Hagymaleves csészében

Hagymaleves csészében

Hagymaleves csészében

Tökéletesítsen egy igazi klasszikust: készítsen levest még gazdagabb, még teltebb ízvilággal.

Hozzávalók

400 g vöröshagyma

500 ml borjúhúsleves alaplé

1 evőkanál pirospaprika

15 db zöldbors

1 babérlevél

5 szál sáfrány

1 teáskanál só

1 csipet őrölt szerecsendió

1 szál kakukkfű

Elkészítés

 

4 főre 

1. Pucoljon meg egy hagymát, vágja ketté, és szeletelje vékonyra (2 mm). Keverje össze az összes hozzávalót, majd zárja őket vákuumtasakba.

2. Tegye a lezárt vákuumtasakot a sütőbe, majd süsse 75 percig SousVide programon 95 °C-on a harmadik polcszinten.

 

Tálalás

Csészében, forrón tálalja, tetején egy szelet pirított kenyérrel, ízlés szerint reszelt sajttal. Például Comte sajttal.

Séf tipp: Ha Ön nem eszik húst, a húsleves alaplevet helyettesítheti zöldségalaplével. A vegán elkészítéséhez a sajt helyett használjon apróra tört tofut.