
Céklakrémleves füstölt pisztránggal, kapros krémmel
Céklakrémleves füstölt pisztránggal, kapros krémmel
Ezzel a gyönyörű, élénk színű levessel biztosan lenyűgözi a vacsora vendéget. Bolondítsa meg füstölt hal szeletekkel és kapros krémmel.
Hozzávalók
800 g közepes cékla
1 csokor mogyoróhagyma
4 szál friss kakukkfű
2 db babérlevél
1 késhegynyi szegfűszeg
450 ml zöldségleves alaplé
200 ml tejszín
150 ml tejföl
200 g füstölt pisztrángfilé
1 kis csokor friss kapor
tengeri só

Elkészítés
Sütési idő: 62 perc
1. Mossa meg a céklát, helyezze egy perforált sütőtepsire, majd tegye a sütőbe. Párolja 99 °C-on Vital gőzprogramon, kb. 60 percig, a céklák méretétől függően.
2. Tisztítsa meg és vágja kockákra a mogyoróhagymát. A kakukkfüvet, a babérlevelet és a szegfűszeget tegye egy teatojásba. Amikor a cékla megpuhult, hámozza meg, vágja egyforma kockákra és tegye egy közepes lábasba. Adja hozzá a fűszernövényeket, a felaprított mogyoróhagymát, a zöldség alaplevet, a tejszínt, valamint egy teáskanál sót. Forralja 10-15 percig.
Megnézem az indukciós főzőlapokat
3. A tejfölt enyhén sózza, majd ízlés szerint adjon hozzá apróra vágott kaprot, és keverje össze. Tegyen félre néhány szál kaprot a díszítéshez.
4. Helyezze a füstölt halfilét egy perforált sütőtepsire, és párolja kb. 2 percig Vital gőzprogramon, 95 °C-ra előmelegített sütőben. Távolítsa el a fűszereket a levesből, és a fazék maradék tartalmát botmixerrel dolgozza össze sima állagúra. Adjon hozzá sót, ha szükséges.
5. Vágja fel a halfilét hat részre. Tálalja a krémlevest egy kanál kapros krémmel és a füstölt pisztránggal. Díszítse friss kaporral.