrom reszelt héja

Elkészítés

Sütési idő: 75 perc

1. Darálja le a kekszet késes aprítóban, majd tegye egy tálba, és keverje össze az olvasztott vajjal.


2. Bélelje ki a kapott keverékkel egy sütőforma alját és oldalát, kb. 4 cm magasságig.


3. Keverje össze a tojásokat a vaníliával és a kristálycukorral.


4. Keverje hozzá a tejfölt, a krémsajtot és a reszelt citromhéjat. Homogén állagú masszát kell kapnia.


5. Öntse a keveréket az előkészített kekszes alapra, és tegye előmelegített sütőbe. Süsse Alacsony páratartalmú gőzprogramon 150 °C-on, 75 percig.

Megnézem a gőzsütőket


6. Szeletelje fel a teljesen kihűlt sajttortát. Tálalja önmagában, vagy szezonális gyümölcsökkel díszítve.