
Libapástétom
Libapástétom
Ez a pástétom nagyszerű előétel, mártogatós vagy vendégváró ételi is lehet, elkészíteni pedig sokkal egyszerűbb, mint gondolná! Kínálja pirítóssal vagy roppanós zöldségekkel.
Hozzávalók
A húsleveshez
2 kg libacomb
1 csomag leveszöldség
3 db alma
3 db hagyma
2 db egész fokhagyma
5 db babérlevél
5 db egész fekete bors
A pástétomhoz
lecsepegtetett húsleves részek (comb, alma, hagyma, fokhagyma)
1⁄2 pohár zsír a húslevesből
1 pohár a húsleves levéből
1 csipet szerecsendió
1 tk. szárított gyömbér
durvára őrölt bors
só
4 db tojás
1⁄2 pohár zsemlemorzsa
vaj a forma kikenéséhez

Elkészítés
1. Főzze meg a hozzávalókból a húslevest alacsony hőfokon, 7 óra alatt, majd hagyja kihűlni a levest.
Megnézem az indukciós főzőlapokat
2. Távolítsa el a libacombról a húst, a csontokat pedig tegye félre egy másik alapléhez.
3. Darálja le a húst, az almát, a hagymát és a fokhagymát húsdarálóval.
4. Helyezze a keveréket egy nagyobb tálba, és adja hozzá a szerecsendiót, a gyömbért, a zsírt, a húsleves levét és a zsemlemorzsát. Sózza, borsozza, majd keverje homogénre.
5. Kenje ki a pástétomformát vajjal, és töltse fel a húskeverékkel a 3⁄4-éig. Süsse a sütőben 50 percig 180 °C-on, Alacsony páratartalmú gőzprogramon.