
Hagymaleves csészében
Hagymaleves csészében
Tökéletesítsen egy igazi klasszikust: készítsen levest még gazdagabb, még teltebb ízvilággal.
Hozzávalók
400 g vöröshagyma
500 ml borjúhúsleves alaplé
1 evőkanál pirospaprika
15 db zöldbors
1 babérlevél
5 szál sáfrány
1 teáskanál só
1 csipet őrölt szerecsendió
1 szál kakukkfű

Elkészítés
4 főre
1. Pucoljon meg egy hagymát, vágja ketté, és szeletelje vékonyra (2 mm). Keverje össze az összes hozzávalót, majd zárja őket vákuumtasakba.
2. Tegye a lezárt vákuumtasakot a sütőbe, majd süsse 75 percig SousVide programon 95 °C-on a harmadik polcszinten.
Tálalás
Csészében, forrón tálalja, tetején egy szelet pirított kenyérrel, ízlés szerint reszelt sajttal. Például Comte sajttal.
Séf tipp: Ha Ön nem eszik húst, a húsleves alaplevet helyettesítheti zöldségalaplével. A vegán elkészítéséhez a sajt helyett használjon apróra tört tofut.