Lime mousse málna szósszal

Lime mousse málna szósszal

Az intenzív ízű málnaszósz és az édes lágy mousse tökéletes párost alkot. Ráadásul gyönyörűen néznek ki együtt.

Hozzávalók

·         1 rúd vanília

·         800 ml tej

·         1 lime

·         2 tojás

·         6 tojássárgája

·         150 g cukor

Elkészítés

 

8 főre

1. Vajazzon ki 8 soufflé formát és hűtse le őket.

2. Vágja fel hosszában a vanília rudat és kaparja ki a magokat. Tegye a tejbe a vanília rudat a kikapart magokkal együtt és forralja össze. 10 percnyi főzést követően távolítsa el a vanília rudat.

3. Reszelje le a lime héját és facsarja ki a levét.

4. Keverje össze a tejszínt a tojással, a tojássárgájával, a cukorral, a lime héjával és levével egy tálban. Öntse hozzá a még meleg tejhez. A keveréket töltse a soufflé formákba.

5. Tegye be a krémet a sütőbe a 2. polcszintre, és süsse magas páratartalmú gőzprogramon 100 °C -on 50 percig. Miután elkészült hűtse 2-3 órán keresztül.

6. A szósz elkészítéséhez hagyja a fagyasztott málnát kicsit kiolvadni, majd keverje hozzá a porcukrot és a lime levét. Törje át egy szűrön.

 

Tálalás

A tálaláshoz lazítsa meg a formák szélénél a mousse-t és borítsa egy tányérra. Óvatosan öntse rá a málnaszószt úgy, hogy az bevonja a mousse-t. Díszítse friss málnával és citrommal.

  • Csokoládés rolád

    A gazdag csokoládés sütemény méltó lezárása bármilyen kifinomult menüsornak.

  • Vörösboros körte

    Mindenképpen használja a fűszereket, akkor is ha nem szereti őket – teljesebb és intenzívebb lesz tőlük az étel íze.

  • Vörösboros körte

    Mindenképpen használja a fűszereket, akkor is ha nem szereti őket – teljesebb és intenzívebb lesz tőlük az étel íze.