Sajttorta
Sajttorta
Ez a desszert elronthatatlan és ellenállhatatlan. A tésztája könnyű, a gyümölcsök pedig mutatóssá és rendkívül ízletessé teszik.
Hozzávalók
200 g zabkeksz
100 g vaj
500 g krémsajt
200 g tejföl
5 db tojás
160 g kristálycukor
1 db vaníliarúd kikapart belseje
1 citrom reszelt héja
Elkészítés
Sütési idő: 75 perc
1. Darálja le a kekszet késes aprítóban, majd tegye egy tálba, és keverje össze az olvasztott vajjal.
2. Bélelje ki a kapott keverékkel egy sütőforma alját és oldalát, kb. 4 cm magasságig.
3. Keverje össze a tojásokat a vaníliával és a kristálycukorral.
4. Keverje hozzá a tejfölt, a krémsajtot és a reszelt citromhéjat. Homogén állagú masszát kell kapnia.
5. Öntse a keveréket az előkészített kekszes alapra, és tegye előmelegített sütőbe. Süsse Alacsony páratartalmú gőzprogramon 150 °C-on, 75 percig.
6. Szeletelje fel a teljesen kihűlt sajttortát. Tálalja önmagában, vagy szezonális gyümölcsökkel díszítve.