Vegán burger

Vegán burger

Még a húsimádók is elismerik majd, hogy ez a hamburger ellenállhatatlanul finom.

Hozzávalók

A pogácsához

•  200 g száraz csicseriborsó egy éjszakán át áztatva

•  2 gerezd fokhagyma

•  1 fej vöröshagyma

•  2 db répa

•  1 marék friss bazsalikom

•  1 evőkanál tahini paszta

•  2 evőkanál olívaolaj

•  1 citrom héja és leve

•  1 teáskanál füstölt paprika

•  1 teáskanál barna mustármag

•  1 teáskanál őrölt kömény

•  1 teáskanál őrölt koriendermag

•  1 teáskanál szárított kakukkfű

•  só

 

A tejszínes kesudiós- mustáros öntethez

•  200 g kesudió (legalább egy órán át, vagy lehetőség szerint egy éjszakán át áztatva)

•  1 evőkanál fehérbor-ecet

•  2 evőkanál víz

•  só

•  3 evőkanál olívaolaj

•  1 teáskanál dijoni mustár

 

A tálaláshoz

•  magvas kovászos buci

•  saláta levelek • savanyúság

Elkészítés

 

Pogácsa

1. Melegítse elő a sütőt 175 °C -ra.

2. Hámozza meg a fokhagymát, vágja nagyobb darabokra a vöröshagymát és a répát.

3. Tegye a fokhagymát, a hagymát, a répát, a tahinit és az olívaolajat egy aprítóba és készítsen homogén pürét.

4. Szűrje le a csicseriborsót és alaposan öblítse le. Adja hozzá a hagymás keverékhez és krémesítse tovább az aprítóban.

5. Tegye egy tálba a masszát és adja hozzá egy fél citrom levét. Fűszerezze ízlés szerint.

6. Tegyen a tepsibe sütőpapírt. Formázzon pogácsákat a masszából, és tegye őket a tepsibe.

7. Süsse a csicseriborsó pogácsákat 20 percig.

8. Kenje meg egy kevés olajjal a pogácsákat és néhány percig grillezze őket, így extra füstős ízt kapnak.

 

Tejszínes kesudiós- mustáros öntet

1. Szűrje le majd öblítse le a kesudiót. Tegye az aprítógépbe és adja hozzá a vizet, a fehérbor-ecetet és a sót. Készítsen enyhén darabos masszát.

2. Folyamatos keverés mellet adja hozzá az olívaolajat.

3. Ízesítse sóval és mustárral.

 

Tálalás

Vágja félbe a bucikat, és pirítsa meg a vágott felületüket. A buci alsó részére tegye rá a salátaleveleket, a savanyúságot és a zöldségpogácsát. Az öntetből tegyen a pogácsa tetejére és tegye rá a buci tetejét. Kínáljon a burger mellé köretet és öntsön rá extra öntetet.

  • Csodás csendes-óceáni cézár saláta

    Catalina Velez, Latin-Amerika egyik legmeghatározóbb séfje a Csendes-óceán partvidékének ízvilágát csempészte cézársalátájába.

  • Cézársaláta maradékokból

    A maradékokból csodákat alkotó Culinary Misfits száraz kenyérből és a sárgarépa leveléből készít egy klasszikus salátát.

  • MOULES MARINIÈRES (Kagyló tengerész módra)

    Ha egy egyszerűen és gyorsan elkészíthető, látványos ételt keres, akkor nem is választhatna jobbat ennél a francia klasszikusnál.