
Vasárnapi sült
Vasárnapi sült
Legyen a vasárnap a legfinomabb nap a héten. Ez egy igazi családi ünnepi étel.
Hozzávalók

Elkészítés
Hús
1. Melegítse elő a sütőt 225 °C-ra.
2. Óvatosan távolítsa el a húst a csontról. Tegye a csontot a serpenyőbe és rakja be a sütőbe kb. 15 percre.
3. Törölje meg a húst konyhai törlővel. Süssön kérget minden oldalára egy serpenyőben.
Megnézem az indukciós főzőlapokat
4. Egy mozsárban törje össze a színes borsot, keverje hozzá az apróra vágott rozmaringot, kakukkfüvet és sót.
5. Dörzsölje be a húst az olívaolajjal és a fűszerkeverékkel.
6. Tegye a húst a sütőbe és állítsa be, hogy közepesen átsütve (medium-rare) kéri a húst (ha nincs ilyen program a sütőjén, használjon maghőmérőt, és állítsa be 60-65 fokra).
7. Vegye ki a húst a sütőből, tegye a hideg csontra és rögzítse egy darab zsinórral. Hagyja pihenni egy órát szobahőmérsékleten.
Szójavajas, mogyorós pirított káposzta
1. Vágja ki a káposzták torzsáját, távolítsa el a középső kemény részt.
2. Szedje a káposztákat leveleikre és tegye őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd sózza meg őket. Tegye a sütőbe 160 °C-ra, kb. 10 percre.
3. A nagyobb káposzta leveleket tegye egy zsiradék nélküli serpenyőbe és óvatosan nyomja le őket egy fakanállal. Így csak a káposzta erei pirulnak meg.
4. Olvassza fel a vajat egy serpenyőben. Amikor elkezd gyöngyözni, tegye bele a mogyorót. Várja meg, amíg elkezd pirulni, ez adja meg a kellemes ízét.
5. Öntse bele a szójaszószt és vegye le a tűzhelyről. Ezzel elkészült a kellemes ízű vaj.
Mártás
1. Tegye a főzőlapra a serpenyőt, amelyben a húst kérgesítette. Öntse bele a vörösbort és forralja vissza. Egy másik serpenyőben pirítsa meg a mogyoróhagymát, és öntse a boros mártást a hagymára.
Megnézem az indukciós főzőlapokat
2. Öntse fel csirke alaplével, forralja fel, és alacsony hőmérsékleten redukálja a felére.
Találás
Helyezze a kelkáposzta levelét pirított oldalával lefelé egy tányérra, tegyen alá egy kanál mogyorós vajat. Hajtsa a levél egyik oldalát középre. Helyezzen mellé egy káposzta levelet pirított oldalával felfelé. Tegyen a középre egy szelet húst, és öntse nyakon a vörösboros mártással. Díszítse kelbimbólevéllel és néhány csepp mogyoróvajjal.