
Lime mousse málna szósszal
Lime mousse málna szósszal
Az intenzív ízű málnaszósz és az édes lágy mousse tökéletes párost alkot. Ráadásul gyönyörűen néznek ki együtt.
Hozzávalók
1 rúd vanília
800 ml tej
1 lime
2 tojás
6 tojássárgája
150 g cukor

Elkészítés
8 főre
1. Vajazzon ki 8 soufflé formát és hűtse le őket.
2. Vágja fel hosszában a vanília rudat és kaparja ki a magokat. Tegye a tejbe a vanília rudat a kikapart magokkal együtt és forralja össze. 10 percnyi főzést követően távolítsa el a vanília rudat.
3. Reszelje le a lime héját és facsarja ki a levét.
4. Keverje össze a tejszínt a tojással, a tojássárgájával, a cukorral, a lime héjával és levével egy tálban. Öntse hozzá a még meleg tejhez. A keveréket töltse a soufflé formákba.
5. Tegye be a krémet a sütőbe a 2. polcszintre, és süsse magas páratartalmú gőzprogramon 100 °C -on 50 percig. Miután elkészült hűtse 2-3 órán keresztül.
6. A szósz elkészítéséhez hagyja a fagyasztott málnát kicsit kiolvadni, majd keverje hozzá a porcukrot és a lime levét. Törje át egy szűrön.
Tálalás
A tálaláshoz lazítsa meg a formák szélénél a mousse-t és borítsa egy tányérra. Óvatosan öntse rá a málnaszószt úgy, hogy az bevonja a mousse-t. Díszítse friss málnával és citrommal.